Gratis Boek 'De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf'

Heb je er een hekel aan om achter klanten aan te jagen en jezelf op te dringen? Ontdek hoe de klanten vanzelf naar jou toekomen door je intuïtie en sociale media in te zetten (pdf).
50%
Meld je aan voor mijn nieuwsbrief
en ontvang De 5 Geheimen Van Een Bloeiend Bedrijf als cadeau!
Gratis Download
26 februari 2013 
in Geld
2 min. leestijd

Laatst kwam ik Johan tegen, een zelfstandige bedrijfscoach die verkopers in de bouw leert hoe ze nog meer keukens en badkamers aan particulieren kunnen verkopen. Hij vertelde dat hij een goede boterham verdiende, maar het werk niet meer leuk vond. En ja, als hij ging doen wat-ie echt leuk vond – mensen op een spirituele wijze begeleiden naar hun kern – dan zou-ie geen klanten krijgen en niet genoeg verdienen.

Een verhaal van gelijke strekking hoorde ik van Astrid. Zij heeft een baan van 4 dagen als administratief medewerkster bij een grote gemeente. Ze báált van haar werk! Veel liever zou ze shiatsu-massages en healingen geven. Maar ze heeft de stellige overtuiging dat ze daar nooit genoeg klanten mee krijgt.

Johan en Astrid zien er moe en uitgeblust uit. Ze slepen zich naar hun (goedverdienende) werk en leven pas in het weekeinde op, want dan doen ze wat ze echt leuk vinden.

Zie jij er ook iedere dag tegenop naar je werk (al dan niet in loondienst) te gaan? Verdien je goed als zelfstandige, maar word je doodmoe van je klanten? Het is een misverstand dat je alleen met vervelend werk je inkomen kan verdienen! Ook met het werk dat je het liefste doet, dat helemaal bij je past is het mogelijk genoeg klanten te krijgen.

Hoe doe je dat dan?

Hoe zorg je ervoor dat het tussen jou en je potentiële klanten liefde op het eerste gezicht is? Ik leg het je stap voor stap uit:

1. Onderzoek eerst jezelf, je binnenwereld.

Zorg dat je heel helder hebt waar jij zelf blij van wordt. Wees heel duidelijk in wat jou uniek maakt. Weet ook voor welk soort mensen je graag werkt en waar je ze graag mee helpt.

2. Ga met de informatie uit de vorige stap de buitenwereld verkennen.

Verdiep je in je aanstaande klanten. Onderzoek wat hun grootste problemen zijn. Wat is voor hen het meest urgente knelpunt waar ze een oplossing voor zoeken? Waar willen ze graag voor betalen?

3. Combineer stap 1 en 2.

Nu heb je twee dingen ontdekt: wat jou uniek maakt en waar de klant het meeste behoefte aan heeft.
In deze stap ga je deze twee combineren. Dat is – inderdaad – echt lastig voor dienstverleners. Want hoe kun je én jezelf blijven én tegemoet komen aan wat de klant graag wil? Daar kunnen wij dienstverleners ons hoofd over breken. Het antwoord?

Het antwoord ligt in je hart en niet in je denken. Want je hart heeft het unieke vermogen ogenschijnlijk tegenstrijdige zaken harmonieus met elkaar te verenigen. Laat goed tot in je hart doordringen wat jouw eigenheid is en voel tegelijkertijd ook in je hart waar je klant graag voor betaalt. Laat die twee een tijdje naast elkaar bestaan. Je hoeft de oplossing niet direct te weten! Laat je hart het werk doen en laat je verrassen, soms komt je hart met oplossingen waar jezelf nooit aan gedacht zou hebben. Het antwoord kan op vele manieren tot je komen, bijvoorbeeld een ingeving, een droom, een opmerking van een ander die je raakt. Vertrouw op je intuïtie!

Volg deze 3 stappen en je vindt de markt, waarin je helemaal jezelf kunt zijn in al je uniekheid én waarin voldoende vraag naar jouw diensten is. Je zult merken als je dan een potentiële klant tegenkomt: de vonken spatten ervan af, het is liefde op het eerste gezicht!

Stelling: met leuk werk krijg je nooit genoeg klanten!
Wat vindt jij?
WAAR of NIET WAAR?

Laat je reactie achter hier op mijn blog, je krijgt altijd antwoord.

© 2015 – Hart en Ziel Marketing – Annie Massop – Alle rechten voorbehouden
Wil je dit artikel gebruiken in een nieuwsbrief, website of tijdschrift? Graag! MITS je de volgende informatie bij het artikel vermeldt met een werkende link naar de genoemde website:’Door Annie Massop van Hart en Ziel Marketing. Ga naar www.hartenzielmarketing.nl en vraag daar het gratis E-boekje ‘De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf’ aan.
Over de schrijver
Reactie plaatsen