Wat is conversie?

Bij het succes van een website wordt vaak eerst gekeken naar het aantal bezoekers en reacties. In feite wordt er dan alleen gekeken naar het gedrag van je klanten op internet. Zelfstandig werkende therapeuten en coaches vergeten vaak verder te kijken dan deze waardevolle cijfers of zijn er überhaupt niet eens mee bezig….

Het is belangrijk om te beseffen dat jouw bezoekers op je website over kunnen gaan tot het aanvragen van informatie over je dienstverlening en dergelijke. De cijfers over dit belangrijke gedrag is ook essentieel om jouw praktijk te doen voortbestaan. Deze cijfers over gedrag staan ook wel bekend als conversie.
Conversie betekent letterlijk: omzetting. Het is het moment waarop een bezoeker van de website overgaat tot actie. Je klant voert een handeling uit ten gunste van jouw praktijk. Een ander veel gebruikte marketingterm in de plaats van conversie is Return On Investment: wat leveren de inspanningen en het bestede budget op? Conversie wordt vaak in een percentage uitgedrukt, b.v.:
  • percentage websitebezoekers dat je gratis weggever aanvraagt
  • percentage bezoekers van je dienstenpagina die klant wordt

Er zijn allerlei manieren om de conversie op je website positief te beïnvloeden. Dat is een fijn vooruitzicht, want dat betekent meer omzet en een verbeterde continuïteit van jouw praktijk!

Strategieën:


  • psychologische stappen in een website inbouwen, b.v. benadruk wat jouw dienst hen concreet oplevert
  • aanpassingen aanbrengen in de opmaak van een website
  • een duidelijke call-to-action plaatsen
  • het gebruiksgemak van je website verbeteren
  • snelheid van de website verhogen

Vind je het lastig om in een rationele online omgeving klanten te werven voor je praktijk? Logisch, veel zelfstandige therapeuten en coaches worstelen hiermee. Maar wist je dat dit anders kan? Als zelfstandig coach of therapeut werken en genoeg klanten krijgen? Lees er alles over in dit gratis boek: De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf.