Gratis Boek 'De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf'

Heb je er een hekel aan om achter klanten aan te jagen en jezelf op te dringen? Ontdek hoe de klanten vanzelf naar jou toekomen door je intuïtie en sociale media in te zetten (pdf).
50%
Meld je aan voor mijn nieuwsbrief
en ontvang De 5 Geheimen Van Een Bloeiend Bedrijf als cadeau!
Gratis Download
09 november 2016 
4 min. leestijd

Waarom in de spotlights staan zo eng is en wat je eraan kunt doen

Ben jij dit, maak je dit mee?

  • Je gaat niet naar netwerkbijeenkomsten. Jezelf voorstellen of nieuwe mensen aanspreken vindt je doodeng
  • Je klanten zitten op Facebook, maar je durft er niets op te zetten
  • Je vindt jezelf niet goed genoeg om (meer) geld te vragen voor je diensten
  • Je websiteteksten moeten nog beter (je bent al maanden bezig met schrijven)
  • Je bent gevraagd voor een presentatie, maar je doet het niet. Je schiet compleet in de stress als je voor een groep staat

Ik spreek heel veel coaches en therapeuten die dit meemaken. Ik kan de lijst nog wel met tientallen andere voorbeelden aanvullen, maar dan wordt dit artikel zo lang ;-)!

Wat is de gemeenschappelijke factor van die situaties? Angst om zichtbaar te zijn en te gaan staan voor wat jij te bieden hebt.

Terwijl je om klanten te krijgen, juist zichtbaar moet zijn en moet laten zien wat je in huis hebt. Een spagaat!

Ik kan je uitgebreid vertellen waarom in de spotlights staan zo eng is, maar deze keer wil ik je uitnodigen het zelf te ontdekken. Daarbij krijg je ook een manier aangereikt, waarmee je vandaag al je angst voor zichtbaarheid overwint.

Alles natuurlijk op een intuïtieve manier, veel leuker als erover nadenken of praten!

LET OP! Doe stap 1 en 2 zonder de rest te lezen, dan werkt je intuïtie het beste! Daarom is er een heel stuk wit gelaten onder stap 1 en 2, zodat je niet in de verleiding komt om alvast door te lezen.

Intuïtieve oefening om je angst voor zichtbaarheid te overwinnen

Stap 1

Maak 10 minuten vrij. Pak een leeg vel papier en teken intuïtief een bloem waar je blij van wordt. Of zoek op internet een plaatje van een bloem en print dat uit. Noteer er jouw associaties bij.

Laat dit een uurtje rusten. Schieten je nog nieuwe associaties te binnen, noteer die dan ook erbij.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Stap 2

Maak 5 minuten vrij, pak een leeg vel papier en teken wat er in je opkomt bij de vraag: wat is er eng aan om zichtbaar te zijn en aan het tonen van mijn kwaliteiten? Noteer er jouw associaties bij.

Laat het een uurtje rusten. Als er nog dingen bij je opkomen, noteer je die er ook bij.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Stap 3

Leg de tekening van stap 1 (met de bloem) en de tekening van stap 2 (met je angst voor zichtbaarheid) op de grond neer. Leg er een leeg vel papier tussenin.

Stap 4

Ga op de tekening van de bloem staan. Die bloem, dat ben jij! Met al je kwaliteiten, talenten en wijsheid!

Verplaats je in die bloem, wordt die bloem. Het maakt helemaal niet uit welke bloem je bent, iedere bloem heeft haar eigen kwaliteiten, haar eigen schoonheid, haar eigen wijsheid.

En weet: iedere bloem toont onbeschaamd haar schoonheid aan de wereld. Doe dat dus ook! Als je die bloem bent, laat zien hoe mooi je bent! Laat iedereen meegenieten van jouw kleuren, vormen en geuren.

Stap 5

Je blijft op de tekening van de bloem staan, je bent nog steeds deze prachtige bloem. Kijk nu als bloem naar de tekening van stap 2 (datgene waar je bang voor bent als je zichtbaar wordt).

Bekijk de persoon die zo bang is alsof het een ander persoon is.

Je bent nog steeds die mooie bloem. Kijk intuïtief om je heen en laat je oog vallen op een voorwerp dat de persoon die zo bang is kan helpen net zo mooi en stralend te worden als jijzelf bent als bloem.

Leg dat voorwerp op het lege velletje tussen de twee tekeningen in.

Ga weer op jouw bloem staan. Noteer een aantal associaties die je als bloem hebt bij het net gezochte voorwerp. Noteer die associaties bij het voorwerp.

Stap 6

Noteer vervolgens – je bent nog steeds die mooie bloem – een actie die de persoon die zo bang is, vandaag nog kan doen om zelfverzekerd en met plezier zichtbaar te worden.

Stap 7

Stap van de bloem af en wordt weer jezelf. Bekijk de actie en noteer er een beloning bij als je die actie uitgevoerd hebt.

Stap 8

Voer de actie uit en beloon jezelf!

Stap 9

Heb je de actie gedaan en wil je de volgende actie bepalen om nog meer ontspannen in de spotlights te staan? Begin het proces opnieuw bij stap 6.

OK, na deze oefening heb je intuïtief gevoeld wat jou tegenhoudt om zichtbaar te worden en weet je hoe je over die angsten heen komt. Doe de acties die de bloem je aanreikt en je zult merken dat je stapje voor stapje meer gaat stralen.

Durf helemaal jouw bloem te zijn! Toon jezelf in al je pracht en wijsheid op die netwerkbijeenkomst, op Facebook, bij het bepalen van je tarief, op je website of bij een presentatie. Wees als jouw prachtige bloem en laat iedereen onbeschaamd je schoonheid zien!

Laat vooral je reactie achter bij deze blog, je krijgt altijd antwoord!

Wil je extra ondersteuning bij het oplossen van je angst voor zichtbaarheid? Kijk dan eens bij de online training Overwin Intuïtief je Twijfels, Angsten en Blokkades. Hierin vind je een keur aan intuitieve oefeningen om je angsten voor marketing + geldblokkades op te lossen.

© 2016 – Hart en Ziel Marketing – Annie Massop – Alle rechten voorbehouden
Wil je dit artikel gebruiken in een nieuwsbrief, website of tijdschrift? Graag! MITS je de volgende informatie bij het artikel vermeldt met een werkende link naar de genoemde website:’Door Annie Massop van Hart en Ziel Marketing. Ga naar www.hartenzielmarketing.nl en vraag daar het gratis E-boekje ‘De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf‘ aan.

Over de schrijver
Annet
Door

Annet

op 10 Nov 2016

Goh Annie, wat een mooie oefening. Ik heb veel gegeeuwd. Het was fijn om op de bloem te staan. Alles kwam. De stap naar actie kostte meer tijd, maar leverde voor nu 3 stappen op, waarvan 1 het delen van deze blog. Ik kan voelen dat dat ook linkt met mijn zichtbaarheid en waar ik voor wil staan.Dank je wel.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 10 Nov 2016

Wow, dat is geweldig Annet! Mooie actie om hier te reageren!

Reactie plaatsen