Ranking: definitie en uitleg

Ranking is een term uit de zoekmachine optimalisatie. Het houdt de plaats van een pagina in de zoekresultaten in. Sta je als coach of therapeut met jouw homepage op plaats 1 van de 1e pagina die Google toont, dan heb je een hoge ranking.

Ranking is ‘organisch’, dit betekent dat de zoekmachine via een algoritme de ranking van pagina’s bepaald. Dit algoritme houdt met heel veel verschillende dingen rekening. Bijvoorbeeld de hoeveelheid informatie, het aantal bezoekers van je website, maar ook je sociale media activiteiten zijn belangrijk voor de rank van een pagina.

Search Engine Optimization


Bovenaan staan bij de zoekresultaten van Google heeft een hoop extra zichtbaarheid als gevolg. Je website zo aanpassen dat hij in de smaak valt bij Google is een vak apart geworden, en heet SEO: search engine optimization. De precieze factoren die gebruikt worden om de ranking van een website te bepalen zijn geheim. Er is echter een hoop kennis beschikbaar over de algemene richtlijnen die je website doen stijgen in de zoekresultaten.