Wat is reconnective healing?

Een sneetje in de wond of een blaar op je voet. Vaak geneest de huid zichzelf. Reconnective healing is ook op deze wetenschap gebaseerd. Reconnective healing gaat namelijk uit van het zelfherstellende vermogen van de mens.
Soms kan het lichaam uit balans raken door langdurige blootstelling aan diverse factoren. Zoals stress, slechte voeding of chronisch slaaptekort. Wanneer een lichaam uit evenwicht is, kan dit opgelost worden door voedingssupplementen, een injectie of farmaceutisch medicijn, accupunctuur om blokkades in het lichaam op te heffen en de energiebanen weer gestroomlijnd te maken. Onze cultuur en leefstijl bepaalt welke behandeling de voorkeur verkrijgt. Alle behandelingen dragen op hun eigen manier bij aan genezing.

Bij geneesmiddelen en supplementen is het geen ingewikkelde kwestie. Deze middelen zijn er simpelweg on het lichamelijke proces te verbeteren. In het geval van de ‘mind-body-spirit vormen van genezing' gaat de aanpak niet zozeer over het toevoegen van het ontbrekende puzzelstukje. Deze vorm van genezing gaat meer over het bereiken van een algehele staat van welzijn. De mens staat centraal in zijn geheel. Het gedachtengoed dat hierbij wordt gevolgd is dat de ziekte een staat is van onbalans in het lichaam. Dus wanneer een toestand van evenwicht en harmonie geactiveerd wordt, zal de ziekte vanzelf verdwijnen.

Veel van deze mind-body-spirit vormen zijn afgelopen jaren bekend geworden, zoals mindfulness, yoga, acupunctuur, tai chi, qigong, massage en dergelijke. Daaronder valt ook de Reconnective healing.
Reconnective healing valt onder de mind-body-spirit genezing. Echter is deze vorm van genezing ook wat afwijkend ten opzichte van andere mind-body-spirit genezingen zoals yoga of acupunctuur. Reconnective healing omzeilt naalden, lichaam poses, meridianen en technieken. Reconnective healing draait om het verbinden met een universele helende intelligentie.

Tijdens een Reconnective Healing komt het energieveld van de healer en cliënt in interactie. Door de verbinding te maken met het Universele veld ontstaat er een interactie tussen drie bronnen: de healer, de cliënt en het Universele. Tijdens de Healing wordt de interactie tussen de cliënt en het Universele door de handen van de healer sterker gemaakt. Hierdoor komt er nieuwe energie, nieuwe frequenties, nieuw licht en informatie naar de cliënt toe. Reconnective healing brengt het lichaam terug in zijn natuurlijke evenwicht.

Reconnective Healing gaat dus niet over het sturen van energie, manipuleren van het lichaam of op een andere manier proberen een genezing af te dwingen. Deze vorm van genezing draait om het openen van een deur. Wanneer de deur geopend is, kan de cliënt ontvangen wat hij of zij nodig heeft. Elke cliënt krijgt dus een unieke healing op maat.
Klanten werven voor healing op het internet is voor therapeuten een uitdaging. Je moet van je gevoel naar een technische omgeving verschuiven. Het draait niet meer om energieën, maar om teksten en cijfers. Een uitdaging, zeker! Maar deze uitdaging kan ook heel leuk zijn! Wil je kunnen leven van je healing praktijk? Lees dan dit gratis boek: De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf.