Gratis Boek 'De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf'

Heb je er een hekel aan om achter klanten aan te jagen en jezelf op te dringen? Ontdek hoe de klanten vanzelf naar jou toekomen door je intuïtie en sociale media in te zetten (pdf).
50%
Meld je aan voor mijn nieuwsbrief
en ontvang De 5 Geheimen Van Een Bloeiend Bedrijf als cadeau!
Gratis Download
26 augustus 2014 
in Website
2 min. leestijd

Je hebt een prachtige website en veel geld besteed aan grafisch ontwerp. Of je hebt zelf uren aan het ontwerp geknutseld. Zorgvuldig heb je afbeeldingen gezocht die helemaal jouw sfeer uitstralen. Je familie en vrienden vinden je website heel mooi.

Je websiteteksten zijn gelezen door goede vrienden en familie. Ze zeggen: “Ja, dat ben jij ten voeten uit!” Of “Ja, dit is precies wat je doet, mooi verwoord!”

Je website gaat online, je wacht en wacht en wacht… Maar: je hoort niets, je merkt niets, je krijgt geen enkele reactie. Waar blijven de klanten? Waarom is het zo stil? Voor je gevoel heb je alles gedaan om een goede website te maken. Je hebt geen idee wat je er nog meer aan kan doen. Je voelt je hopeloos.

Bij de meeste coaches en therapeuten ontbreekt de kennis over waar hun potentiële klanten op letten als ze op zoek zijn een dienstverlener. Ze weten niet dat websiteontwerp, mooie plaatjes en de beschrijving van hun coaching/therapie methode weinig tot geen gewicht in de schaal leggen bij de beslissing of een bezoeker klant wordt.

 

Ga eens in de schoenen van een klant staan. Zou jij klant van me worden omdat ik zulke mooie kleuren op mijn website heb? Zou jij een dienst van me afnemen als je alleen maar zou lezen dat ik met intuïtieve werkvormen werk? Nee hé?

Waar letten bezoekers van je website dan wel op? Ze willen weten of je hen begrijpt, of je hun situatie kent, of je hun urgente probleem kunt oplossen, of je hen kan helpen de ideale situatie te bereiken.

Het is zelfs zo dat de juiste woorden voor bijna 100% bepalen of mensen klant van je worden. Investeer dus vooral in je (commerciële) schrijfvaardigheden en niet in ontwerp, plaatjes en dure websitebouwers.

Lees de teksten van je eigen website eens met de ogen van je klant. Is het duidelijk voor wie deze coach/therapeut werkt? Wordt de situatie van de klant beschreven? Snapt deze coach/therapeut wat het grootste probleem van de klant is? Voelt de klant zich persoonlijk aangesproken? Voelt de klant zich begrepen?

Pas daarna je teksten aan en laat ze lezen door mensen in je doelgroep. Vraag vooral ook niet-klanten, zij staan neutraler tegenover je teksten. Snappen ze wat je zegt? Herkennen ze zichzelf in je teksten? Zouden ze met je in zee gaan?

Een gewetensvraag: wat wil je liever? Een prachtige website die je veel geld heeft gekost waar niemand op af komt óf een website die er minder mooi uitziet, maar waar je wel klanten mee krijgt? Ik zou het wel weten!

Hoe was het om jouw eigen website met de ogen van een klant te lezen?

Reageer hieronder in het reactieveld, je krijgt altijd antwoord.

 

Meer ondersteuning nodig bij het schrijven van je website?  Doe dan mee aan de Hart en Ziel Marketing Academie. Je leert niet alleen je website schrijven, maar ook hoe je je favoriete klant bepaalt, hoe je je nieuwsbrief en blog schrijft. Facebook en Linkedin hebben geen geheimen meer voor je. Bovendien leer je een webinar geven, een intakegesprek voeren en online trainingen ontwerpen. Alles op een intuitieve en praktische manier. Resultaat: volop klanten en plezier in je marketing! 

