Gratis Boek 'De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf'

Heb je er een hekel aan om achter klanten aan te jagen en jezelf op te dringen? Ontdek hoe de klanten vanzelf naar jou toekomen door je intuïtie en sociale media in te zetten (pdf).
50%
Meld je aan voor mijn nieuwsbrief
en ontvang De 5 Geheimen Van Een Bloeiend Bedrijf als cadeau!
Gratis Download
02 juni 2015 
6 min. leestijd

Iedere coach of therapeut maakt het mee: momenten dat het niet zo lekker loopt in je praktijk. Je hebt niet genoeg klanten en te weinig inkomen.  Je werkt zo hard dat je geen tijd voor privé hebt.  Je klanten doen  vervelend, zijn niet tevreden of betalen niet. Je moet ineens meer belasting betalen dan je dacht. Je computer houdt er mee op. Internet ligt er steeds uit. Je wordt ziek en kunt maar op halve kracht werken. En ga zo maar door.

Juist dan is het belangrijk voor ogen te houden waarom je met je praktijk begonnen bent.  Als je weet waar je het allemaal voor doet, helpt je dat door de moeilijke momenten heen.

Ben je je motivatie kwijt? Zie je het allemaal niet meer zitten? Doe dan deze intuitieve oefening om weer contact te maken met wat er in je hart en ziel leeft.

Oefening

.

Stap 1

 • Zoek een voorwerp dat symbool staat voor hoe je jouw praktijk  over 1 jaar zou willen hebben. Je hoeft er niet over na te denken, je hoeft ook niet te snappen wat het betekent. Je mag dit helemaal intuïtief doen, je hoeft je niet te verantwoorden, alles wat je kiest is goed.
 • Noteer op een vel papier de datum van vandaag met 1 jaar erbij geteld en leg dit papier bij het voorwerp
 • Noteer op het vel papier 5 associaties bij dit symbool, dit mag je ook weer puur intuïtief  doen, je hoeft het niet te snappen, je hoeft je niet te verantwoorden, alles is goed.
 • Voel de energie van het symbool en noteer op afzonderlijke strookjes papier welke associaties je krijgt met betrekking tot de activiteiten die bij je ideale praktijk horen. Doe dit echt vanuit het symbool, ook al snap je het niet of is het iets heel anders dan je altijd gedacht hebt. Durf echt te voelen en op je intuïtie af te gaan.
 • Daarna doe je  hetzelfde met betrekking tot de uren die je idealiter per week aan je praktijk zou willen besteden en het inkomen dat je het liefst zou willen hebben
 • Tenslotte noteer je alle associaties voor andere belangrijke onderwerpen bij je opkomen
 • Voor alle associaties gericht op je praktijk geldt dat het heel anders zou kunnen zijn als je altijd gedacht heb. Maakt niet uit, alles is goed. Durf het maar toe te laten, je kunt altijd als je wilt nog veranderen

Hieronder vind je een voorbeeld van een coach

Ideale praktijk

.

Stap 2

 • Zoek intuïtief een plek in je huis (of tuin of waar je maar wilt) waarvan je voelt dat die plek de energie heeft van je ideale praktijk over 1 jaar
 • Let je symbool en de associaties op die plek neer
 • Ga op die plek staan
 • Stel je voor dat je ideale praktijk al werkelijkheid is. Het is op die plek dus al 1 jaar later dan de dag van vandaag. Doe dat intuïtief, ga uit van de energie van je voorwerp, je hoeft het niet allemaal exact te weten
 • Stel je vervolgens voor dat je terugkijkt op het afgelopen jaar. Doe dat ook intuïtief, denk er niet over na. Je kunt niets fout doen
 • Voel dat je tegenslagen, moeilijkheden en hindernissen hebt overwonnen in het afgelopen jaar
 • Voel welk aspect in de ideale situatie (dus de plek waar je 1 jaar verder in de tijd bent) het de moeite waard heeft gemaakt om door te gaan. Wat heeft je geholpen om door te zetten:
  • je activiteiten?
  • de vrijheid?
  • de mensen die je helpt?
  • je gewenste inkomen?
  • het aantal uren dat je werkt?
  • of iets anders?
 • Laat het aspect dat je helpt om door te gaan liggen bij het symbool en leg de andere strookjes papier weg
 • Twijfel je? Experimenteer dan door steeds een ander aspect bij je symbool neer te leggen. Voel of dit het aspect is dat je helpt om door te zetten
 • LET OP! Voel echt wat je motiveert en hang er geen waardeoordeel aan. Wat anderen ervan vinden is hun zaak, je mag voelen wat je voelt!

Hieronder vind je een voorbeeld van een coach. Voor haar is de motivatie om door te gaan als het moeilijk is: healingen geven en genoeg tijd en inkomsten hebben om te kunnen reizen.

Motivatie om door te gaan

.

Stap 3

Je weet nu (weer) wat je motiveert om door te gaan, waar je het allemaal voor doet. Kom je in het vervolg een probleem tegen in je praktijk, grijp dan terug op dit intuïtieve anker. Intuitieve ankers zijn voor intuitieve mensen heel geschikt om iets te onthouden, veel beter dan het in je hoofd onthouden.

Zorg er daarom voor dat je dit intuitieve anker altijd bij de hand hebt. Hoe kun je dat doen? Maak een tekening of foto van je symbool en het aspect dat je helpt om door te gaan. Hang het op in je praktijkruimte, sla het op in je mobiel, of plak het in je agenda. Wees creatief en maak het zo dat het voor jou goed voelt. Niets moet, alles mag!

Hieronder vind je een voorbeeld van een coach. Ze heeft een  tekening in haar werkruimte aan de muur opgehangen, waar ze het iedere dag ziet.

Intuitief anker ideale praktijk

Wat is jouw motivatie om door te gaan, ook als je het moeilijk hebt  in je praktijk? Laat het me weten in een reactie onder deze blog, je krijgt altijd antwoord!

Meer ondersteuning nodig bij het met hart en ziel klanten werven?  Doe dan mee aan de Hart en Ziel Marketing Academie. Je leert niet alleen vanuit je hart ondernemen, maar ook hoe je je favoriete klant bepaalt, hoe je je website, blog en nieuwsbrief schrijft. Facebook en Linkedin hebben geen geheimen meer voor je. Bovendien leer je een webinar geven, een intakegesprek voeren en online trainingen ontwerpen. Alles op een intuitieve en praktische manier. Resultaat: volop klanten en plezier in je marketing! 

