Wat is een homepage?

Een homepage is de thuispagina van je website. Het is de toegangspoort van een website en het is de pagina waar je op terecht komt als je de URL of domeinnaam van de pagina in een webbrowser intypt. Het is de startpagina waarvan uit je de rest van de website makkelijk kan bereiken en zou de bezoeker moeten motiveren om ook de rest van de website te verkennen.

Visitekaartje


De thuispagina is als een visitekaartje: het is het eerste dat gezien wordt, en moet dus zowel veel belangrijke informatie bevatten, als een duidelijke opbouw hebben die doorverwijst naar de andere pagina’s. De homepage kun je gebruiken om je belangrijkste informatie en eventueel positieve referenties van je klanten te delen. Vroeger speelden zoekmachines een veel kleinere rol in het vinden van webpagina’s, en waren het met name de URL’s die mensen naar een website brachten. Vroeger was dus de homepage vrijwel altijd de eerste pagina die bezocht werd en daarom veruit de belangrijkste pagina van de website.

Het belang van landingspagina's


Tegenwoordig worden zoekmachines veel beter, en is de focus eerder verschoven naar SEO en zoekmachine optimalisatie. Het is tegenwoordig dus niet meer zo dat bezoekers altijd op jouw pagina terecht komen via de homepage, het kan ook zijn dat ze door een bepaalde combinatie van zoekwoorden direct op een andere pagina van jouw website terecht komen. In plaats van één belangrijke homepage, vinden bezoekers nu meerdere ‘landingspagina’s’.