Uitleg over Facebook wedstrijden en acties

Vraag jij je als zelfstandige intuitieve coach of therapeut ook niet af hoe je meer leven in jouw Facebook pagina kunt blazen? Ben je al een tijdje actief berichtjes aan het plaatsen, maar loopt het aantal likes niet zo snel op? Ondanks dat je waardevolle tips deelt?

Iedere ondernemer met een praktijk wilt meer Facebook likes. Niet gek ook. Alleen daarmee krijg je meer bekendheid en stuur je mensen op jouw website af. Je zou een Facebook advertentie kunnen uitzetten, maar hier zitten kosten aan verbonden… Gelukkig zijn er nog andere, vrijwel kosteloze en effectieve manieren om jouw pagina te boosten: Facebook wedstrijden en acties.
Mensen vinden het leuk om iets te winnen. Met Facebook wedstrijden en acties kun je daar goed op inspelen. Mensen gaan meedoen, geven je likes en delen massaal je berichten. Gevolg? Meer bereik en meer succes.
Op Facebook mag je promoties, wedstrijden, lotingen en dergelijke op je pagina tijdlijn plaatsen.

Je mag als voorwaarde om te winnen stellen dat mensen een reactie geven of je bericht liken. Je mag niet als voorwaarde om te winnen stellen dat mensen je pagina liken of het bericht te delen. Natuurlijk mag je wel vragen om een paginalike of delen van je bericht!
Je kan op Facebook verschillende wedstrijden en acties uitvoeren. Welke voor jou het beste is hangt af van het beste bij jouw bedrijf past. Dit zijn enkele voorbeelden van wedstrijdvormen:
  • Sweepstake: bij een sweepstake worden de winnaars willekeurig getrokken uit alle mensen die deelnamen aan de wedstrijd. Een sweepstake vergroot je bestand aan emailadressen.
  • Fotowedstrijd: Een fotowedstrijd geneert veel interactie tussen jouw Facebook pagina en je volgers. Je fans zetten met alle plezier hun eigen foto op je pagina en sporen hun vrienden aan om hun foto te liken. Zo kan je wedstrijd helemaal viraal gaan!
  • Vraag: je kunt ook een vraag stellen. Deze vraag kan gaan over jouw beroep (bijvoorbeeld over Life Coaching), het kan een persoonlijke vraag zijn aan je volgers of een wedstrijd om het origineelste onderschrift bij een foto te verzinnen.
  • Videowedstrijd: net als een fotowedstrijd zorgt een videowedstrijd voor interactie tussen je fans en jouw praktijk.
  • Like-wedstrijd: bij een like wedstrijd vraag je jouw fans om een foto te liken. Hiermee kunnen ze kans maken op een prijs.

Durf jij de grote stap aan? Van offline naar online? Van de telefoontjes en mailtjes naar statusupdates en likes? Misschien weet je niet zo goed hoe het moet. Vragen, vragen en nog meer vragen. Waar doe je goed aan? Door de gratis cursus Intuitief klanten werven met Facebook te volgen!