Lees hier meer over de Hart en Ziel Marketing Academie

© 2015 – Hart en Ziel Marketing – Annie Massop – Alle rechten voorbehouden
Wil je dit artikel gebruiken in een nieuwsbrief, website of tijdschrift? Graag! MITS je de volgende informatie bij het artikel vermeldt met een werkende link naar de genoemde website:’Door Annie Massop van Hart en Ziel Marketing. Ga naar hartenzielmarketing.nl en vraag daar het gratis E-boekje ‘De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf‘ aan.

Over de schrijver
Tony Rekelhoff
Door

Tony Rekelhoff

op 04 Jun 2015

Fijn om even zelf weer even terug "leerling" te kunnen zijn en een stappenplan te kunnen volgen om weer te voelen waar het om ging... In de hectiek van een eigen bedrijf (en verhuizing) verlies je dat maar al te snel uit het oog....

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 06 Jun 2015

Ha, mooi om te horen Tony! Snap heel goed dat als je af en toe een herinnering nodig hebt om weer een stapje terug te doen en te gaan voelen...

Tanja
Door

Tanja

op 04 Jun 2015

Hi Annie, Wat een geweldige opdrachten! Ik ben in de opstartfase van mijn bedrijf voor kindercoaching, dit had ik juist nodig om mezelf energie te geven! Er kwam veel oud verdriet naar boven dat mij nu weer kracht geeft om te geloven in wat ik (wil en ga) doen. Ook voelde ik me alleen, had sterk behoefte aan soulmate contacten. Iets om verder over te fantaseren, wat is jouw gevoel hierbij? x Tanja

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 06 Jun 2015

Hi Tanja, leuk dat de opdrachten zo goed bij je aansluiten. Voor jou is het belangrijk om heel goed te voelen wie er op dit moment jou ondersteunen/boven jezelf uittillen en wie jou negatief bekritiseren/omlaag halen. Durf te kiezen voor mensen die je verder helpen en neem afstand/afscheid van mensen die je klein houden.

antonique
Door

antonique

op 05 Jun 2015

Hallo Annie, Wat een fijne opdracht was dit! Ik ben bezig een praktijk op te starten waarbij ik mensen wil "leren" dat je, met een simpele bewuste ademhaling en het contact dat je daarna kunt maken met je ziel/hogere zelf/onderbewustzijn, jezelf weer helemaal kunnen worden. Daarnaast kun je hiermee ook blokkades oplossen. Het allermooiste wat ik in de afgelopen tijd heb mee gemaakt is dat er 2 vrouwen zwanger zijn geworden in de maand na 1 sessie, terwijl ze al jaren niet zwanger konden worden. Nu ik jouw opdrachten heb gedaan is er wel duidelijkheid gekomen over hoe ik hiermee verder wil. Ik heb n.l. hierdoor twee doelgroepen. Ik was aan het voelen over welke doelgroep ik moest gaan aanhouden. Maar afwisseling kwam er heel duidelijk naar voren als belangrijk aspect. Toch wil ik het niet uitsplitsen in twee bedrijfjes.. maar ik hoor altijd dat dit eigenlijk wel beter is... ik geloof ook van jou... Ik ben benieuwd of je hier een tip voor hebt... Als je op mijn site kijkt, kun je zien hoe ik het tot nu toe heb opgelost. Dit voelt voor mij wel heel prettig zo. Vind jij dat dit kan? (oh dat zielsgelukkig nu onder het Simpel Jezelf Zijn is omdat ik eerst Zielsgelukkig Nu (.nl) heette, maar het bleek dat er al iemand Zielsgelukkig heette en zielsgelukkig.nu als website had en dat was erg verwarrend. Dat ga ik over een maand of zo weghalen, maar ik zit nu in de 'overgangsfase'. ) Alvast hartelijk dank voor je moeite. :)

antonique
Door

antonique

op 05 Jun 2015

kunnen worden... =kunt worden, uiteraard...

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 06 Jun 2015

Ik beveel altijd 1 doelgroep aan en niet 2 verschillende. (ik zelf heb coaches en therapeuten, maar die lijken zoveel op elkaar dat dat geen probleem is). LAls je 2 compleet verschillende doelgroepen hebt, moet je 2x website, 2x nieuwsbrief, 2x sociale media etc., alles dus 2x doen. Daar heb je never nooit tijd voor. Afwisseling krijg je vanzelf als je allerlei aanbod maakt voor je doelgroep, daar mag je alle methodes voor inzetten die je in huis hebt. Heb nog even geduld, want er komt nog een opdracht over de doelgroep in de cursus.

Yvonne Jong
Door

Yvonne Jong

op 05 Jun 2015

Hoi Annie,Bedankt voor de inspirerende start. Wat mij motiveert zijn kleine successen, waarbij ik heb bijgedragen aan bewustzijnsvergroting. Kicken is het voor mij als mensen hun eigen verantwoordelijkheid gaan nemen, inzicht hebben en mogelijkheden zien om invloed uit te oefenen. Als mensen in contact staan met zichzelf, hierdoor een bepaalde vrijheid gaan ervaren en parallel loopt dit bij mezelf. O.a. In contact met mezelf, zou ik het komend jaar de financiële vrijheid willen gaan ervaren, waardoor ik de dingen kan doen die bijdrage aan mijn vreugde. Daarnaast de vrijheid om mijn eigen praktijk op te starten en vorm te geven passend bij mij als persoon en daarin mezelf verder te ontplooiien. Bij tegenslagen is dit mijn houvast, twee belangrijke ankers; bewustzijn en vrijheid.Zie je reactie graag tegemoet. Warme groet, Yvonne

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 06 Jun 2015

Mooie ankers Bewustzijn en Vrijheid! Heb je er ook een visueel anker van gemaakt? Ben benieuwd!

Elvira
Door

Elvira

op 07 Jun 2015

Verrassende oefening, heeft daadwerkelijk inzicht opgeleverd. Voor mij zijn flexibiliteit en verzorging de kernwoorden waar het om gaat. Dank je wel!

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 09 Jun 2015

Dank je Elvira!

anne Bajema
Door

anne Bajema

op 07 Jun 2015

hoi Annie na verhuizing mijn praktijk weer op starten in een geheel nieuwe omgeving waar je niemand kent valt niet mee . dan kom je de nodige hobbels tegen ! maar weet nu door jou oefening dat ik op het goede pad zit . mijn motivatie om door te gaan is , Healing ,leuke dingen doen. bedankt Annie warme groet , Anne

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 09 Jun 2015

Wow, klinkt goed Anne! Hoe vast aan waar je het voor doet, dan overwin je die hobbels!

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 08 Jun 2015

Hi Annie, wat een mooie en bijzondere opdracht. Fijn om zo even stil te staan bij wat mij echt beweegt. Ik ben ook startende en onzeker. De momenten waarop ik sta te masseren is alle onzekerheid weg ... kunst is dus om veel te masseren zodat de zekerheid groeit. Mijn ankers zijn Voelen en Reizen. Ik ga ervoor :) Dank je voor je ondersteuning <3

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 09 Jun 2015

Go girl ;-)!

Mireille de Roo - Harteman
Door

Mireille de Roo - Harteman

op 08 Jun 2015

Hallo Annie, wat een fijne oefening weer, dankjewel! Mijn pad, mijn ankers.. Met EIGENHEID mijn WAARDE delen! Ik wilde het gaan tekenen en kwam bij die spulletjes een mooie 'Pluk de dag'-kaart tegen, die heb ik aangepast naar een 'Pluk de LIV! dag'-kaart en er EIGEN-(W)AARDIG bij gezet. Een blije kaart voor in mijn agenda, voor het pad dat ik loop. Liefs van Mireille, LIV! Levenscoaching.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 09 Jun 2015

Mooi! Knap hoe je jouw creativiteit bij deze opdracht inzet, complimenten!

Walther Suk
Door

Walther Suk

op 08 Jun 2015

Hoi Annie.Het is heel fijn om op deze manier te werken. Er komen allemaal associaties in me op van motivaties, wat er uit springt is toch wel zelfverwerkelijking, meer nog dan vrijheid. Het is nog maar net de eerste keer en de eerste oefening van je die ik doe en ik kijk er nu al naar uit om door te gaan er mee. Het motiveert me ook om mijn vaktheorie bij te houden. Dank je enorm voor dit geweldige traject <3

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 09 Jun 2015

Dank je voor de complimenten Walther, maakt me blij dat je er zoveel zin in hebt.

Maartje Otten
Door

Maartje Otten

op 08 Jun 2015

Hoi Annie Wat leuk om dit te mogen ervaren. Mijn voorwerp is een kwast. De kwast geeft me vrijheid, ik kan hiermee alle kleuren op het doek gooien en afbeelden wat ik wil. Daarnaast heel ik mijn cliënten en mijzelf met kleur en vreugde van mijn vrije uitspattingen. Hierdoor kom ik bij mezelf en voel ik enorm veel vreugde en plezier....kortom een drijfveer om door te zetten. Enig aandachtspuntje is dat ik wel verf nodig heb.....Misschien mag ik daar nog eens naar kijken....heb ik inderdaad nog iets nodig in mijn praktijk om tot uiting te komen? Of kan ik het meer zien als de samenwerking met mijn engelen en gidsen? Tot zover lieve groet Maartje en Thanks

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 09 Jun 2015

Je kwast is je gereedschap, de verf het materiaal wat de kleur aanbrengt. Ik associeer dat met de mensen waar je mee gaat werken (niet dat je ze op het doek gaat gooien, bij wijze van spreken dan ;-)! Je kan ook eens een ander (intuïtief) iemand vragen om mee te associeren, dan krijg je vaak nog nieuwe ideen. Voel wel of ze passen bij je symbool.

Annemieke
Door

Annemieke

op 09 Jun 2015

Heerlijk om te doen, Annie! Mijn oog viel meteen op de zachtgele glazen eend op mijn werktafel, een presse papier van mijn moeder, die alleen al daarom bescherming uitdrukt. Ik heb - wat taal betreft - nogal wat 'jonge eendjes' onder mijn hoede, met wie ik het liefst verhalen maak (TPR Storytelling is een methodiek om een vreemde taal te leren). Plezier en creativiteit. Alles stroomt. Een eend zwemt in het water en vliegt door de lucht - en waggelt over de aarde natuurlijk. :) Is op meerdere manieren in haar element. Ik woon en werk aan het water, 4-hoog, en zie nogal wat van die snateraars. Eigenwijze groepsdieren. Mijn ankers zijn vertrouwen en wederzijdse inspiratie. Ik bekijk de eend op mijn tafel met nog meer genegenheid!

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 09 Jun 2015

Geweldig symbool en geweldige uitleg! Ik voel de bruisende energie helemaal van je reactie afspatten. Dank voor het delen!

Muriel
Door

Muriel

op 09 Jun 2015

Toen ik de oefening gisteren las, had ik er niet zoveel vertrouwen in. Het symbool was wel meteen duidelijk: een steen. Het juiste exemplaar vond ik tijdens de wandeling met mijn hond. Net de oefening gedaan, het was heftig, veel emotie. Maar daar haal ik de kracht uit om wél door te gaan en die uren te halen. Dank je wel!

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 09 Jun 2015

Goed dat je toch de oefening hebt gedaan en je emoties hebt toegelaten, Muriel! Zo kom je verder, dus ga zo door!

Karine
Door

Karine

op 09 Jun 2015

Ik vond het een héél fijne oefening om te doen. Ik vond enkele weken geleden op straat een klein speelgoed paardje met vleugels. Ik heb het nu als symbool genomen. Ik word zo blij van dat roze paard met groene vleugels. En dat is wat ik nu ga doen, mijn vleugels gebruiken om uit te vliegen. Mijn doelgroep is om voornamelijk kinderen tussen 5 en 12 jaar te gaan coachen.Zelf heb ik het gevoel dat ik als kind niet of weinig heb gespeeld. Nu ga ik dat dan nu doen. Geld vragen is voor mij belangrijk,omdat ik in mijn leven al heel veel gratis heb gedaan.Na een tijdje voel ik mij leeg lopen, en dat kan nooit de bedoeling zijn,toch!

