Gratis Boek 'De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf'

Heb je er een hekel aan om achter klanten aan te jagen en jezelf op te dringen? Ontdek hoe de klanten vanzelf naar jou toekomen door je intuïtie en sociale media in te zetten (pdf).
50%
Meld je aan voor mijn nieuwsbrief
en ontvang De 5 Geheimen Van Een Bloeiend Bedrijf als cadeau!
Gratis Download
10 september 2013 
2 min. leestijd

Vind jij marketing en acquisitie een noodzakelijk kwaad? Doe je het met tegenzin? Voel je je ertoe gedwongen omdat je anders geen klanten en inkomen krijgt? Ben je liever met je vak bezig en je eigen persoonlijke ontwikkeling? Dan ben je niet de enige!

Veel coaches en therapeuten ervaren hetzelfde. Ze hebben een hekel aan verkopen, willen zichzelf niet opdringen en vinden het lastig zichzelf aan te prijzen.

Wist je dat je marketing ook anders kunt zien? Dat het één van de mooiste manieren van persoonlijke en spirituele groei kan zijn?

Marketing is namelijk óók:

  • intuïtief weten wat je levensopdracht is en daar je hele bedrijf op baseren; al je favoriete talenten, interesses en hobby’s inzetten;
  • mensen helpen die jou waarderen en waar je helemaal jezelf bij kunt zijn;
  • echt voelen dat je iets wezenlijks bijdraagt aan het welzijn van een ander;
  • gaan staan voor je levensopdracht en dat aan de buitenwereld laten zien;
  • vrijuit en met zelfvertrouwen spreken over waar jij anderen bij kunt helpen;
  • aanvoelen wat de ander nodig heeft om voor genezing van zichzelf te kiezen;
  • een eerlijke balans tussen geven en nemen creëren;
  • kunnen en durven ontvangen.

Klinkt dit je niet als marketing in de oren? Met plezier vertaal ik bovenstaande onderwerpen naar marketingtaal.

De basis van je bedrijf is de markt die je kiest. Werk je met klanten die je waarderen? Kun je al je talenten in je werk inzetten? Werk je met mensen die vanuit je hogere doel voor jou bestemd zijn? Help je hen bij een probleem waar ze echt last van hebben en lever je zo een essentiële bijdrage aan hun welzijn?

Potentiële klanten moeten weten dat jij ze kunt helpen. Treed je naar buiten? Sta je voor je levensopdracht? Laat je jouw klanten zien dat je ze begrijpt? Ben je zelfverzekerd, zodat klanten samen met jou de stap naar een beter leven durven zetten?

Een passende beloning voor je hulp. Weet je welke waarde je voor jouw klanten hebt? Durf je jezelf de beloning te gunnen, die past bij wat jij gegeven hebt? Weet je dat spiritueel gezien geven en nemen in balans horen te zijn?

Heb je een of meerdere vragen met nee beantwoord? Dan heb je een paar prachtige gebieden, waarop je je zowel spiritueel als persoonlijk verder in kunt ontwikkelen.

Durf eens op deze manier naar je marketing te kijken. Zie de lessen die erin besloten liggen. Dan krijg je niet alleen genoeg klanten, maar ben je ook spiritueel en persoonlijk gegroeid!

Op welke gebieden in je marketing zie jij voor jezelf persoonlijke of spirituele groei? Laat je reactie achter hier op mijn blog, je krijgt altijd antwoord.

© 2015 – Hart en Ziel Marketing – Annie Massop – Alle rechten voorbehouden
Wil je dit artikel gebruiken in een nieuwsbrief, website of tijdschrift? Graag! MITS je de volgende informatie bij het artikel vermeldt met een werkende link naar de genoemde website:’Door Annie Massop van Hart en Ziel Marketing. Ga naar www.hartenzielmarketing.nl en vraag daar het gratis E-boekje ‘De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf’ aan.

Over de schrijver
Marjan
Door

Marjan

op 26 Jun 2015

Prachtig. Ik word er al helemaal blij van.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 26 Jun 2015

Grappig he, als je zo naar marketing kijkt?

Petra
Door

Petra

op 13 Aug 2015

Hi Annie,I couldn't agree more! Supermooi omschreven Annie en o zo waar.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 23 Aug 2015

Dank je Petra!

Jeanette
Door

Jeanette

op 03 Nov 2016

Deze had ik net nodig vanmorgen Annie!! Dank. Ik had een vreselijke dip. Die levensopdracht en passie en zelfvertrouwen over de inhoud: allemaal check! Maar dan dat zichtbaar worden...op een manier dat mijn klanten me kunnen vinden vind ik zo lastig. Ben begonnen met een businesscoach, heel fijn, maar mijn saboteurs zeggen alsmaar dat ik te laat ben (56 jaar), dat de stappen die ik nu aan het nemen ben voor bv een waardevolle weggever en het laten groeien van mijn maillijst niet snel genoeg gaan. En dan ook nog die FB uitingen...worden ze wel gelezen? Komen ze daar waar ze weten moeten? Zo niet....dan gaat er weer een stel uit elkaar en ben ik dus weer te laat.....(ik ben relatiecoach en heb een pracht programma).Dat zeggen al die stemmetjes op mijn linker schouder ;-) Nou ja...dat was de stemming vanmorgen bij het opstaan. Inmiddels heb ik (mede dankzij jouw blog) de draad weer op gepakt en is de energie weer waar die wezen mag. Dank

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 03 Nov 2016

Dat is geweldig Jeanette! Fijn dat ik je een riem onder het hart heb gestoken. Ga vooral door, relatietherapie is echt hard nodig! Liefs van Annie

Reactie plaatsen