Gratis Boek 'De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf'

Heb je er een hekel aan om achter klanten aan te jagen en jezelf op te dringen? Ontdek hoe de klanten vanzelf naar jou toekomen door je intuïtie en sociale media in te zetten (pdf).
50%
Meld je aan voor mijn nieuwsbrief
en ontvang De 5 Geheimen Van Een Bloeiend Bedrijf als cadeau!
Gratis Download
11 oktober 2016 
in Geld
5 min. leestijd

Is geld voor jou een bron van verwarring? Heb je het aan de ene kant nodig, maar aan de andere kant een aversie ertegen?

In dit artikel krijg je een andere kijk op geld aangereikt, een spirituele kijk. Lees het artikel met een open mind en laat me weten wat je ervan vind. Ik antwoord altijd op reacties!

Geld is slecht, niet spiritueel en er is altijd te weinig van

Geld is één van de belangrijkste aardse zaken waarmee coaches en therapeuten worstelen. Ze ervaren schaarste aan geld en vinden bovendien dat geld niet spiritueel is. Geld heeft voor hen een nare bijsmaak, ze zien het als de bron van alle kwaad in de wereld.

Het lastige is dat je als coach en therapeut geld nodig hebt. Voor je levensonderhoud en ontspanning, om je praktijk goed te laten lopen en natuurlijk ook voor je persoonlijke ontwikkeling.

Wanneer je geld als niet spiritueel en slecht beschouwt, terwijl je het toch nodig hebt, kom je in een innerlijk conflict terecht. Dat uit zich dan weer in allerlei geld problemen, zoals:

  • te weinig inkomen hebben
  • lage tarieven en/of geen geld durven vragen voor je dienstverlening
  • sessies laten uitlopen
  • je altijd onrustig over geld voelen

Door anders naar geld te kijken, kun je dat innerlijk conflict oplossen en op een gezonde manier met geld omgaan.

Geld is een uitwisseling van energie

Spiritueel gezien is geld een uitwisseling van energie tussen mensen. Energie heb je nodig voor jezelf, anders kun je niet leven op aarde. Zie energie als brandstof.

Energie kun je ook aan een ander geven of van een ander ontvangen. De bedoeling is natuurlijk dat dit op een gezonde manier gebeurt. Het moet een gezonde uitwisseling van energie zijn, waar beiden profijt van hebben en beter van worden.

Deze gezonde uitwisseling geldt uiteraard niet alleen voor geld, maar voor alle vormen van energie die je met elkaar uitwisselt. Zoals: goederen, tijd, diensten, liefde of gevoelens.

Er is genoeg geld voor iedereen!

Als de uitwisseling van geld op een gezonde manier gebeurt, wordt je er beiden beter van. Liever gezegd: niet alleen jullie twee worden er beter van, maar ook jullie omgeving klaart op. Door het voorbeeld dat je geeft, heb je een positieve invloed op andere mensen.

In de kern is er genoeg geld en voldoende energie voor iedereen. Sta eens stil bij dit wezenlijk basisgegeven: ieder mens en dan ook écht ieder mens op aarde wil gezond zijn, wil zich geliefd voelen en zichzelf ontwikkelen. Ieder mens op deze wereldbol wenst dat diep in zijn of haar hart ook een ander toe. Dat is de basis van het menszijn.

Ongezonde geldenergie

Er zijn heel veel mensen die op aarde iets voor zichzelf hebben uit te zoeken of iets hebben te leren. Het merendeel is niet in contact met hun goddelijke kern, ze zijn de wensen van hun ziel vergeten. Daardoor is het hart van deze mensen duister. Ze ervaren een gemis en voelen pijn en onvrede (bewust of onbewust).

Om dat gat te vullen zoeken ze hun heil bij een overmatig gebruik van materiele zaken (auto’s, huizen en luxe dingen) of komen ze terecht bij verslavingsgevoelige middelen (drank, drugs, eten, werk, seks, gokken, macht of geweld). Het vullen van dat gat doet zich in allerlei vormen voor.

Maar wat ze ook doen, geen van deze oplossingen vult het gat echt. Het is een tijdelijk doekje voor het bloeden. In feite maakt die persoon die dit doet, niet alleen zichzelf ziek, maar ook zijn omgeving.

Bij de dingen die ik net noemde (zoals de materiële zaken, maar ook de verslavingen) is praktisch altijd geld bij betrokken. Dat is ongezonde geldenergie. En deze mensen lijken in de meerderheid te zijn, zeker als je er op focust en heel erg op let.

Er zijn net zo goed heel veel mensen die op een gezonde manier met geld omgaan. En op het moment dat jij zélf besluit op een gezonde manier met geld om te gaan, kun je de balans laten verschuiven.

Wat is gezonde geldenergie?

