Page content

Facebook betrokkenheid uitleg

Op Facebook kun jij over je praktijk de nieuwste nieuwtjes delen, mooie bijpassende afbeeldingen of quotes tonen of foto’s van een alledaagse werkdag laten zien. Zo geef je klanten inzicht in wat jouw interesseert, wat je doet en wat er gaande is binnen jouw branche. Jouw volgers (ook wel fans genoemd) zijn de mensen die jouw Facebook Pagina liken en de berichten van jouw bedrijfspagina langs zien komen op hun tijdslijn. Deze mensen kunnen veel affiniteit hebben met jouw bericht en dat zet zich om in betrokkenheid. Alleen wat is Facebook betrokkenheid precies?

Wat is Facebook betrokkenheid precies?

Facebook betrokkenheid staat ook wel voor engagement. Facebook betrokkenheid houdt in hoeveel mensen gericht ingaan op jouw content. Hoe meer mensen dat doen, hoe hoger de kwaliteit van je pagina wordt!

Facebook betrokkenheid is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  • Clicks: hoe vaak klikken de mensen op jouw gedeelde bericht?
  • Views: hoe vaak wordt jouw bericht bekeken?
  • Shares: Hoe vaak wordt jouw bericht gedeeld?
  • Reacties: Hoe vaak wordt er gereageerd op jouw bericht?
  • Likes: Hoe vaak ‘liken’ je volgers (en niet-volgers) je bericht?

Wanneer krijg je Facebook betrokkenheid?

Wanneer jij een post neerzet, betekent dat niet gelijk dat al je volgers dit bericht zien. In hoeverre mensen jouw bericht zien wordt bepaald door Facebook. Facebook bepaalt of een bericht geplaatst wordt in de tijdlijn van een fan en voor hoelang deze zichtbaar is. Het is niet helemaal precies duidelijk wat bepaalt wanneer een bericht wel of niet op een tijdlijn verschijnt. Er zijn een aantal factoren die voor de hand liggend zijn. Dat zijn de relevantie van het bericht, de engagement met het bericht en hoe oud het bericht is

Een relevant bericht wordt sneller geliked en gedeeld. Deze interacties zorgen ervoor dat de Facebook betrokkenheid van jouw bericht verhoogd wordt.

Hoe hoger de Facebook betrokkenheid en engagement, hoe groter de kans dat het bericht in de tijdlijn van jouw fan terugkomt. Het bereik zal dus verhoogd worden.

Een bericht dat al paar dagen oud is, vind je niet meer terug op een tijdlijn. Dit bericht wordt pas weer zichtbaar wanneer het gedeeld wordt door iemand.

Een vers bericht heeft een grotere kans om in de tijdlijn te staan. De engagement en het bereik staan dus met elkaar in verband. Hoe hoger de engagement, hoe hoger het bereik van jouw post.

Facebook betrokkenheid vergroten van jouw praktijk

Wil je online klanten werven? Dan is het belangrijk om de Facebook betrokkenheid te verhogen. Wil je meer weten over hoe je online klanten werven moet? Als zelfstandig coach of therapeut werken en genoeg klanten krijgen? Doe de cursus Intuïtief klanten werven met Facebook, helemaal gratis!

Comment Section

2 reacties op “Facebook betrokkenheid uitleg


Door Bieke op 23 januari 2021

Hallo,
Waar kan ik de cursus vinden intuïtief klanten werven met Facebook?
Groetjes
Bieke


Door Annie Massop op 25 januari 2021

Hi Bieke, die cursus biedt ik niet meer aan. Ik ben mijn website aan het updaten, dus dit is verouderde informatie. Je kunt wel via het zoekvenster (homepage en helemaal naar beneden scrollen) de Facebook gerelateerde posts vinden. Ook in mijn gratis E-boek https://hartenzielmarketing.nl/bloeiend-bedrijf/ staat tips voor hoe je met sociale media klanten kunt aantrekken. Hoop je zo toch een stapje op weg geholpen te hebben.

Plaats een reactie


*