Gratis Boek 'De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf'

Heb je er een hekel aan om achter klanten aan te jagen en jezelf op te dringen? Ontdek hoe de klanten vanzelf naar jou toekomen door je intuïtie en sociale media in te zetten (pdf).
50%
Meld je aan voor mijn nieuwsbrief
en ontvang De 5 Geheimen Van Een Bloeiend Bedrijf als cadeau!
Gratis Download
12 maart 2013 
in Geld
4 min. leestijd

In veel marketingtrainingen wordt op het belang van het stellen van doelen gehamerd. Doelen stellen geeft je richting en focus en helpt je te beslissen wat je wel en niet doet. Helemaal waar natuurlijk.

De doelen die je leert stellen in deze trainingen zijn meestal financieel van aard: verdubbel je omzet, verdien een ton, verhoog je tarieven, verdien meer per klant. De acties die je gaat uitvoeren, zijn allemaal bedoeld om die financiële doelen te behalen: bezoek 2 netwerken per week, verdubbel het aantal nieuwsbrief abonnees, zorg dat je minstens iedere maand 5 intakegesprekken voert enz.

Dat motiveert de meeste coaches en therapeuten helemaal niet! Het stuit hen tegen de borst, ze zetten er geen stap extra door. Sterker nog, het houdt ze juist tegen om in actie te komen om klanten te krijgen. Met als ironisch resultaat dat ze de gestelde doelen dus helemaal niet halen…

Waarom motiveert dat niet? Omdat in die doelen niet je echte motivatie verwerkt is. Er is niet in opgenomen, waar jij het allemaal voor doet, waar jij harder door gaat lopen. Namelijk de motivatie om andere mensen te helpen met je expertise.

Een goed voorbeeld van hoe je én trouw aan je eigen motivatie én succesvol kunt zijn is Frans Bauer. Een tijdje geleden las ik een interview met hem. Hij zei: “Het klinkt misschien gek, maar ik ben nooit met succes bezig geweest. Ik wilde alleen maar zingen voor heel veel mensen. Dat is een heel ander uitgangspunt.” Daarna vertelde Frans dat hij na elke show de zaal inging om handtekeningen uit te delen. “Soms duurt dat een uur, soms langer. Ik heb fans die maandenlang sparen voor een kaartje, voor hen is die avond het enige uitje van dat jaar.”
Frans zei ook letterlijk: “Ik hou van mijn fans. Ik geniet echt van het contact dat ik met ze heb. Het kost toch helemaal niets om gewoon aardig te zijn?”

Het raakte me in mijn hart. Ik voelde onmiddellijk een overeenkomst met hoe ik mijn werk doe en hoe mijn klanten dat doen.

Onze motivatie is om mensen te helpen, om het leven van anderen beter te maken. Daar zijn we bereid voor een stapje harder te lopen! Ook wij blijven in de zaal tot de laatste fan vertrokken is. We houden van onze klanten en genieten van het contact dat we met ze hebben.

Hoewel het niet zijn drijfveer is om succesvol te zijn, is Frans Bauer dat wel! Hij is een van de meest succesvolle zangers van Nederland met 70 platina platen en allerlei onderscheidingen. Maar hoe succesvol hij ook is, hij laat zich niet door zijn succes leiden. Hij blijft trouw aan zijn doel om voor zoveel mogelijk mensen te zingen en ze een mooie tijd te bezorgen.

Ook voor jou is het mogelijk trouw te zijn aan je motivatie om mensen te helpen en succesvol te zijn!

Hoe je dat doet?

Voel van binnenuit: hoeveel mensen wil je helpen? Laat je niet leiden door hoeveel klanten je nodig hebt, dan ben je weer met je financiële doelen bezig. Durf echt vanuit je hart te voelen hoeveel mensen jij graag wilt helpen.

Bepaal dan welke marketingacties daar voor nodig zijn. Want die mensen moeten natuurlijk wel weten dat je er bent en dat je hen kan helpen.

Is het nodig 2 netwerken per week te bezoeken? Twee keer zoveel mensen op je nieuwsbrief-mailinglijst te krijgen? Of minstens 5 intakegesprekken per maand voeren? Prima, je weet nu waarom je het doet!

Natuurlijk vraag je een passende vergoeding voor je dienstverlening, Frans Bauer zingt ook niet gratis voor zijn fans! Om een eerlijke beloning te krijgen, heb je ook marketing nodig. Want daarmee maak je aan de mensen die je wilt helpen duidelijk dat jouw dienstverlening hun geld waard is.

Doelen gesteld op deze manier, zal je ook echt gaan halen. Want alle marketingacties, hoe moeilijk of eng ook, staan allemaal in dienst van jouw echte motivatie, namelijk veel mensen helpen.