Gezonde geldenergie is geld dat in dienst staat van jouw hogere doel, van jouw levenstaak. De mensen die dit artikel lezen zijn mensen die de wereld beter willen maken. Anders zou je geen coach, therapeut, healer, lichtwerker of trainer zijn. Jij als spiritueel ondernemer wilt graag iets positiefs bijdragen aan de wereld.

Wanneer je bij alles wat je doet, je afstemt op je hogere doel en daar de nodige acties op neemt, dan heb je gezonde geldenergie.

Natuurlijk is het prima om zelf een goed leven te hebben. Voor een goed leven heb je ook geld nodig. Geld is nu eenmaal het middel in onze westerse wereld om goederen en/diensten aan te schaffen.

Gezonde geldenergie is ook een ander een goed leven gunnen.

Het betekent dat geven en nemen in jouw leven financieel in balans moet zijn. Geven en nemen moet aanvoelen als een eerlijke ruil. Er is helemaal niks mis mee om een goede beloning voor wat je geeft te vragen.

Het is dus essentieel dat je positief tegenover geld staat, positieve en goede dingen doet met geld voor een ander EN voor jezelf.

Verwarring en blokkades over geld

Ik weet dat veel spirituele mensen blokkades over geld hebben, ze zijn verward over geld. Ze zien wat er allemaal verkeerd gaat in de wereld en vinden dat het veroorzaakt wordt door geld.

Ik wil je erop wijzen dat het niet het geld zelf is, maar de mens die er op een bepaalde manier mee omgaat. Maak hier een onderscheid tussen!

Heal je geldblokkades en maak de wereld beter!

Dus: heal je blokkades over geld, heal je negativiteit over geld. Je helpt er echt niemand mee om negatief over geld te denken of te voelen. Je maakt er niet alleen jezelf ziek mee, maar ook je omgeving.

Draag positiviteit uit over geld, dan gaan anderen ook positief ook over geld denken en voelen. Op die manier draag je bij aan een betere wereld en aan een eerlijke uitwisseling van energie.

Laat je niet leiden door mensen die een ongezonde geldenergie hebben. Als je daar heel veel mee bezig bent en je er op focust, vergroot je in feite de negatieve gevoelens en ideeën over geld bij anderen om je heen. Het is destructief en ongezond.

Focus op jezelf gezond maken ten opzichte van geld. Want dan ben jij een lichtend voorbeeld voor anderen en laat je zien hoe het ook kan. Je geeft anderen hoop en bemoediging, zodat zij ook gezond kunnen worden op het gebied van geld, en uiteindelijk de hele wereld op een gezonde manier met geld kan omgaan.

Wil je ondersteuning bij het healen van je geldblokkades? Dan is de training Overwin Intuïtief je Twijfels, Angsten en Blokkades een goede keuze. Deze training bevat een schat aan intuïtieve oefeningen om je geld blokkades op te lossen. Inclusief 2 spirituele healingen.

© 2016 – Hart en Ziel Marketing – Annie Massop – Alle rechten voorbehouden
Wil je dit artikel gebruiken in een nieuwsbrief, website of tijdschrift? Graag! MITS je de volgende informatie bij het artikel vermeldt met een werkende link naar de genoemde website:’Door Annie Massop van Hart en Ziel Marketing. Ga naar www.hartenzielmarketing.nl en vraag daar het gratis E-boekje ‘De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf‘ aan.

Over de schrijver
Mariette Verlaan
Door

Mariette Verlaan

op 12 Oct 2016

Fantastische workshop! Ik wil graag mijn tekeningetje ervan met jou en anderen delen. Zal ik het mailen zodat je het hierbij kunt plaatsen? Dank je wel voor jouw liefde en tijd. Zonnige tuingroet, Mariëtte

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 13 Oct 2016

Geweldig dat je zo genoten hebt van de workshop! Leuk dat je jouw tekening wilt delen! Mail me het tekeningetje maar of misschien nog beter: zet het in een Facebookbericht, dan kan ik het delen. Liefs van Annie

Marieke
Door

Marieke

op 19 Oct 2016

Mooie blog Annie. Ik zie geld alleen niet als de aanstichter van kwaad, want er wordt ook heel erg veel goed gedaan met geld. Toch kan ik er de vinger niet opleggen waar mijn blokkade zit. Kun jij helpen met het ontdekken van die blokkade?

