Wat is een Facebook Like?

Iedereen heeft emotie en iedereen heeft gevoel. We zijn gewend aan deze emoties en gevoelens. Horen we iets wat ons verbaasd, dan kijken we verbluft iemand aan en vragen we nog eens of het wel echt waar is. Zie jij voor je ogen iemand gepest worden, dan kan de adrenaline van woede naar je hoofd stijgen. Heb je iemand verloren of een slechte dag gehad, dan kan je verdrietig zijn. Maar gelukkig bestaat er ook nog de tegenhanger van verdriet: blijdschap en vreugde. Hoewel je ook van blijdschap een traantje weg kan pinken, is blijdschap een positieve emotie ten opzichte van verdriet. Een mens kan niet zonder emoties of ze nou negatief zijn of positief. Een mens is nou eenmaal een sociaal en emotioneel wezen.

Facebook heeft rekening gehouden met het feit dat een mens een emotioneel wezen is en heeft de likes geïntroduceerd. Alleen voordat hierop wordt ingegaan is het eerst belangrijk om te weten wat een like precies is.
Het woord like maakt het al duidelijk. Liken is aangeven dat je iets leuk vindt op het internet. Een like betekent namelijk letterlijk ‘vind ik leuk’. Facebook gaf een letterlijke definitie voor het begrip. Het luidt als volgt: ‘’Als je aangeeft dat je een pagina leuk vindt, maak je een connectie met die pagina. Hierdoor verschijnt de pagina op je tijdlijn en word jij op de pagina weergegeven als persoon die de pagina leuk vindt. De pagina kan ook inhoud in je nieuwsoverzicht plaatsen.’’

De term is ontzettend populair geworden, met name door het toedoen van andere websites en social media die de like button hebben overgenomen. Hoewel andere media de like in een andere vorm hebben overgenomen. Denk hierbij aan een hartje op Twitter of een hartje op Instragram.
Op Facebook kun je veel verschillende soorten content liken: statusupdates, foto's, pagina's, nieuwsberichten of video’s. Aan de hand van de berichten die jij liked, bepaalt Facebook ook welke content jij mogelijk interessant vindt. Op deze manier genereert Facebook een tijdlijn voor iedere gebruikers die persoonlijk op zijn of haar wensen is afgestemd.
Zoals al aan het begin is aangegeven, heeft Facebook goed door dat mensen emoties hebben en deze ook uiten. Daarom heeft Facebook begin 2016 de emoties geïntroduceerd als ondersteuner voor het al welbekende duimpje. Er zijn zes soorten emoties: leuk, geweldig, boos, grappig, verdrietig en verbluft. Afhankelijk van het soort berichtje kun jij neerzetten wat je ervan vindt.
Als jij een bedrijfspagina hebt aangemaakt, kan het gebeuren dat je ontzettend bekend raakt. De likes zijn hier verantwoordelijk voor. Wanneer iemand jouw post liked, dan verschijnt de post op de tijdlijn van de ‘liker’. Hiermee wordt jouw post en dus ook jouw praktijk binnen één klik zichtbaar voor een hele hoop mensen. Facebook is dus een fantastisch middel om in te zetten! Wil je als intuïtief coach of therapeut meer klanten in je praktijk? Zet Facebook in, dat kan ook intuïtief! Doe de cursus Intuïtief klanten werven met Facebook, helemaal gratis!