Page content

Wat is energiewerk?

Het komt steeds meer op. Mensen zoeken in deze hectische samenleving steeds meer de rust op. Even geen piepen van de hoeveelheid berichten die binnenstromen, even geen last van een overvolle mailbox en even weg van al die drukte in winkelcentra. Energiewerk hoort er steeds vaker bij lijkt het. Niet alleen voor hooggevoelige mensen, maar ook voor de gewone mensen komt energiewerk op.

 

Wat is energiewerk precies?

Energie werk behoort niet tot de reguliere geneeskunde. Bij energiewerk worden de klachten behandelt waarvan de oorzaak wordt gevonden in de energie van de cliënt. Reguliere geneeskunde gaat uit van het fysieke van de mens. Energie werk heeft echter een heel ander mensbeeld. Het mensbeeld bij energiewerk gaat niet alleen uit van het fysieke lichaam, maar gaat met name uit van het elektromagnetisch veld dat elk lichaam bezit.

In principe is alles energie. Je emoties, je gedachten, je fysieke gezondheid. Door heel het lichaam stroomt energie. Energie werk is gericht op deze energie.

Bij energie werk wordt er geloofd dat dit persoonlijke energieveld boordevol informatie zit over het welzijn van de desbetreffende persoon. Deze energie bestaat uit diverse aura lagen en chakra’s en vormen ieders persoonlijke ruimte. Dit wordt ook wel het energetische ruimte genoemd.

Er kunnen blokkades of tekorten voorkomen in de energetische ruimte die kunnen leiden tot fysieke en psychische problemen. Met energie werk worden de tekorten opgevuld en de blokkades weggenomen. Het kenmerk van energiewerk is namelijk dat er uit wordt gegaan van het zelfhelende vermogen van het lichaam.

 

Soorten energiewerk

Er zijn verschillende bekende vormen in energie werk. Dit zijn healing en reading. Bij healing wordt er contact gemaakt met het lichaam. Bij reading wordt de cliënt gelezen.

Werken in energiewerk

Ben jij een energie werker? Dan merk je dat het soms lastig is om klanten te werven. De wereld is zeer rationeel ingesteld. De reguliere geneeskunde staat veel meer bekend dan de alternatieve geneeskunde zoals energie werk. Gelukkig is er uitkomst! Als zelfstandig coach of therapeut leer je genoeg klanten te krijgen met het gratis boek: De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf.

Comment Section

1 reactie op “Wat is energiewerk?


Door S.H. Singh op 20 juli 2019

Mooi en duidelijk uitgelegd. De reguliere geneeskunde die door Hippocratis is gegrondvest, heeft zich op de fysieke en psychishe dimensie van de mens gefocused. Sushruta en Charak, de grondleggers van Ayurveda, leren ons bij de diagnostiek en behandeling vooral aandacht te schenken aan de energenische dimensie van mens en dier. Proficiat met uw artikel Anni Massop.

Plaats een reactie


*