Wat is Facebook bereik?

Reageren fans ook niet of nauwelijks op jouw Facebook berichten van je eigen Facebook pagina? Heb je het gevoel dat niemand de updates op jouw bedrijfspagina ziet? Het is fijn om naast dat onzekere gevoel ook zeker te weten wat de werkelijke resultaten zijn. Facebook toont je nu in één oogopslag wat het bereik van elke update is. Zo weet je zeker dat wat jij voelt wel of juist niet waar is.

Op je Facebook pagina voor je praktijk staat onder iedere update het aantal mensen weergegeven dat jouw berichtje werkelijke bereikt heeft. Alleen wat is Facebook bereik precies?
Facebook bereik is het totaal van de hoeveelheid mensen die je bericht hebben gezien en of je deze mensen hebt bereikt via advertenties of niet.

Alleen wanneer bepaalt Facebook dat jouw berichtje is gezien door een gebruiker? Een bericht telt als bereik wanneer je berichtje verschijnt in het nieuwsoverzicht van iemand. De bereikcijfers worden alleen geteld op de eerste 365 dagen, daarna wordt het Facebook bereik niet meer gemeten.

Het bereik van je berichten kan heel erg variëren. Hier is niet altijd de vinger op te leggen, waardoor dat verschil zo groot kan zijn. Wel is het bekend dat je meer bereik verkrijgt met berichten die foto's of video bevatten in plaats van alleen tekst. Berichten met foto's en video krijgen gewoonlijk meer aandacht.
Het Facebook bereik kun je in twee soorten bereik indelen. Je hebt het organische bereik en het betaalde bereik. Het organische bereik gaat over hoeveel mensen jouw bericht bereikt die verspreidt worden zonder dat je daarvoor betaald hebt. Betaald bereik is gaat over het totale aantal unieke personen aan wie je bericht is weergegeven als resultaat van advertenties.
Ook heb je het virale Facebook bereik. Dit bereik gaat over in hoeverre een bericht aan mensen is getoond mensen die zelf geen fan zijn van jouw Facebook pagina. Het zijn de Facebook vrienden van jouw fans.
Bij je statistieken kun je naar Bereikte personen in het gedeelte Personen van je Paginastatistieken. Hier vind je informatie over de personen die je hebt bereikt.

Je verkrijgt de volgende informatie:
  • Geslacht en leeftijd. Je kunt precies het percentage mensen zien dat jouw pagina heeft gezien, voor elke leeftijds- en geslachtscategorie. Deze gegevens zijn gebaseerd op de gegevens die mensen invoeren in hun persoonlijke profielen.
  • Hier kun je het aantal personen zien de dat inhoud over je pagina heeft gezien. Deze gegevens zijn gebaseerd op de IP-adressen.
  • Het aantal personen dat inhoud over je pagina heeft gezien, per stad op basis van IP-adressen.
  • Hier kun je het aantal personen zien de dat inhoud over je pagina heeft gezien gebaseerd per taal op basis van de standaardtaalinstellingen.

Er zijn verschillende manieren om je Facebook bereik te vergroten. Plaats berichten op je Facebook pagina, wanneer je doelgroep het meest actief is, plaats berichten die uitnodigen tot interactie, wissel in content en blijf actueel. Echter zijn er veel meer manieren om online een plek te veroveren als coach of therapeut. Wil je als intuïtief coach of therapeut meer klanten in je praktijk? Zet Facebook in, dat kan ook intuïtief! Doe de cursus Intuïtief klanten werven met Facebook, helemaal gratis!