Lees hier meer over de Hart en Ziel Marketing Academie

© 2015 – Hart en Ziel Marketing – Annie Massop – Alle rechten voorbehouden
Wil je dit artikel gebruiken in een nieuwsbrief, website of tijdschrift? Graag! MITS je de volgende informatie bij het artikel vermeldt met een werkende link naar de genoemde website:’Door Annie Massop van Hart en Ziel Marketing. Ga naar www.hartenzielmarketing.nl en vraag daar het gratis E-boekje ‘De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf’ aan.
Over de schrijver
Georgette van Aart
Door

Georgette van Aart

op 27 Aug 2014

Hoi Annie, Je hebt helemaal gelijk. Het laten maken van een dure website is geen garantie op conversie (klanten werven via de site). Het uiterlijk is niet belangrijk en dat is misschien raar om van een WordPress coach te horen. De informatie die je deelt op je site en de manier waarop is belangrijk. Niet de mooie plaatjes. Wat ook belangrijk is, is de laadsnelheid, de vindbaarheid in de zoekmachine. En voor de gebruiker het gemak waarmee je je blog schrijft, zonder technische kennis. Een website is een middel, niet een doel op zich. Via de website kun je jouw klanten informeren en een band met hen opbouwen. En daarbij komen intuitieve teksten op de eerste plaats! Succes met de training, Groetjes, Georgette, wordpresskennisbank.nl

Annie
Door

Annie

op 28 Aug 2014

Grappig van een Wordpress coach te horen, maar bevestigt waar het echt om draait met je website. Het mooie van Wordpress vind ik dat je er voor weinig kosten (of helemaal niets) toch een professioneel uitziende website mee kunt bouwen. En met jouw begeleiding gaat dat ook nog eens heel snel!

Caroline
Door

Caroline

op 29 Aug 2014

Hallo Annie, Wat leuk dat ik dit nu tegen kom. Zelf heb ik al jaren een droom om eens samen met iemand een stichting op te richten voor vraag en aanbod op spiritueel gebied. Op mijn pad kwam ik iemand tegen die dit ook wilde. Had in het verleden een bloeiende praktijk, maar door omstandigheden is ze gestopt. Nu bied u het boekje aan en de cursus en we zijn er zo blij mij, zodat we nu ook met volle moet de stichting op kunnen zetten, zodat het ook voor iedereen toegankelijk mag zijn. SUPER BEDANKT dat je dit wilt delen met ons!!

Annie
Door

Annie

op 04 Sep 2014

Hallo Caroline, wat goed om te horen! Heel veel succes met jullie stichting! Liefs van Annie

Georgette van Aart
Door

Georgette van Aart

op 29 Aug 2014

Dank je Annie voor je reactie. Uit eigen ervaring weet ik dat techniek en tekst de belangrijkste combinatie is. Alle "glamour en glitter" erom heen ziet de zoekmachine niet en uiteindelijk wil je hier goed vindbaar zijn, zodat jouw potentiële klanten je goed kunnen vinden ;-))

Annie
Door

Annie

op 04 Sep 2014

Ha, ha, leuk uitgedrukt "glamour en glitter".

Yvette
Door

Yvette

op 31 Aug 2014

Hallo Annie, Sinds begin deze maand ben ik mij gaan verdiepen in social media, ik heb een specialisme gekozen en een nieuwe website laten maken. De eerste keer heb ik vooral gekeken naar wat anderen schreven, nu heb ik het roer omgegooid en het vanuit mijn eigen gevoel, creativiteit en intuïtie gemaakt. En ik moet zeggen: Dat voelt goed! Ik heb er nu zoveel in en ga mij volledig richten op VROUWEN. Ik ben vrouwen-therapeut en specialiseer mij in vrouwen die meerdere verantwoordelijkheden hebben zoals werk, gezin, huishouden, ondernemen en daardoor ZICHZELF vergeten of voorbij lopen. Ik ben in de huid gekropen van zo'n vrouw, ik ben er namelijk zelf ook zo eentje, en heb gevoelsmatig de juiste woorden kunnen vinden. Leuk om een reactie te mogen ontvangen hoe jij dit ziet. Is mijn specialisatie duidelijk genoeg? Warme groet, Yvette

Annie
Door

Annie

op 04 Sep 2014

Hmm, Yvette, nog meer harde kenmerken (beroep, leeftijd, gezinssituatie) zou beter zijn. Vrouwen zoals jij ze beschrijft is te algemeen. Ook het probleem kan specifieker, zichzelf voorbij lopen is niet urgent en specifiek genoeg. Waar hebben ze concreet last van? Hoofdpijn, moe, geen privetijd? Veel succes bij je vervolgstappen. Groeten, Annie

Manonette
Door

Manonette

op 02 Sep 2014

Ik heb de tips gelezen en naar mijn website gekeken. Mijn mening nu is, dat het wel allemaal juiste en interessante informatie is, maar ook niet meer dan dat. Wat ik moet veranderen is om het aantrekkelijk te maken voor iemand om er iets mee te willen doen / dat ze nieuwsgierig worden en voelen dat het iets voor hun is. Dus werk aan de winkel!

Annie
Door

Annie

op 04 Sep 2014

Je hebt de clou begrepen Manonette! Ga zo door! Gr, Annie

Celien
Door

Celien

op 27 Jul 2015

Mooi dit nu te lezen. Ik zit weleens te denken om mijnwebsite te vernieuwen, ik heb namelijk niet een hele flitsende site. Maar als ik dit zo lees moet ik er nog maar eens over nadenken. Wel wil ik weer teksten aanpassen, nieuwe artikelen erbij plaatsen om wel vernieuwend te blijven. De reacties van mijn clienten zijn namelijk heel erg goed over mijn site. veel cliënten komen via via bij mij binnen maar ook veel via mijn site. Als ik hierop doorvraag is de reactie bijna altijd te plaatsen in de hoek dat de site vertrouwen uitstraalt. Ook zijn ze blij dat er een foto bij staat zodat ze weten bij wie ze komen.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 28 Jul 2015

Goed idee om de teksten aan te passen Celien, daar komen de meeste klanten toch op af.

katrien
Door

katrien

op 29 Feb 2016

Hee dag annie, ik heb al veel inspirerends gelezen bij jou maar ik wou ik even laten weten dat ik het met deze blog niet helemaal eens ben. Een mooie site is wel heel belangrijk, het is een én-én-verhaal. Als intuïtief grafisch vormgever en illustrator hecht ik uiteraard heel veel belang aan vorm maar ook aan inhoud en ook of het energetisch klopt, voelt de klant zelf wat hij brengt, je kan mooie plaatjes brengen en mooie teksten maar als het niet klopt met je authenticiteit dan zal het niet werken. Dus wat ik even wil benadrukken, vorm en beeld kan een meerwaarde zijn om net die uniciteit en authenticiteit uit te drukken. Beelden en symbolen komen ook binnen bij mensen via de rechterhersenhelft en hoeft dus niet altijd kant en klare taal te zijn om je boodschap te brengen. Ook de jongere generatie zijn meer beelddenkers en hechten veel belang aan hoe iets er uit ziet, dus ik zou het niet onderschatten. Zelf ben ik door een lelijke site niet aangetrokken en hoe mooi de boodschap ook is, ben ik minder geneigd verder te gaan lezen. Maar ik volg je helemaal in het belang van de boodschap en de juiste taal. Als dit hand in hand kan gaan met de vorm dan heb je een afspiegeling van wie je echt bent en dat is wat ik mijn klanten graag aanbied. warme groet katrien PS. mijn huidige site is 5 jaar oud en klopt niet helemaal meer met wie ik nu ben ;-), zelf ben ik dus ook tijd aan't nemen om - ook via jouw tips - mijn authenticiteit en wat ik wil brengen, welke klanten ik wil aantrekken te voelen en helder te krijgen en door de juiste vorm en taal binnenkort mijn nieuwe site te lanceren.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 02 Mar 2016