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 09 Jun 2015

Je mag spelen, je mag geld vragen voor je dienstverlening, je mag energiek zijn. Dat mag allemaal, Karine!

annemiek kinds
Door

annemiek kinds

op 09 Jun 2015

Ik wil wel graag verder, maar als ik de oefening doe heb ik ineens allerlei twijfels. Ik weet het dan niet meer en stel de rest van de oefening uit tot een ander moment.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 09 Jun 2015

Als je veel twijfels krijgt tijdens de oefening, laat het dan even los en ga later verder. Je kunt ook iemand die je vertrouwt erbij vragen en die persoon steeds de vraag aan je te laten stellen: wat voel je?

Conny Stevens
Door

Conny Stevens

op 09 Jun 2015

Dag Annie, een mooie oefening, toch had ik er wel even moeite mee. Na het symbool veranderd te hebben lukte het beter. Eerst een schelp, nu een bloem. De schelp beperkte me te veel. De bloem zorgt voor open'bloeien'. Hoe kan het ook anders! Er is veel wat me motiveert en dat alles zorgt voor een balans.x Conny

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 09 Jun 2015

Mooi opgelost Conny! Dat je een prachtige bloem mag worden!

Mirjam
Door

Mirjam

op 09 Jun 2015

Mooie methode. ik koos een harp als voorwerp. Die kan ik niet ergens neerleggen, maar natekenen werkt ook. Het heeft me geïnspireerd tot meer focus op inspiratie en creativiteit. Dank!

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 09 Jun 2015

Yes, prachtig symbool een harp! Voelt als hele fijne en subtiele energie.

Wilma
Door

Wilma

op 10 Jun 2015

Mooie oefening, maar best lastig ... Ik kwam uit bij een borduurwerkje met de tekst Each day is brand new and beautiful dat ik meer dna 30 jaar geleden gemaakt heb, in rood, met een mooi randje eromheen. Nu zie ik pas dat ik met die rand veel meer zou kunnen experimenteren, en dat doet met goed. Wat me motiveert zijn meerdere aspecten: Samen iets maken, Wandelen in natuur, en doen waar ik van houd. Ook het aspect Ziel is van belang. Hoe dit samen gaat vallen ... ik ben benieuwd!

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 13 Jun 2015

Grappig dat je iets vond dat je 30 jaar geleden al gemaakt hebt! Ga lekker op ontdekkingsreis en geniet ervan!

Els van Tol
Door

Els van Tol

op 10 Jun 2015

Dank je wel voor de mooie oefening, Annie. Met mijn symbool en de briefjes met associaties liep ik door mijn hartlabyrint (heb ik in mijn tuin liggen) en daar kwam uit, dat mijn anker 'samen op pad' is. Niet het inkomen of het aantal cliënten doet me doorgaan met mijn praktijk, maar het contact, het meegaan op het pad van die cliënt.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 13 Jun 2015

Wow, mooie ontdekking!

Lilian
Door

Lilian

op 11 Jun 2015

Ik pakte gisteren meteen de steen die ik vorige week tijdens mijn vakantie op het strand vond. Die moest het zijn! Maar bij het associëren kwam ik in mijn hoofd terecht, want deze steen was grijs, en moest het geen kleur zijn? En waarom krijg ik geen dingen binnen die ik eigenlijk verwacht? En waarom denk ik alleen maar aan die plek waar ik hem vond? Ik ben maar gestopt. Vandaag heb ik de oefening opnieuw gedaan. Weer kwam ik bij diezelfde steen terecht. Ik heb mijn eigen gedachten opzij weten te zetten en daar kwamen de woorden: Stevig, natuurlijk, energie, fantasie, voelen. En wat fijn is is dat ik voor nu helder heb welk aspect me op dit moment verder helpt want er komt werkelijk niets uit mijn handen momenteel en ben erg zoekenden naar welke doelgroep. Ik las dat die nog aan de orde komt. :-) Ik kijk er naar uit! Hartelijke groet Lilian

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 13 Jun 2015

Ha, ha, je hoofd die van alles vind! Vertrouw maar op je intuïtie, die steen heeft heel veel positiefs te zeggen (ikzelf associeer een steen met aarde, oerkracht en diepe wijsheid). Heel goed dat je je gedachten opzij hebt gezet. Laat je oordelen los en accepteer wat er komt, ook al is het iets anders dan je denkt.

Margareth Turnhout
Door

Margareth Turnhout

op 11 Jun 2015

Hallo lieve Annie Dank je wel voor deze oefening. Het was fijn om te doen. In mijn praktijkruimte voelde ik de rust en bevestiging dat deze kamer toch de ideale plek is om mijn praktijk in uit te voeren. Ik stond met mijn rug naar de openstaande deur en als vanzelf gingen mijn benen ombeurten om hoog en naar beneden, mijn voeten steeds steviger op de vloer voelend. En al indianen-stampend draaide ik daarbij om met mijn gezicht naar de deur. In gedachten zag ik de klanten de trap op komen naar boven naar mijn praktijkkamer toe die ik in het komende jaar dan behandeld zal hebben. En dat voelde heel goed, dat ik die mensen heb kunnen helpen. Daar doe ik het voor, dat vult mijn hart. En het beeld van die beweging in huis, van het komen en gaan van klanten voelt ook fijn, gezellig, dankbaar, voldoening gevend, vreugdevol. Liefs, Margareth

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 13 Jun 2015

Je hebt je echt goed ingeleefd, ik zie je al staan met je indianen-gestamp! Je kunt jouw intuitief anker versterken door iedere dag even te indianen-stampen, dan herinnert je lichaam zich die energie en hou je de focus.

Loredana
Door

Loredana

op 11 Jun 2015

Wat een gave manier om dit te doen. Ik keek mijn kamer rond en bleef steken op een beeldje van een Pegasus wat ik zo'n 20 jaar geleden in Griekenland heb gekocht. Op het moment dat ik er naar keek schoven alle radartjes in elkaar. Het staat symbool voor alles waar ik naar verlang en van droom. En het meest grappige is, is dat ik hier ook een tattoo van op mijn lichaam heb staan. Ik hoef het dus niet eens ergens te tekenen, ik heb het altijd al bij me. Soms moet je even met je neus op de feiten gedrukt worden. Dank je wel :-) groetjes, Loredana

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 13 Jun 2015

Geweldig, hoe alles zo samenkomt! Je wist het dus al, maar moest er nog even op gewezen worden!

