Koppen snellen: definitie en uitleg

Koppen snellen’ dankt zijn naam aan de manier waarop veel mensen de krant lezen. Ze lezen eerst alle titels en vetgedrukte delen en beslissen per titel welke artikelen ze wel of niet willen lezen. Op het internet gaat het er net zo aan toe: veel mensen lezen met name de titels en eerste alinea.

AIDA-model


Het is dus belangrijk om direct de aandacht te trekken met pakkende titels op je website. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de AIDA-methode te gebruiken. De AIDA-methode is een strategie uit de copywriting. Eén van de dingen die het inhoudt is dat je allereerst de aandacht van de lezer moet trekken. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door een pakkende titel te gebruiken, of een citaat dat mensen raakt. Als je de aandacht hebt, is het belangrijk interesse te wekken. Als mensen geïnteresseerd zijn in wat jij te vertellen hebt, zullen ze uiteindelijk blijven lezen en kun je je verhaal vertellen.

Het is dus belangrijk te zorgen dat je de aandacht naar je toe trekt. Zeker op het internet is er ontzettend veel te zien en te lezen, dus het is niet vanzelfsprekend dat mensen zich op jouw teksten richten als deze niet aantrekkelijk zijn!