Wat betekent Life Coaching

Positief denken. Het glas halfvol zien in plaats van half leeg. Optimistisch in het leven staan. Daar gaat Life Coaching over.

Life Coaching gaat uit van oplossingsgericht en positief denken. Life Coaching betekent dat je als Life Coach cliënten helpt hun leven vorm te geven vanuit hun diepste wensen en talenten. Met Life Coaching ga je niet spitten in het verleden van de cliënt of op zoek naar de veroorzakers van bepaald gedrag of gewoontes. Life Coaching gaat over het alledaagse leven. Cliënten helpen om evenwicht of balans in het leven te brengen. Zoals het willen hebben van de liefde van hun leven, het verlangen naar een nieuwe baan of hogerop komen.

Op drie wezenlijke levensvragen wordt er antwoord gegeven: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?
Het doel van Life Coaching is het vergroten van het levensgeluk van de cliënten. Het is namelijk niet eenvoudig om gelukkig te zijn. Om gelukkig te zijn moet je ten eerste zelfkennis hebben en innerlijke vrijheid. Life Coaching vergroot de zelfkennis. Door zelfkennis weet je wat jij belangrijk vindt en wat je diepste verlangens zijn. Daardoor is het duidelijk voor de cliënt wat eventuele geluksverstorende factoren in zijn of haar leven zijn. Deze factoren kan de cliënt ombuigen of zodanig restylen dat hij of zij optimale geluk bereikt.
Een Life Coach helpt cliënten beter in hun kracht te staan en zijn ze beter opgewassen tegen het leven. Een Life Coach:
  • Brengt inzicht in de valkuilen en kwaliteiten van de cliënten.
  • Motiveert en inspireert zijn/haar mensen. Dit kan zowel op werk gericht zijn als op privé. Dit heeft als doel dat de cliënten zelf vorm leren te geven aan hun diepste verlangens.
  • Helpt bij het verbeteren van de balans in het leven, het ontplooien van talenten, het ontdekken van levensdoelen, de overgang van de ene naar de andere levensfase vloeiend laten overlopen of het vinden van een geschikt beroep.
  • Draagt bij aan het oplossen van lastige kwesties in organisaties. Een Life Coach gaat bijvoorbeeld de mensen in de organisatie begeleiden en trainen om beter om te kunnen gaan met ziekteverzuim, stress of conflicten.
  • Geeft zin, energie en positiviteit in het leven van de cliënten.

Life Coaching is een vrij nieuwe stroming, opgekomen in de jaren 90. Deze vorm van coaching is afgeleid op de oude wijsheid: positieve psychologie, ook wel de wetenschap van geluk. Hierbij wordt onderzocht welke factoren de mens gelukkig maakt. Life Coaching is de praktische toepassing hiervan.
Ben je Life Coach en heb je te weinig klanten? Dat kan anders! Trek massa's klanten aan met alleen maar je intuïtie! Lees het gratis boek De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf, waar je dat allemaal in leert.