Wat is massage?

Massage is een lichaamstaal die vaak meer zegt dan de beste gekozen woorden. Het is een eeuwenoud ritueel en laat iedereen onthaasten in deze moderne tijd. Masseren is gebruik maken van de tastzin. De tast is het zintuig dat je het eerst ontwikkelt. Dit is het zintuig waarmee iedereen kan voelen, Dit is het eerste zintuig dat elk mens ontwikkelt, maar ook het eerste zintuig dat mensen lijken te verliezen in ons dagelijks leven.

Massage is een helende kunst. Het is een ontmoeting, een aanraking, van mens tot mens op een zuivere manier. In deze haastige en drukke wereld staan we veel te weinig stil bij onszelf en wat we nodig hebben. De directe aanraking maakt de klant weer bewust van het lichaam en luistert naar wat het lichaam zegt.

Een massage is letterlijk een behandeling van het lichaam door systematisch over de huid te wrijven, te strijken en of de huid te kneden. Massages worden niet machinaal, maar gewoon handmatig uitgevoerd. Dit kan met behulp van een massageolie.
Een massage maakt ons bewust van hoe en waar stress zich in ons lichaam openbaart in de vorm van spanning. Deze spanning resulteert in een permanente spanning op de spieren. Dit kan veel spierklachten als gevolg hebben. Deze spanning of gespannenheid belemmert de doorstroming van energie en doorbloeding, dit leidt tot vermoeidheid, een zwaar gevoel, bewegingsbeperkingen, een verminderde soepelheid van spieren en een grote kans op overbelasting en blessures.

Maar massage is meer dan lichaamswerk. Het wordt ook wel vanuit een mindfulness perspectief bekeken. Een massage brengt je in contact met het hier en nu. De cliënt wordt uitgenodigd om actief aanwezig te zijn tijdens de behandeling. De cliënt moet focussen op de ademhaling, nauwkeurig letten op de aanraking en pijnplekken identificeren. Door zodanig de aandacht te vestigen op de aanrakingen van de behandeling gebeurt er geestelijk ook iets met de cliënt. De cliënt krijgt meer ruimte, energie en voelt zich vrijer.
Een massage heeft gunstige invloeden op zowel het lichamelijke welzijn als het geestelijke welzijn van de cliënt.
  • Vermindert stress
  • Stimuleert het geluksgevoel
  • Verhoogt de weerstand
  • Vermindert lichamelijke klachten
  • Verbetert de balans tussen lichaam en geest
  • Geeft energie

Als masseur werken en genoeg klanten krijgen? Lees er alles over in dit gratis boek: De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf.