Wat is een squeeze page?

Een squeeze page is een webpagina met het doel om emailadressen te verzamelen om een mailinglist mee op te bouwen. Op een squeeze page zijn er geen andere acties of afleidingen, aangezien het enige doel van de pagina het opbouwen van een mailinglist is. Als een website geadverteerd wordt via andere online media (zoals bijvoorbeeld Facebook of Google Ads), wordt de bezoeker vanuit de advertenties naar de squeeze page geleid, om zo de mailinglist te kunnen opbouwen en verder te kunnen adverteren.

Squeeze pages zijn efficiënt juist omdat ze maar één doel hebben: het verzamelen van emailadressen, om zo contact op te bouwen met potentiële klanten. Op de squeeze page wordt een gratis weggever aangeboden in ruil voor het mailadres, zoals een ebook, een nieuwsbrief, tips, enzoverder. Er wordt dus een overeenkomst gesloten met de bezoeker, die toestemming geeft zijn of haar email adres te gebruiken in ruil voor een interessant product.

Voor jou als coach of therapeut zijn mailadressen van potentiële klanten heel waardevol, omdat het de makkelijkste manier is om contact met potentiële klanten te leggen en bijvoorbeeld je diensten aan te bieden.