Wat is Reiki?

Ieder mens heeft een energieveld (de aura) en in het lichaam diverse energiepunten (chakra’s). De auralagen en de energiepunten zijn van groot belang voor de geestelijke en fysieke welzijn van een individu. Om deze geestelijke of fysieke energie te verbeteren vormt reiki een van de behandelingen die daaraan bijdraagt.

Alleen wat is reiki precies? Dit is een methode om jezelf en anderen energie te geven die door het lichaam of de geest gebruikt wordt om te verbeteren. Dit is energie dat ook wel bekend staat als de levensenergie. Deze energie zorgt ervoor dat iedereen blijft leven. Het helpt lichaam en geest zichzelf te genezen!

Reiki energie is intelligent. Dit betekent dat deze geneesmethode altijd een positieve invloed heeft op de lichaam en de geest. De geneesmethode bepaalt zelf wanneer en wat er in lichaam of geest gebeurt en komt altijd ten goede van de ontvangende partij. Het kan dus best gebeuren dat bijvoorbeeld, eerst je maag van streek raakt voordat je hoofdpijn verdwijnt.
Het behoort niet tot de reguliere geneeskunde. Deze geneesmethode gaat uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Het is geen medicijn om even iemand te genezen. Het helpt het lichaam op haar manier beter te worden.
Een belangrijk onderdeel van het Reiki-systeem zijn de leefregels. De leefregels zijn de regels waaraan je moet voldoen om de energie te verbeteren.
  • Alleen vandaag, maak ik me geen zorgen.
  • Alleen vandaag, maak ik me niet boos.
  • Alleen vandaag, wil ik mijn leven eerlijk verdienen.
  • Alleen vandaag, ben ik dankbaar voor alles wat ik heb.
  • Alleen vandaag, ben ik vriendelijk voor alles dat leeft.

Ben jij recent als zelfstandige werkzaam met reiki-behandelingen? Dan kan het nog erg lastig zijn om klanten te vinden. Wil je kunnen leven van je reiki praktijk? Lees dan dit gratis boek: De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf.