Wat is de Facebook pixel?

Met de Facebook pixel kun je één pixel overal op je website plaatsen zodat je conversie kan rapporteren, doelgroepen kan opbouwen en uitgebreide statistieken kan genereren over hoe mensen je website gebruiken. Pfoe, pittig stukje vakjargon. In andere woorden: met een Facebook pixel kun jij precies:
  • In de gaten houden wanneer mensen overgaan tot een bepaalde actie op je website (zoals het aanvragen van een brochure, het downloaden van je nieuwsbrief of het inschrijven voor nieuwe lessen Yoga).
  • Inzicht verkrijgen in je doelgroepen.
  • Uitgebreide informatie verkrijgen. Cijfers maar ook andere verdiepende gegevens over wie je bereikt, wanneer je ze bereikt, hoe je ze bereikt, wat voor handelingen ze uitvoeren, enzovoort, enzovoort.

 
De Facebook Pixel is een code die bijhoudt welke pagina’s jouw websitebezoeker bekijkt. Deze gegevens zijn ontzettend waardevol. Hiermee kun jij gericht adverteren uitvoeren, bijhouden hoeveel verkopen of registraties er zijn (conversietracking) en je pagina’s optimaliseren en verbeteren.

 
Met de Facebook Pixel krijg jij een overzicht van alle website-URL’s met het aantal bezoeken van potentiële klanten. Inzicht hierin brengt je bij de keuze of je nieuwe advertentiedoelgroepen wilt aanmaken of Facebook retargeting uitvoeren.

 

Snel en eenvoudig nieuwe advertentiedoelgroepen aanmaken


Je kunt met de Facebook pixel nieuwe doelgroepen aanmaken waarvoor je wilt adverteren. Deze doelgroepen stel je zelf samen en hebben dezelfde interesses als jouw websitebezoeker en worden de ‘look-a-likes’ genoemd. Deze doelgroep is werkelijk geïnteresseerd in jouw services, producten of diensten.

 

Persoonlijk adverterteren: Facebook retargeting


Door een Facebook Pixel ben je helemaal op de hoogte van waar jouw website-bezoeker op jouw website lezen. Op basis van deze informatie kan jij een Facebook advertentie weergeven dat aansluit op deze informatie. Dit wordt Facebook retargeting genoemd.

Simpele voorbeelden van persoonlijke advertenties zijn:
  • Een Facebook advertentie waarin je vermeldt dat je een e-book kan downloaden. Een middel om jouw potentiële klant te overtuigen.
  • Een Facebook advertentie waar jij een klant met keuzestress overtuigt om terug te gaan naar het punt waar je de klant bent kwijt geraakt. Denk hierbij aan het invullen van een contactformulier, het afrekenen van een winkelwagentje of het inschrijven voor de nieuwsbrief.

Wil je meer klanten werven met Facebook? Dat is heel goed mogelijk. De Facebook pixel, een klein deeltje met grote resultaten bewijst al wat de kracht van Facebook is. Wil je meer weten over online klanten werven en klanten overtuigen. Doe de cursus Intuïtief klanten werven met Facebook, helemaal gratis!