Tania
Door

Tania

op 11 Jun 2015

Lieve Annie, Ik heb jouw opdrachten met veel plezier uitgevoerd. Mijn logo bestaat uit een veertje. Het was dan ook niet lang zoeken voor een gepast voorwerp. Mijn associaties hierbij zijn veerkracht, lichter leven, zachtheid, geborgenheid en ontdekken. Aspecten die mij eigen zijn (op lichter leven na). Wanneer ik 6 jaar was wist ik al wat ik wilde worden "verpleegster" door het religieus verhaaltje van "Job". Alle mensen liepen Job voorbij terwijl hij hulp en verzorging nodig had. Ik wilde niet dat dit nog zou voorkomen in de wereld. Na 1 jaar verpleegkunde heeft een leerkracht mij gedemotiveerd omdat ik geen latijn gestudeerd had (volgens haar zat ik dus niet op mijn plaats). Dan maar maatschappelijk assistent wat ook bij mij aansluit. Via shiatsu toch terug op het verzorgende pad geraakt waar ik lichaam en geest perfect kan combineren. Individuele hulpverlening met shiatsu. Door te weinig klanten nog meer erbij gedaan (veel massages, lymfedrainage, med. pedicure, ...). Eigenlijk hangt het wel samen. Maar is het niet te veel? Tot wat moet ik mij beperken? En mensen gaan nog altijd liever naar een kinesist (shiatsu is niet terugbetaald in België) en ik ben niet evenwaardig als een kinesist/osteopaat. Mijn klanten zijn wel tevreden, blijven terugkomen (nu en dan). Maar er is weinig mond op mond reclame en soms zeggen ze ook dat hun vriendenkring dit te alternatief/zweverig vinden. Hoe en waar vind ik mijn doelgroep? In elk geval ik geef niet op! Dit jaar is mijn jaar van reclame en geen bijscholingen meer! Groetjes Tania

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 13 Jun 2015

Leuk dat je zoveel plezier aan de opdrachten beleeft Tania. Ik snap je probleem, dat hebben veel coaches en therapeuten. Hun klanten zijn tevreden, maar ze hebben er te weinig van. In de volgende opdrachten leer je meer over je doelgroep. Goed besluit om je dit jaar meer te verdiepen in marketing, dat is wat je nodig hebt om meer klanten te krijgen.

Joey Brown
Door

Joey Brown

op 14 Jun 2015

Heel fijne opdracht. Ben de natuur ingetrokken en heb een collage gemaakt met doek, verf, bladeren en bloemen. Ik maakte hiermee een beeld dat ik al lang in mijn hoofd droeg maar nog nooit uitwerkte: mezelf als een boom in wiens schaduw vele vrouwen mogen rusten. De vrouwen symboliseerde ik met de gekleurde bloemen (de kleuren kwamen toevallig op mijn pad, ik plukte gewoon wat in de berm stond): roze (kleur van het hart), rood (kleur voor creativiteit en seksualiteit) en paars (spiritualiteit). En meteen had ik hiermee mijn drie ankerpunten, namelijk openen van harten, openen van de creatieve stroom en bewustwording (openen van de kruin, focus, aarden). Ik had ook een grote ronde witte bloem: die werd de zon, het zuiverende licht dat over de hele boel schijnt. En plots schreef ik neer wat ik nog niet zo vaak luidop heb gezicht: dat het mijn missie is om licht te schijnen over dat wat moeilijk is, om blokkades op te ruimen, om bij vrouwen de weg vrij te maken naar creativiteit. Hoe? In de eerste plaats met het schrijven (ik ben in de eerste plaats schrijfcoach), maar ook nog met zo veel meer (meditatie, dans, schilderen, familieopstellingen). Moeilijk in deze oefening was het uitzoeken van de plaats: ik heb nog geen praktijkruimte, en vond het ook heel moeilijk die me in te beelden. Ik woon nu in een 2-kamerwoning op een erg beperkte oppervlakte. Ik zag alleen: ik wil volgend jaar deze tijd in een reusachtig grote, en tegelijk knusse en veilige ruimte wonen, zo eentje met heel veel ramen op de zee en op de bergen gericht (ik woon op het Griekse eiland, Ikaria) met voldoende plaats om te schrijven, te schilderen, een aantal gasten te herbergen en ... me schaamteloos wild uit te leven, liefst samen met andere vrouwen!

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 16 Jun 2015

Nou Joey, daar ben ik wel even stil van! Wat een indrukwekkende droom laat je hier zien, de energie straalt er van af! Ik vind de ruimte die je beschrijft al behoorlijk concreet, lijkt me heel aantrekkelijk voor vrouwen die op zoek zijn naar meer creativiteit in hun leven. Ben heel benieuwd waar je volgend jaar staat. Liefs van Annie

Joey Brown
Door

Joey Brown

op 17 Jun 2015

Ja, daar ben ik ook héél erg benieuwd naar! Ik hoop in het midden van een schitterende ruimte met een kring vrouwen om me heen :-)

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 19 Jun 2015

:-)!

Carla
Door

Carla

op 14 Jun 2015

Hoi Annie, Mooie eerste oefening, dankjewel! Ik ben samen met mijn beste vriend nu zo'n 4 jaar bezig met Soulessence, en momenteel hebben we 4 cursisten. We houden van veel persoonlijke begeleiding, maar het mag van ons toch wel een beetje groeien. We zijn in april een week naar het Arthur Findlay College for Psychic Science geweest en daar enorm veel inspiratie mogen ontvangen. Vlak daarna kwam jouw cursus aan ons voorbij, precies op het juiste moment! Mijn voorwerp is een beeld van rozenkwarts dat ik pasgeleden zelf heb gemaakt, het schoot direct in mijn gedachten. Het staat symbool voor liefde, steun, kracht, samen en doorzettingsvermogen (ik heb er bijna 8 jaar over gedaan om het beeld af te maken). De belangrijkste associaties zijn intuïtieve ontwikkelingstrainingen geven en tijd en geld om naar het Arthur Findley College te kunnen gaan. Kortom mijn eigen mediumschap blijkt belangrijker voor mij dan ik zelf in mijn hoofd dacht, en dan vooral om anderen te kunnen helpen hun intuïtie te ontwikkelen, en toe te kunnen passen in het dagelijks leven. Heel verhelderend dus, deze oefening!

