Intuïtieve ontwikkeling betekenis

Intuïtieve ontwikkeling is de ontwikkeling van intuïtie (innerlijk weten) naar autonomie (je eigen weten volgen). Intuïtie is het weten vanuit je hart en ziel. Dat is precies waar het om draait bij intuïtieve ontwikkeling. Je gaat voorbij aan ratio en verstand en handelt vanuit je hart. Het intuïtieve proces  is een kunst, een proces en een weg die je moet bewandelen. Het is niet alleen luisteren naar je innerlijke stem, maar ook de bijkomende rationele gedachten afwijzen.

Het basisprincipe van intuïtieve ontwikkeling is de bewustwording van het eigen weten en de eigen autonomie hierover. Hierbij wordt gewerkt met energie, aura's en chakra's. Door naar jezelf te leren luisteren en jezelf te ontdekken, luister jij naar je innerlijke bron. Het gevolg is dat je daardoor beter je aura kent, de rol van energie hierbij herkent en je chakra’s van binnenuit kent. Het is niet meer stoffelijk vanuit een boek, maar tastbaar!
Iedereen heeft een innerlijke bron van helder bewustzijn, helder voelen en helder waarnemen. Intuïtieve ontwikkeling is het proces waarbij je dat intuïtieve weten vrij maakt in jezelf, los van de ratio en het verstand. Je oorspronkelijke bron komt tot leven. Het doel van het gehele proces is meer helderheid in jezelf. Dit resulteert erin dat jij sterker op je gevoel af kunt gaan.

Waar gaat intuïtieve ontwikkeling niet over? Intuïtieve ontwikkeling gaat niet over denkbeelden van anderen, een overtuiging of geloof. Intuïtieve ontwikkeling is ook geen therapie maar wordt wel als helend ervaren.
Intuïtieve ontwikkeling is ontstaan in Californië. Via Lewis Bostwick is deze spirituele ontwikkeling ook in Nederland bekend geraakt. Lewis Bostwick ging op jonge leeftijd al op zoek naar ‘de waarheid’. Hij reisde de wereld rond, nam alles mee wat hij leerde en ontwikkelde een eigen methode. Hij maakte dit bruikbaar voor mensen in het westen. Dit deed hij zodat de Westerse samenleving ook de kans kreeg om hun intuïtie en in samenhang hiermee hun helende en helder wetende vermogens te ontwikkelen.

In Nederland is intuïtieve ontwikkeling geïntroduceerd door Linda Keen, Janneke Schriek, Martin McCuskey en Mary Denaro. Zij hebben hun opleiding gevolgd aan het Berkeley Psychic Institute van Lewis Bostwick. Daarna hebben ze in Nederland hun eigen instituten opgericht en intuïtieve ontwikkeling een nieuwe belangrijke plek in laten nemen.
Geef jij lessen intuïtieve ontwikkeling? Dan kan het soms best lastig zijn om klanten te werven, vooral omdat de meeste marketingmethodes mentaal zijn. Gelukkig kan dit anders! Alles over online klanten krijgen voor jouw cursussen intuïtieve ontwikkeling, leer je met dit gratis boek De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf.