Websitebezoekers: definitie en uitleg

Websitebezoekers zijn de mensen die jouw website bezoeken. Er zijn meerdere manieren waarop ze op je website kunnen komen. Zo kunnen bezoekers direct de url (het adres) van je website intypen, maar ze kunnen ook via Google of via een advertentie terecht komen op je website.

Aangezien je je website schrijft voor de bezoekers, is het belangrijk te weten waar ze naar op zoek zijn en wat ze afstoot als ze een website bezoeken. Er zijn veel plugins beschikbaar die het mogelijk maken de statistieken van je website te onderzoeken. Door deze plugins te installeren en te gebruiken kun je er achter te komen wat je bezoekers wel en niet aantrekt.

Zo is het ook belangrijk op zoek te gaan naar zogenoemde waardevolle websitebezoekers: bezoekers die echt iets doen op de website. Hoge bezoekersaantallen vertellen uiteindelijk maar weinig als 98% binnen drie seconden de ‘terug’-knop gebruikt om de homepage te verlaten. Waardevolle websitebezoekers kunnen bezoekers zijn die langer op de site blijven, verschillende pagina’s bekijken, of zich inschrijven voor de nieuwsbrief.