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 16 Jun 2015

Geweldige ontdekking dat je mediumschap veel belangrijker voor je is dan je zelf dacht. Het mooie is natuurlijk dat als je dat ontwikkelt je daar ook steeds beter anderen mee kan helpen. Interessant dat je anderen wilt helpen hun intuitie in het dagelijks leven toe te passen. Als je je dat biedt, kun je het ook gemakkelijk marketen en er klanten voor krijgen. x Annie

Laurene
Door

Laurene

op 23 Jun 2015

Wat een fijne oefening. Mijn symbool is een stuk ruwe zwarte toermalijn, met daarbij de associaties stralend, blij, vastbesloten, aanwezig en ondeugend. Wat mooi dat dit zo in mijn bewustzijn is gekomen. Wat voor mij erg belangrijk blijkt voor het komende jaar, is een bepaald inkomen. Alle andere dingen die ik opschreef en bij de toermalijn legde, kon ik zo weer weghalen, de energie van mijn hart blokkeerde meteen. Hierin zit dus mijn groei en focus voor het komende jaar. Dank je wel!Als herinnering voor mijzelf heb ik een foto gemaakt van de steen met de briefjes en er vervolgens met Rhonna Design op een creatieve manier mijn 5 associaties en het geldbedrag bij gezet. Daar is mijn eerste blijheid ;)

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 24 Jun 2015

Leuk Laurene, soms is een bepaald (minimum) inkomen datgene wat je hoogste prioriteit moet hebben. Goed om te ontdekken dat daar je focus moet liggen voor het komende jaar. Hoop dat daarna je hart weer mag gaan stromen! Liefs van Annie

andre
Door

andre

op 27 Jun 2015

Wauw Annie,Wat een fijne oefening was dat het heeft ff geduurd voor ik de rust kon vinden, maar het heeft me nu een richting gegeven wat er diep van binnen zit en heo ik mijn hart kan volgen. Ik ga via Magiseur van nu af aan inrichten als man +vrouw spirituele Coaching las onder titel liefde - delen-vrijheid. later meer dank voor je gerichte oefening.André

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 30 Jun 2015

Graag gedaan Andre! Veel plezier met de andere oefeningen.

Nathalie
Door

Nathalie

op 03 Jul 2015

Hallo Annie,Oef, wat heb ik weer veel weerstand moeten overwinnen. Bij het lezen van de eerste opdracht heb ik me eerst maar afgevraagd of ik dit wel wil. Ja dus. Ervaring vanuit de opleiding voetreflextherapie heeft me geleerd dat ik eerst weerstand voel, te zweverig, maar daarna het toch met veel enthousiasme oppak en dan blij ben met wat het me oplevert. Vervolgens een symbool, moeilijk. Pas na dagen wist ik wat het moest zijn. Zo'n twee jaar geleden vond ik tijdens mijn wandelingen langs de Waal tussen de rots-beschoeiing een zonnebloem. In een grauwe steenachtige massa stond hij daar stevig geworteld te stralen. Gisteren een hele dag bezig geweest om het digitale foto bestand terug te vinden, helaas. Aan het eind van de dag vond ik in een laatje wel de afdruk! Opdracht opnieuw gelezen en gelijk alle associaties opgeschreven. Voor vandaag voelt het goed en genoeg. Volgende keer verder met voelen. Ik ga ervoor!

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 05 Jul 2015

Wow, Nathalie! Al een hele oefening op zich zo te lezen, die weerstand overwinnen! Mooi gedaan en met een prachtig resultaat.

Teuntje van Leeuwen
Door

Teuntje van Leeuwen

op 08 Jul 2015

Ik werd helemaal vrolijk van deze opdracht! Het voorwerp is een beeld dat in de woonkamer staat, 3 vrouwen met de rug tegen elkaar, die elkaar vasthouden een beeld uit het Indonesië of Thailand (bij mij bekend als de 3 zusters), associaties samen, groot, liefdevol, respect en standvastig. De activiteiten die ik heb te ondernemen zijn me laten zien, vanuit het hart en een die ik nog niet begrijp iets met water.( Al droom ik al jaren van een huis of een plek bij het water). Verder blijft er steeds iets met kinderen terugkomen, waren nu moeders met kinderwagens(heb hier totaal geen ervaring in) verder heel veel andere dingen die in me opkwamen, heb deze opgeschreven, maar weet van een aantal dingen nog niet goed wat alles inhoud. Mijn motivatie: het helpen van anderen met daarbij rust en vrijheid voor mezelf. Ik ben benieuwd wat de opdrachten me verder gaan brengen!

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 09 Jul 2015

Mooi Teuntje! Geeft helemaal niets dat je nog niet weet wat bepaalde dingen betekenen. Komt vanzelf. Vertrouw op je intuitie.

BUYSENS INGE
Door

BUYSENS INGE

op 20 Jul 2015

Heel leerzaam en leuk om doen in voorbereiding start van een eigen zaak WAAR ik al jaren van droom maar steeds is er een kink in de kabel geraakt om de droom te laten uitkomen. Nu ik wetende al van uit een heel diep dal kom en er ben geraakt - is dit een grote motivatie te strijden naar verdere stappen - nu is mijn doel om een eigen zaakje te hebben op 20 mei 2016 en wie weet sneller :) bedankt om de interessante info Annie Massop

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 21 Jul 2015

Mooi Inge!

Monique
Door

Monique

op 22 Jul 2015

Hallo Annie, Ik heb de oefening al een paar keer gelezen, maar eerder nog geen tijd gehad om hem te doen. Ik zit in een overgangs periode de naam van de Praktijk veranderd en er zijn nog meer veranderingen ingang gezet. Ik heb een praktijk met natuur gerichte therapieën Met o.a kinesiologie daarbij werk ik met procedures en remedies we zoeken en herstellen de oorzaak van de klachten. Sinds dit jaar ontwikkel ik intuïtief nieuwe procedures en remedies. En hebben we de eerste cursus gegeven aan andere therapeuten het was een geslaagde dag. Mijn praktijk loopt niet zo goed en ben nu aan het onderzoeken of les geven of mensen in de praktijk helpen mijn doel is. Met jouw oefeningen probeer ik nu dit te onderzoeken. Mijn voorwerp is een grote kiezel zacht blauw van kleur die mooi in mijn hand past en eerste vijf woorden waren kwetsbaar, steun/ houvast, lichtblauw, warmte, glad. De woorden die overbleven bij associaties zijn cursus geven, procedures en remedies ontwikkelen. En vrijheid Mijn nieuwe naam is Mimoza care Bedankt voor deze mooie oefening Gr Monique

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 28 Jul 2015

Mooi voorwerp, Monique! Je hebt een mooi begin gemaakt met deze oefening, blijf vooral voelen wat je het liefste doet.

Karin De Kremer
Door

Karin De Kremer

op 23 Jul 2015

Net als Monique voelde ik eerst wat weerstand om de oefening te doen. Wéér een oefening. Maar toen ik er mee aan de slag ging, vond ik het weer enorm leuk en verhelderend en brengt het weer een stukje dichter bij mijn kern. Uiteindelijk gaat het om het vinden van rust en balans in mezelf. Mijn symbool is een miniatuur-bouwoffer met daarin de symbolen roos, ananas, gewei, klavertje vier, hoefijzer en zwaluw. Ik ga lekker verder aan de slag met de nieuwe e-mail die ik vanochtend ontving. Bedankt!

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 28 Jul 2015

Ha, ha, Karin, ik hoor het vaker dat mensen weerstand tegen de oefening (of oefening in het algemeen) hebben en daarna heel erg blij van worden. Goed dat je de oefening toch gedaan hebt en het je veel gebracht heeft.

Elles van Dinteren
Door

Elles van Dinteren

op 23 Jul 2015

Dank voor deze oefening. Mijn kristallen beschermengel is mijn intuïtieve anker. Het staat symbool voor energie, kracht, doorgaan, ontvangen, lachen en plezier maken. Het geeft mij de kracht om door te gaan en mijn doel te bereiken: een bijdrage te leveren aan een beter bestaan. Gezondheid voor mij en iedereen. Uiteindelijk de weg naar vrijheid.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 28 Jul 2015

Prachtig Elles!

ajna
Door

ajna

op 25 Aug 2015

Hoi Annie, Het heeft even geduurd maar hier ben ik dan. Heel leuk om de opdrachten uit te werken, het geeft me nieuwe inzichten. Mijn symbool is een streng met verschillende rozen. Mijn associaties zijn zachtheid, verfijning, openend, eigen tempo, loslaten en vinden van balans.Het aspect wat mij motiveert is om goed te blijven focussen in deze hectische tijd met vele prikkels. Wat ook heel sterk aanvoelt is mijn motivatie om mijn angst los te laten om mezelf zichtbaar te maken. Tot zover, dank je wel. Hartelijke groet, Ajna

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 26 Aug 2015

Krachtige en liefdevolle beelden met al die rozen.... Past heel goed bij wat je zelf aan het doen bent (focus, angst loslaten).

Tamara
Door

Tamara

op 28 Aug 2015

wat zorgt ervoor dat ik door wil blijven gaan? De liefde, rust, kracht en positiviteit die ik voel bij het creëeren van kinderyoga lessen, het idee om dit aan kinderen te mogen mee geven. Ze daardoor meer rust, zelfbewustzijn en (zelf)vertrouwen mee te geven. Hun eigen kracht te laten ervaren en ze daarin laten geloven. De intuïtie versterken. Leren van de mooie uitspraken die de kinderen doen, zo onbevangen en eerlijk dat kinderen zijn. Door yoga en mindfulness de kinderen te versterken compassie voor zichzelf en anderen te hebben, en zo stap voor stap een vrediger en liefdevollere wereld te creëeren. Wat is er nou mooier dan daar deel van uit te maken, kinderen zijn de toekomst. Blije, ontspannen en gelukkige kids die groeien op hun eigen wijze manier. Dit beeld voor ogen helpt mij om door te gaan met mijn bedrijfje:)

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 02 Sep 2015

Wow, dat is gewoonweg prachtig Tamara! Wat een liefde spreekt er uit!

Annette Schutte
Door

Annette Schutte

op 12 Oct 2015

Oefff wat zou nou mijn symbool zijn...?? Aan een kaart hing (heel klein) de afbeelding van een mooie bloemenzaak bij mij in de buurt. Heel klein maar het trok toch mijn aandacht. Mijn associaties waren openheid, warmte, bloei, welkom en eigenheid. Uiteindelijk lijkt het erg op mijn eigen praktijkruimte. Wat mijn motivatie om door te gaan is de verbondenheid met mezelf en de ander die ik ervaar als ik bezig mag zijn met mijn vak. Die essentie, daar gaat het vooral om bij mij. Een nieuw aspect/associatie die opkwam was teambuilding?! Bedankt voor de opdracht! Hartelijke groet, Annette

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 14 Oct 2015

Ha, even doorzoeken en voelen en dan vind je jouw symbool vanzelf! Prachtige associaties en leuk dat er een nieuwe associatie bij kwam.

Eva
Door

Eva

op 21 Oct 2015

Bijzondere oefening! Ik kreeg elke keer kippenvel als ik aan mijn symbool dacht en alles wat daarbij omhoog kwam ( witte waterlelie). Ik ben benieuwd naar wat het mij gaat brengen!!! Het viel me op dat het toch van essentieel belang was om een plek te vinden in de natuur voor mezelf om te kunnen schrijven. Dit keer geen heimweegevoel maar een verlangen naar die plek waarvan ik weet dat hij bestaat :-) en dat het me gaat helpen! Dank je wel!!!!!!!!!!

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 21 Oct 2015

Yes!! Geweldige ontdekking Eva! Fijn dat ik je zo heb kunnen helpen.

Saskia
Door

Saskia

op 22 Jan 2016

Heel fijn deze opdrachten:-) Mijn symbool zijn veel bloemen omringt door een hart. Mijn motivatie blijkt te zijn : geloven in mijzelf, moed hebben, in mijn kracht blijven, plezier, ik ben het waard.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 27 Jan 2016

Mooi Saskia, prachtige symbolen. Ben benieuwd wat die je gaan brengen in je marketing.

