Wat betekent uitstraling?

Uitstraling is de energie die iets uitstraalt. Dit begrip komt uit de wetenschappen, denk bijvoorbeeld maar aan een hete kop thee die warmte uitstraalt. Vaker wordt het gebruikt met betrekking tot mensen. Hier wordt er de energie die een persoon afgeeft mee bedoelt.

Positiviteit werkt aanstekelijk


Je kan bijvoorbeeld zeggen dat iemand een ‘positieve uitstraling’ heeft. Dit houdt in dat deze persoon met zijn of haar aanwezigheid een invloed heeft op de stemming van anderen. Door een gesprekje met hem of haar aan te knopen, zal je merken dat je zelf ook vrolijker wordt. Kortom: als iemand een positieve uitstraling heeft, werkt de vrolijkheid of positiviteit van deze persoon aanstekelijk.

Uitstraling en Charisma


Vaak wordt dit ook charisma genoemd: een soort natuurlijk talent om met mensen om te kunnen gaan. We kennen allemaal wel een van nature charismatische persoonlijkheid. Denk bijvoorbeeld aan iemand die vergeetachtig is of vaak te laat komt, maar hier zelden mensen mee boos maakt, omdat het toch als charmant gezien wordt.

Een ander voorbeeld is de uitstraling van iemand die een natuurlijke leider is. Hij of zij zal als vanzelfsprekend het voortouw nemen en mensen vinden die hem of haar zullen volgen.

Een positieve uitstraling in je marketing zorgt voor meer klanten


Voor jou als coach of therapeut is uitstraling zeer belangrijk. Of je er nu wel of niet bewust mee bezig bent, je straalt altijd een bepaalde soort energie uit. Niet alleen als je iemand persoonlijk spreekt, maar ook via je website, sociale media berichten en blogs.

Het gaat zelfs nog verder: mensen pikken de (onbewuste) boodschappen op die je uitzendt via je energie.

Geloof jij niet in je vaardigheden als coach of therapeut? Mensen voelen het aan en gaan twijfelen of jij wel de geschikte persoon bent om hen te helpen! Durf je je aanbod niet te doen of vind je het eng geld voor je diensten te vragen? Dan zal je merken dat potentiële klanten vaak zullen steggelen over de prijs of je vragen gratis te werken.

Zorg er dus voor dat je lekker in je vel zit en overtuigd bent van je waarde, dan straal je de goede energie uit en komen de klanten graag naar je toe. Lees meer over dit onderwerp in de blogs Durf jij je eigenheid te laten zien? en Hoeveel ben je waard.