Wat is het Innerlijk Kind?

Het zijn herkenbare situaties; momenten waarop jij je ontzettend ongemakkelijk voelt. Je staat bijvoorbeeld met een mond vol tanden tijdens een presentatie of er wordt iets van je verlangt wat jij niet kan uitvoeren. Dit zijn typische gevallen waarbij jij je dom voelt, onbekwaam en klein tegenover anderen. Oftewel, je gaat je schamen om wie je bent en wat je bent.

Dit soort ongemakken ga je zoveel mogelijk uit de weg. Presentaties geven doe je niet meer of je stelt een tegenvraag om af te leiden. Maar misschien is het belangrijker om bij dat gevoel stil te staan en je af te vragen wat je nu werkelijk voelt.
Een Innerlijk Kind is een deel van jezelf. Het is het deel van jezelf als je terugdenkt aan je kindertijd. Deze bestond uit de leuke en de minder leuke dingen. Je kunt iedere eerdere leeftijd, bewust of onbewust, herinneren. Dit wordt het Innerlijk Kind genoemd. We dragen ons leven lang diverse Innerlijke Kinderen met ons mee; speelse, magische, en vaak ook gekwetste kinderen.
Als kind krijg je boodschappen mee van je ouders. Al deze boodschappen sla jij in je onderbewustzijn op. Ze zijn misschien verstopt, maar ze bepalen wel hoe jij in het leven staat en je alledaagse leven invult.

Je wordt zodanig geprogrammeerd in je jeugd welke invloed heeft op je leven later. Vaak ontwikkelen we later een beschermingsmechanisme als we emotioneel of fysiek veel pijn hebben geleden als kind. Er zijn dan twee manieren waarop vaak gereageerd wordt. Mensen reageren als een schildpad en kruipen in zichzelf terug. De andere reactie die vaak ontstaat is agressief reageren. Beiden zorgen ervoor dat anderen niet meer dichtbij komen. Deze mensen hebben erg weinig echt emotioneel contact. Ze kunnen veel vrienden hebben en veel sociale contacten, maar echt contact is er niet.
De eerste boodschap die veel kinderen meekrijgen is dat ze zwak en hulpeloos zijn. Dit komt voor bij ouders die zich veel zorgen maken of juist erg angstig in het leven staan. Onbewust ontwikkel jij dan de overtuiging dat vreemde mensen onbetrouwbaar zijn en jou iets willen aandoen.

De tweede boodschap die we krijgen is dat we niets weten. Vaak zijn we niet bewust van wat het beste is voor ons en hoe we ons leven moeten leiden. Dit komt door een gebrek aan zelfinzicht. Vanaf jongs af aan wordt ons verteld hoe het moet. Er is een oer-stem die weet wat het beste voor ons is, maar deze is niet meer te horen door alles wat is aangeleerd. De lijn is als het ware doorgesneden. Hierdoor weten we niet wat voor talenten we hebben, welke vrienden we mee om willen gaan, wat voor beroep we willen uitoefenen et cetera.

We zijn geprogrammeerd. Onze omgeving en onze opvoeding bepaalt wat we belangrijk vinden en wie we zijn. Oftewel, we luisteren niet meer onze eigen innerlijke stem die juist wel weet wat goed voor je is. Elk mens heeft deze stem, maar de connectie met deze stem is doorgesneden. We zoeken extern de antwoorden niet in onszelf. We presteren in ons werk, doen ons best om overal geliefd te maken en vervullen ons innerlijke stem met materiele dingen. Er is maar één manier om het contact met je innerlijke stem te herstellen en dat is; contact maken.
Laat jij cliënten de gevoelens van hun kind-zijn herbeleven en leren begrijpen? Help jij mensen om terug naar de kindertijd te gaan, zodat ze zelf de touwtjes in handen kunnen nemen en zelf keuzes kunnen maken? Alles over online klanten krijgen voor jouw Innerlijke Kind behandelingen, leer je met dit gratis boek De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf.