Wat is een reader?

Reading is met behulp van de tv-programma’s van Derek Ogivli behoorlijk ingeburgerd. De meeste mensen hebben een vaag idee over wat een reader is. Maar wat is een reader precies?

Iedereen heeft een innerlijke ziel. Alleen niet iedereen kan niet even goed bij die kern. Dat kan ertoe leiden dat mensen weinig zelfkennis hebben. Dat kan vervelende gevolgen met zich mee brengen. Mensen maken de verkeerde keuzes, blijven in dezelfde valkuilen vallen of zitten niet lekker in hun vel. Therapie helpt soms niet. Daar kan een reader uitkomst bieden.

Bij een reader krijg de cliënt informatie over zichzelf. Het is een innerlijke communicatie met zijn of haar ziel. Iedereen heeft energie in zich en om zich heen. Het energieveld om je heen wordt ook wel de aura genoemd. In het lichaam zelf zijn energiepunten aanwezig, ook wel chakra’s genoemd. In de aura en chakra's is veel informatie opgeslagen over hoe iemand in het leven staat. Vaak is iemand zich niet bewust van deze energie of is het door een sterk ontwikkelde ratio moeilijk om bij de innerlijke informatie te komen. De reader kan contact maken met de energie van iemand anders en zo terecht komen bij het ‘eigen weten’.
Het doel van een reading is om iemand te helpen de volgende stap in zijn of haar ontwikkeling te zette. Tijdens een reading kijkt de reader naar wat de cliënt werkelijk beweegt, waar de passie zit en wat hij of zij daarin aan het ervaren is. Een reader geeft de cliënt hulp en inzicht in de eigen processen van de cliënt, zodat de cliënt inziet waarom hij of zij bepaalde keuzes doet of laat. De reader vergroot de zelfkennis van de cliënt. Deze zelfkennis draagt bij aan het maken van de eigen keuzes, het loslaten van bepaalde oude patronen, veranderen naar wie hij of zij wilt zijn en het creëren van ruimte voor eigen uniciteit.

Het kan wel eens voorkomen dat de cliënten na een reading een healing ontvangen. Iemands energie wordt letterlijk in beweging gezet. Blokkades kunnen loskomen en de healing is dan in gang gezet. Ze voelen dan energie door hun lichaam stromen of ze zijn zich ervan bewust dat ze niet lekker in hun vel zitten. Alles wat iemand meemaakt heeft invloed op hoe iemand zich voelt. Alleen de ene gebeurtenis weet iemand een beter plekje te geven dan een andere gebeurtenis. Een healing helpt de cliënt om deze herinneringen een plek te geven die bij de cliënt past. Daardoor komt de cliënt meer in harmonie tot zichzelf.
Een cliënt mag zelf bepalen waar de reading over gaat. De onderwerpen zijn zeer gevarieerd; werk, wonen, kinderen, relatie, familie of gezondheid en dergelijke. Vaak zijn het dingen waarmee mensen vastlopen en niet weten hoe ze verder moeten. Denk aan een scheiding of problemen met de gezondheid.
Vaak komen mensen zelf naar een reader omdat ze na vele reguliere behandelingen nog steeds in de knoop zitten. Neemt niet weg dat je zelf energie moet stoppen in klanten werven. In het gratis boek De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf leer je hoe je dat intuïtief doet.