Wat is een Facebook advertentie manager

In ieder bedrijf is een rollenverdeling te vinden. De één verleent de diensten, de ander is verantwoordelijk voor de communicatie of houdt zich bezig met de administratie. Deze rollenverdeling zie je terug op Facebook. Je hebt een beheerder, moderator, redacteur, adverteerder en een analist. Elke rol heeft eigen functies. In dit artikel wordt er ingegaan op de rol van de Facebook advertentie manager.
Een Facebook advertentie manager is degene die verantwoordelijk is voor het plaatsen van de Facebook advertenties.
Een Facebook advertentie manager heeft toegang tot het bekijken van de statistieken, het bekijken van wie de inhoud heeft gepubliceerd van de pagina en als laatste, maar allerbelangrijkst: advertenties maken.
Een Facebook advertentie manager heeft verschillende taken:
  • De advertenties maken en vertonen
  • De Facebook doelgroep van de Facebook advertentie instellen op de mensen die er voor de praktijk of het bedrijf belangrijk zijn
  • Het beschikbare budget instellen
  • Zien hoe de advertenties presteren en op basis daarvan voortdurend de advertenties optimaliseren
  • Het factuuroverzicht, betalingsgeschiedenis en betalingsmethode in de gaten houden

Wil jij zelf Facebook inzetten om meer klanten te werven? Uiteraard heb jij dan meer dan alleen de rol van de adverteerder. Jij bent dan ook meteen beheerder, moderator, redacteur, adverteerder of een analist. Wil je weten hoe het je Facebook moet inzetten? Doe de cursus Intuïtief klanten werven met Facebook, helemaal gratis!