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 20 Oct 2016

Hallo Marieke, dank voor je openhartigheid. Ik kan je zeker helpen, ik stuur je even een mailtje.

monique
Door

monique

op 19 Oct 2016

Dit is waar mijn geldblokkade zit. Dank je voor je mooie bericht. Geld is energie. Ik wist het. Was het even vergeten Geld Waarom zoveel macht geven aan geld Is onze vrijheid daarop ingesteld? Het belang van geld hebben staat voorop We hollen en gaan en geven niet op Geld is een illusie van haat en nijd Vol van hebben en hebben en nog meer strijd We hebben geen geld nodig om daar te komen Waar we willen zijn en waar we van dromen Lief mens elk van ons heeft waarde zo ook jij Daar is geen geld voor nodig, dus voel je vrij Om dat te delen waar jouw hart blij van zal zijn In het groot of in het klein Er is meer dan genoeg van alles op deze aarde Als we delen onze passie onze waarde Laten we gaan geven vanuit ons hart Laten we daarmee verdwijnen alle smart? Misschien wel. Misschien niet Gedeelde smart is minder verdriet Laten we gaan delen Zo kan in mijn ogen deze wereld helen Zo kunnen we leven met en naast elkaar Sta eens wat vaker voor een ander daar Een lieve knuffel een aai over je bol Een arm om je heen Wij staan hier niet alleen Lieve mensen... Waar gaan we heen? @monique

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 20 Oct 2016

Dank je voor je mooie gedicht Monique! Delen en liefde geven is zooo belangrijk! Fijn dat je je weer herinnert dat geld energie is. Liefs van Annie

Harrie Spronken
Door

Harrie Spronken

op 19 Oct 2016

Dit is een mooie blog die zoveel waarheid bevat. Er staat geen woord teveel in. Een vlijmscherpe analyse van het menselijk gedrag. Prachtig Annie. Groeten,

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 20 Oct 2016

Dank, dank, dank Harrie!

Arni
Door

Arni

op 19 Oct 2016

Ik begrijp wel hoe dat zit met het geld en ik weet dat geld wel heel handig is in het leven. Ik sta er volgens mij wel goed tegenover, maar als je een partner hebt die een gat in zijn hand heeft, dan schiet het niet erg op.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 20 Oct 2016

Snap dat een partner met een gat in zijn hand niet goed voor je financiële situatie is. Energetisch betekent het dat er energie uit de relatie lekt, de relatie uitput. In een goede relatie is het essentieel dat je ook over geldzaken overeenstemming hebt. Mijn advies: neem dit uiterst serieus en ga in gesprek met je partner hierover. Beslis voor jezelf hoever je wilt gaan met het tolereren/accepteren van het geld gedrag van je partner. Trek je grenzen en aanvaard de consequenties als die niet gerespecteerd worden. Zoek eventueel hulp als je er samen niet uitkomt. Sterkte!

PATRICIA VISSCHER
Door

PATRICIA VISSCHER

op 19 Oct 2016

het is helemaal herkenbaar, wat je schrijft. ik zit momenteel in 'n behoorlijke financiële crisis, weet juist niet hoe ik mijn praktijk en alles wat mij lief is, kan behouden. en nog blijf ik weggeven, gratis behandelingen geven etc. of ik niet anders kan. Ik blijf denken dat het goed komt, maar denk daarbij negatief over geld. Misschien gaat dit inzicht, dat geld mede een tool is om energie uit te wisselen, mij helpen. Voor zover: dank jullie wel! Liefs, Patricia.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 20 Oct 2016

Oef, dat is heftig Patricia! Het is echt belangrijk dat je de kunst van het ontvangen gaat beoefenen. Zoals je het nu beschrijft zit je continue in de geef-stand, terwijl je zelf helemaal niets hebt. Zo put je jezelf uit. Zoek hulp, ga aan marketing doen, vraag healing of wat je ook maar denkt dat je uit deze ongezonde situatie kan halen. Ik wens je heel veel sterkte. Liefs van Annie

Esther Foppen
Door

Esther Foppen

op 23 Oct 2016

Heel herkenbaar WAS het voor mij. Ik ben bezig met dit te helen en het lukt aardig moet ik zeggen... Soms val ik weer in die valkuil van help straks is er tekort... Maar daar ben ik me nu bewust van en reageer er niet meer op. Ik vertrouw er nu op dat er altijd meer dan genoeg is en dat is ook altijd zo... Dus die valkuil wordt steeds kleiner.. Ik ben er blij mee! Het is ook zo jammer dat er een heleboel mensen in de spirituele wereld roepen dat je voor je talent/gave geen geld mag vragen omdat je het hebt gekregen.. pffff... Die mensen ontwijk ik... de bakker heeft een talent voor brood bakken en krijgt er ook gewoon voor betaald. Ik dus ook! Fijne dag!

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 24 Oct 2016

Geweldig dat het verleden tijd is, dat het herkenbaar WAS voor jou, mooi! Snap dat het een aandachtspunt blijft, wij als coaches en therapeuten zijn gewend te geven en te helpen en vergeten nog wel eens om te ontvangen. Ben het helemaal met je eens dat je net als de bakker geld mag vragen voor je dienstverlening, ook wij moeten ons levensonderhoud betalen, investeren in ons bedrijf, ontspannen en genieten. Liefs van Annie

Reactie plaatsen