Wat is een Facebook profiel?

Er bestaat veel verwarring over de Facebook begrippen. Wat is een like? Wat is het verschil tussen een bedrijfspagina en een bedrijfsprofiel en tussen een omslagfoto en een profielfoto? Om jou wat meer wegwijs te maken in de Facebooktermen wordt er in deze blog ingegaan op wat een Facebook profiel is.
Een Facebook profiel is een persoonlijk profiel waarmee iemand foto's, berichten en ervaringen verzamelt en deelt. Deze profielen zijn bedoeld voor persoonlijk gebruik en kunnen niet gebruikt worden voor bedrijven, organisaties of andere ondernemingen. Om Facebook zakelijk te gebruiken moet je een Facebook pagina aanmaken.

Via jouw profiel kun je openbare updates zien van personen en bedrijven waarin je bent geïnteresseerd. Je ziet echter niet de updates van mensen waar je niet bevriend mee bent.
Wil jij Facebook zakelijk inzetten? Dan moet je meer doen dan alleen een Facebook profiel aanmaken. Indien je dat namelijk hebt gedaan, dan ben je er nog niet. Het volgende wat je moet doen is een Facebook pagina aanmaken. Met deze pagina kun je Facebook inzetten om jou als coach of therapeut meer zichtbaar te laten worden onder de juiste klanten. Meer weten? Hoe je klanten krijgt met coaching of therapie leer je met de cursus Intuïtief klanten werven met Facebook, helemaal gratis!