Hi Katrien, dank je voor je uitgebreide feedback! Ik geloof dat ik in dit artikel vergeten ben te vermelden dat je website er natuurlijk wel professioneel moet uitzien. Dat zeg ik er normaal gesproken altijd bij. Dat betekent dus een rustige layout, goede kleuren, leesbaar lettertype etc. Als je b.v. een website hebt met allemaal fluorescerende heen en weer springende letters kom je niet professioneel over. Een professionele website maak je al heel snel met Wordpress, er zijn voldoende thema's die daar geschikt voor zijn. Ik raad mijn klanten altijd vooral eerst te investeren in het leren goede teksten te schrijven. Als hun praktijk dan gaat lopen kunnen ze in een huisstijl/vormgever investeren. Heb je website gezien, vind wel dat het plezier er van af spat ;-)!

Daphne
Door

Daphne

op 13 Jun 2016

Hi Annie, Leuke blog en ook herkenbaar! Eens dat je niet teveel geld uit hoeft te geven aan een fancy site, maar gelukkig hoeft dat tegenwoordig ook niet meer. Er zijn genoeg wegen om te komen tot een betaalbare site. Vorm en inhoud gaan voor mij hand in hand. Ze ondersteunen elkaar. Het roept een gevoel op en daar ga je als bezoeker wel of niet op aan. Dat gevoel zal voor iedereen weer anders zijn, omdat wel allemaal onze eigen voorkeursstijl hebben. Mijn advies: laat vooral zien wij jij bent. Als mens, als professional. Wat voor product of dienst je ook aanbiedt, je verkoopt in de eerste plaats jezelf! Daarom vind ik het ook zo leuk om ZZP-ers te begeleiden in dit proces. Als tekstschrijver en vormgever :-). www.soulwriting.nl

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 14 Jun 2016

Hi Daphne, helemaal met je eens, je website moet jezelf weerspiegelen. Uiteraard ook je klant, want het is een gesprek (waar je zelf niet bij bent natuurlijk). In een goed gesprek zijn beide gesprekspartners belangrijk, moet er een goed contact zijn en dat moet ook uit de website te lezen zijn. Als je iets wilt aanbieden/verkopen is het dus essentieel je boodschap zodanig over te brengen dat de ander het kan ontvangen. Je stemt je af op je gesprekspartner (je praat tegen een kind anders als tegen een volwassene) en past daar je taalgebruik op aan.

Elisabeth
Door

Elisabeth

op 20 Jun 2016

Mijn website gaat over het IK, het Innerlijk Kind. Dat ieder van ons door de opvoeding soms ver weg bewogen wordt van wie ieder van ons in essentie is. Mijn mening is dat ik lezers die hiervan zoveel last hebben dat het leven geen pretje meer is, tekort doe met slechts twee of drie scherm-grote pagina's. Illustraties horen erbij, voor de mensen die dat prettig vinden. Ik hecht aan een goed verzorgde website, ter zake kundig geïllustreerd, zonder taalfouten. Daarmee toon ik respect voor ieders rugzak. Als ik in de schoenen van de klant sta, wil ik dat respect graag. En als ik kies voor deze therapeut wil ik aan de site zien dat zij/hij mijn klandizie waard is, omdat ik voel dat ik bij haar/hem word gezien. Ik wil een ter zake kundige therapeut, niet een marketing-guru; ik wil me op de site al welkom voelen. - Ik heb het idee dat ik met al die marketing tips&trics los gewrikt word van het wezenlijke wat ik in m'n website bied. Daar ben ik huiverig voor. Mijn website ondersteunt mij in wat ik bied, vult mij aan in wat ik te vertellen heb. Mijns inziens moet ik het aantrekkelijke aspect zijn, ik heb vaardigheden, niet m'n website. Last but not least - ik heb m'n website zelf geschreven, vertaald en geïllustreerd. Met vriendelijke groet.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 24 Jun 2016

Een website is een middel, niet een doel op zich. Dus een middel om te communiceren. Beide kanten - jijzelf en de klant - moeten zich hier in herkennen en zich bij thuisvoelen. Ik begrijp uit jouw verhaal dat jouw eigen geschreven, vertaalde en geillustreerde website de gewenste communicatie met je klant oplevert, mooi!

Reactie plaatsen