Anja
Door

Anja

op 27 Jan 2016

Wat een fijne oefening, mijn oog viel direct op mijn beschermengeltje, symbool voor mijn broertje in de hemel. Hele fijne kracht, hele fijne steun. Ben me weer bewust dat er altijd iemand om mij heen is die me af en toe een zetje kan geven. Dit gaat zeker helpen in het vertrouwen hebben in mijn praktijk en mijn kunnen!

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 27 Jan 2016

Wat lief! Inderdaad, er is altijd hulp van de spirituele wereld, ook als jij denkt dat er niemand is. Wat fijn dat jouw broertje bij je is!

jacqueline
Door

jacqueline

op 31 Jan 2016

Dag Annie, dank voor deze mooie opdracht! Ik kwam snel uit bij een mooi, groot en transparant beeld wat ik jaren geleden gebeeldhouwd heb en wat me veel bloed, zweet en tranen heeft gekost! En zo voelt ook de doorstart van mijn praktijk sinds januari 2015 en ik heb bijna bij voortduring de neiging om het op te geven. Wat mijn anker is geworden is om door te gaan is dat ik er (weer) toe wil doen en het voldoende verdienen van mijn eigen geld! Nogmaals zeer bedankt, ook voor het mogen delen! Warme groet van Jacqueline

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 03 Feb 2016

Wat een mooi beeld (letterlijk) heb je gevonden! Kan me voorstellen dat het veel doorzettingsvermogen kost als je doorstart. Hou je liefdevol vast aan je anker dat je gecreëerd hebt, dan is het de moeite waard!

José
Door

José

op 04 Feb 2016

Hallo Annie, ik loop een beetje achter.... heb net de eerst opdracht gedaan. ik werd er blij van en kwam erop uit dat het plezier van het leiden van een zinvol en betekenisvol leven mij erbij helpt om door te gaan. Na vele jaren worstelen om boven te blijven, geef ik het nog steeds niet op en voel ik ook dat ik er plezier in heb! dankjewel!

Josien Krosenbrink
Door

Josien Krosenbrink

op 08 Feb 2016

Dag Annie, ik heb me bezig gehouden met deze uitnodiging. Dankjewel ! Het symbool dat ik uitzocht is een klein feetje met een diamant in haar hand. Daarnaast vond ik nog een prachtige ansichtkaart van twee stevige oude Oma's die op het dak staan en in verbinding zijn met de maan. Prachtige beelden die voor mij bij elkaar horen: het kleine innerlijke meisje vol verwondering en devotie, met daarnaast de stevige wijze oude vrouwen. Ze liggen nu bij elkaar op een altaartje. Waarom ik doorga ook als het soms moeilijk is ? "Ik volg de roep van mijn ziel. Ik moet want ik wil !" In zevenenhalf jaar dat in nu onderweg ben is het nog nooit in me opgekomen om te stoppen. Daarvoor vind ik ons bedrijf dat ik - met mijn man aan mijn zijde - op poten heb gezet veel te leuk en te zinvol :-) ! Voor onszelf en voor de wereld.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 10 Feb 2016

Prachtige symbolen en krachtige vrouwelijke energie, Josien! Fijn dat je dit samen met je man doet, zo te lezen geven jullie elkaar energie en moed. Liefs van Annie

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 10 Feb 2016

Geeft niks Jose, dat je achter loopt, je kan dit helemaal in je eigen tempo doen. Fijne ontdekking heb je gedaan met de oefening, mooi!

Karen
Door

Karen

op 05 Mar 2016

Dag Annie, ik ben nog niet begonnen, ik weet nog niet welk voorwerp ik gebruik voor de oefening. Iets met een hart de pagina staat open op mijn pc, maar ik kom (voorlopig) dus niet verder heb je tip? Gewoon doen zeker? ;-) liefs Karen

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 09 Mar 2016

Hallo Karen, volg je intuïtie! Je hoeft niet te bedenken met je hoofd welk voorwerp! Neem even de tijd om te ontspannen (b.v. door 3 x diep adem te halen) en dan valt als vanzelf je oog op een voorwerp. Je kunt niets fout doen! Succes!

Coby de Jong
Door

Coby de Jong

op 02 May 2016

lieve Annie, het lijkt alsof ik je al een beetje ken. Ik vind je stem prettig. Gisteren heb ik een meditatie en visualisatie in de natuur gedaan die hoort bij je andere training om je weerstand in acquisitie te ontdekken . Bij deze intuïtieve oefening kwam ik uit bij het symbool 'Hart' en voelde mijn enthousiasme als ik les geef. Alles gaat dan stromen in mij en ik voel mij dankbaar en gelukkig als ik lesgeef in spirituele pedagogiek. Dank je wel

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 04 May 2016

Hi Coby, dank je! Mooi wat je hebt meegemaakt in die intuitieve oefening. Doe hem vooral zo vaak als je wilt, van enthousiasme kun je nooit genoeg krijgen!

Nathalie
Door

Nathalie

op 15 Sep 2016

Net jouw tips opgevolgd ! Hoe indrukwekkend om te zien dat ik effectief in contact sta met mijn intuïtie! Mijn symbool is een mooie open deur met veel licht die uitgeeft op een mooie plek in de natuur. Mijn doel is mensen helpen bij hun zelfontplooiing, hen begeleiden en oplossingen aanreiken samen met een team prachtige mensen rond mij. Hierdoor kan ik financiële vrijheid ontwikkelen, reizen en genieten van het leven. Benieuwd waar ik volgend jaar sta!

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 16 Sep 2016

Prachtig beeld Nathalie, ik word al helemaal blij als ik over je symbool lees. Sta er zelf ook altijd weer verbaasd van hoe je intuitie dingen zo helder en duidelijk kan verbeelden.

Erika
Door

Erika

op 13 Sep 2018

Net de 1ste opdracht voltooid: VRIJHEID staat centraal, daarvoor doe ik wat ik doe. In alle vrijheid én tegelijk in vrije verbinding met de anderen. Ik voel opnieuw de liefde voor mijn vak en mijn statuut. Dankjewel!

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 09 Oct 2018

Sorry voor de late reactie, Erika, je berichtje was aan mijn aandacht ontsnapt. Mooi inzicht dat vrijheid zo belangrijk voor je is!

Reactie plaatsen