Wat is geleide meditatie?

Om volledig te ontstressen van je drukke praktijk hoef je niet voortdurend heen en weer te reizen voor een Wellness dag. Je kunt je reis naar binnen beginnen door geleide meditatie. ‘Via een verhaal’ ga je op reis in jezelf om tot jezelf te komen, te onthaasten en te ontwikkelen. Geleide meditatie is geen actie. Het is de kunst van het loslaten zonder inspanning. Je vindt innerlijke rust, verdieping van je lichaamsbewustzijn en kalmering van de geest.

Geleide meditatie kan ook heel specifiek gebruikt worden om meer duidelijkheid te krijgen over je klanten en je marketing. In intuitieve marketing worden vaak geleide meditaties ingezet.

Wat maakt geleide meditatie onderscheidend ten opzichte van ‘gewone’ meditatie?
Geleide meditatie is aandacht hebben in het hier en nu. Dat betekent dat je je volledig focust op een stem of muziek in de omgeving. Door je zodanig te focussen op iets in de omgeving, kan jij je beter concentreren tijdens het mediteren. Deze vorm van meditatie verlaagt de drempel hierdoor aanzienlijk om te beginnen met mediteren, omdat je niet hoeft na te denken over wat je moet doen. Je kunt jezelf volledig overgeven aan de begeleiding.

 
Het gevolg van deze vorm van meditatie? Jouw geest en intuïtie vormen meer één geheel. Vanwege de intuïtieve invalshoek van deze begeleiding kan jij sneller keuzes maken die goed zijn voor jou, voor anderen en voor je praktijk. Daarnaast heb je meer energie en straal je meer positiviteit uit. Een sprankelend humeur leidt geheid tot meer klanten voor jouw praktijk.

 
Online klanten vinden is soms best lastig. Als coach en therapeut ben jij je meer gericht op emotie en gevoel. Online marketing is lijkt meer een zaak van ratio en verstand. Toch kun je juist bij online marketing je gevoel inzetten door je b.v. heel goed in je klant te verplaatsten en vandaaruit te communiceren. In het gratis boek De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf krijg je daar heel veel voorbeelden van.