Gratis Boek 'De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf'

Heb je er een hekel aan om achter klanten aan te jagen en jezelf op te dringen? Ontdek hoe de klanten vanzelf naar jou toekomen door je intuïtie en sociale media in te zetten (pdf).
50%
Meld je aan voor mijn nieuwsbrief
en ontvang De 5 Geheimen Van Een Bloeiend Bedrijf als cadeau!
Gratis Download
25 september 2012 
2 min. leestijd

Heel vaak hoor ik zelfstandig coaches en therapeuten verzuchten:

“Ik werk met hart en ziel, maar ik verdien er geen droge boterham mee. Hoe kan dat toch? Want als ik doe wat ik het liefste doe, straal ik dat uit naar de buitenwereld. Dan zouden er toch vanzelf klanten op me moeten afkomen?” 

Ik ben er helemaal vóór dat je werk doet dat je het liefste doet. Mijn bedrijf heet niet voor niets Hart en Ziel Marketing. Om daadwerkelijk klanten te krijgen is er echter meer nodig. Naast het werk doen wat je het liefste doet, is het essentieel dat je weet waar jouw klanten graag voor betalen.

Therapeuten en coaches denken vaak dat hun klanten vaardigheden willen leren en daar graag voor betalen. Ze zien bijvoorbeeld dat een klant niet genoeg vaardigheden heeft om zijn/haar medewerkers leiding te geven. Of dat een klant niet genoeg grenzen stelt aan haar kinderen. In hun promotie beschrijven ze dus welke vaardigheden de klant gaat leren.

Maar dat is iets anders dan waar de klant graag voor betaalt. Die zit middenin de problemen en heeft meestal weinig zicht op zijn/haar eigen rol daarin. De klant ziet alleen mensen om hem/haar heen die vervelend doen, of omstandigheden die negatief zijn. De klant denkt niet in termen van vaardigheden leren. De klant denkt in termen van ‘Mijn medewerkers doen niet wat ik zeg’ of ‘Ik kan mijn kinderen wel achter het behang plakken’. En omdat de klant iedere dag last van deze situatie heeft, er ’s nachts wakker van ligt, betaalt de klant graag om die situatie op te lossen.

Mensen worden klant van je als je hun urgentste problemen oplost. Dus richt je in je marketing op de meest nijpende problemen van jouw klanten.

Mensen worden klant als je zegt wat jouw dienstverlening hen oplevert. Want dat is wat de klant graag wil. De leidinggevende wil dat diens medewerkers fluitend doen wat hij/zij van hen vraagt. De moeder wil dat haar kinderen rustig aan tafel zitten en gehoorzaam gaan slapen.

Pas als mensen daadwerkelijk klant zijn geworden, ga je met de onderliggende oorzaken aan de slag.

Dan komt de leidinggevende tot inzicht dat hij/zij de medewerkers anders moet benaderen. En dat die andere benaderingswijze uiteindelijk zorgt voor betrokken en loyale medewerkers. Dan leer je jouw klant dat kinderen duidelijke en liefdevolle grenzen nodig hebben, waardoor kinderen zekerheid hebben, zich veilig voelen en zich vanzelf beter gaan gedragen.

Natuurlijk mag je in je promotie iets over vaardigheden zeggen. Dat doe je echter pas als je heel duidelijk hebt gemaakt welke urgente problemen je oplost en wat jouw dienstverlening oplevert.

Kortom: beschrijf de urgente problemen die je voor jouw klanten oplost. Vermeld wat jouw dienstverlening hen oplevert. Op die manier trek je wél genoeg klanten aan met het werk dat je met hart en ziel doet.

Wil je reageren? Dat stel ik zeer op prijs. Doe je dat hier, dan krijg je altijd een antwoord.

© 2015 – Hart en Ziel Marketing – Annie Massop – Alle rechten voorbehouden
Wil je dit artikel gebruiken in een nieuwsbrief, website of tijdschrift? Graag! MITS je de volgende informatie bij het artikel vermeldt met een werkende link naar de genoemde website:’Door Annie Massop van Hart en Ziel Marketing. Ga naar www.hartenzielmarketing.nl en vraag daar het gratis E-boekje ‘De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf’ aan.

 

Over de schrijver
Marjan
Door

Marjan

op 26 Jun 2015

Annie, helemaal de spijker op de kop. Heerlijk nu ik dit inzicht (al even) aan het ontdekken ben. Het geeft nieuwe energie, en ik schaam me bijna dat ik het niet eerder wist en toepaste. Hoe blind kun je zijn... En hoe fijn is het om dat te veranderen.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 26 Jun 2015

Je bent absoluut niet de enige die hier blind voor was! Je moet het echt even weten, dus geen enkele reden om je te schamen. Mooi dat je hier nu inzicht over hebt, kun je er verandering in aanbrengen.

Reactie plaatsen