Geldblokkade: definitie en uitleg

Een geldblokkade komt voort uit de overtuiging dat je eigenlijk maar net genoeg zou mogen verdienen om van te kunnen overleven. Dit kan komen door allerlei persoonlijke overtuigingen. Bijvoorbeeld de overtuiging dat het hebberig is om veel geld te (willen) verdienen.

Geldblokkade: niet durven vragen


Misschien durf je het niet goed om als coach of therapeut een prijs te zetten op wat jouw diensten waard zijn. Of denk je dat het niet netjes is meer voor je diensten te vragen. Omdat jouw klanten zelf ook niet zoveel geld hebben.

Zulke overtuigingen kunnen ervoor zorgen dat je onbewust jezelf tegenhoudt meer geld te verdienen. Er kunnen ontzettend veel twijfels naar boven komen als je jezelf confronteert met hoeveel je meer wil verdienen. Want: als je de huur kan betalen en eten kan kopen, dan heb je dat extra geld toch helemaal niet nodig?

Willen geven


Je kunt bijvoorbeeld als coach of therapeut gericht zijn op geven, op mensen willen helpen. Nadenken over geld, of hier een prijs aan vastknopen, lijkt niet te passen bij de overtuiging om te willen helpen. Maar: waarom zou je geen waardering voor je harde werk mogen krijgen?

Lees ook deze blog: Hoeveel ben jij waard?