Ik nodig je uit het verschil te voelen:

  • Stel jezelf een financieel doel. Hoe voelt dat? Ben je gemotiveerd om dit doel te halen? Geeft dit doel je energie? Helpt het je om door te gaan, als het even niet zo lekker loopt?
  • Stel nu een doel met hoeveel mensen je wilt helpen. Hoe voelt dat? Ben je gemotiveerd om dit doel te halen? Geeft dit doel je energie? Helpt het je om door te gaan, als het even niet zo lekker loopt?

Stel doelen met je echte motivatie erin! Ik zou het leuk vinden je ervaringen te horen hier op mijn blog. Als je reageert, krijg je altijd antwoord!

 

Meer ondersteuning nodig bij het met hart en ziel klanten werven?  Doe dan mee aan de Hart en Ziel Marketing Academie. Je leert niet alleen vanuit je hart ondernemen, maar ook hoe je je favoriete klant bepaalt, hoe je je website, blog en nieuwsbrief schrijft. Facebook en Linkedin hebben geen geheimen meer voor je. Bovendien leer je een webinar geven, een intakegesprek voeren en online trainingen ontwerpen. Resultaat: volop klanten en plezier in je marketing! 

Lees hier meer over de Hart en Ziel Marketing Academie

© 2015 – Hart en Ziel Marketing – Annie Massop – Alle rechten voorbehouden
Wil je dit artikel gebruiken in een nieuwsbrief, website of tijdschrift? Graag! MITS je de volgende informatie bij het artikel vermeldt met een werkende link naar de genoemde website: ‘Door Annie Massop van Hart en Ziel Marketing. Ga naar www.hartenzielmarketing.nl en vraag daar het gratis E-boekje ‘De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf’ aan.
Over de schrijver
Gemma
Door

Gemma

op 12 Mar 2013

Hey Annie, Wat leuk (en dapper:)) om Frans Bauer als voorbeeld te gebruiken. Het maakt het voor mij ineens zo makkelijk en duidelijk. Dankjewel! mvrgr, Gemma

Annie
Door

Annie

op 15 Mar 2013

Hi Gemma, dat is mooi, dat het gemakkelijk en duidelijk wordt. Zo simpel kan het zijn soms! Warme groeten, Annie

Simone Kiekebosch
Door

Simone Kiekebosch

op 13 Mar 2013

Ha Annie Je hebt me weer even stil doen staan bij het waarom van mijn bedrijf. Waarom doe ik dit, waar ga ik harder van lopen. Voor mij is het belangrijkste als ik mensen een onvergetelijke ervaring kan meegeven. Bij mijn muzikale vormen gaat het dan om het gedeelde kippenvelmoment. Dat je met z'n allen iets unieks meemaakt, dat je voelt dat je niet alleen op deze wereld staat, maar verbonden bent met anderen. Daar gaat het om! Dank je wel voor dit inzicht! Simone Kiekebosch

Annie
Door

Annie

op 15 Mar 2013

Hallo Simone, Fijn dat het artikel je zo aanspreekt. Mooi om te horen wat jou drijft en waar jij het voor doet. Klinkt heel warm, samen op de wereld staan. Hartelijke groeten, Annie

Ineke
Door

Ineke

op 19 Mar 2013

Hoi Annie, Jouw idee van hoeveel mensen wil je helpen ipv hoeveel geld wil je verdienen sprak mij zo aan, dat ik het gisteren naar mijn eigen bedrijf (dierentolk) heb vertaald. Ik voelde meteen dat het veel prettiger is te denken aan alle mensen en dieren die ik wil en kan helpen ipv te denken aan mensen die ik een bepaald bedrag afhandig moet maken. Ik voelde ook duidelijker dat ik hen echt wat te bieden heb met mijn hulp. En alsof dat al niet fijn genoeg was, vond ik vanochtend twee berichten in mijn mailbox. De ene had als onderwerp: 'Help!' -een oud-collega die een gesprek wilde voor de hond van een vriend. Het andere bericht was getiteld 'Hulp gevraagd' en kwam van een kennis die een flyer van haar vermiste kat verspreidde. Aan beiden heb ik uitgelegd dat en hoe ik kan helpen en ze naar mijn site verwezen. Nu alleen nog de laatste stap: dat ze me ook daadwerkelijk inschakelen. Ik weet dat mensen mijn tarief hoog vinden, maar ik weet ook dat het echt waardevol is wat ik doe. Groetjes, Ineke

Annie
Door

Annie

op 22 Mar 2013

Hoi Ineke, Goed om te lezen dat mijn artikel je zo geholpen en geïnspireerd heeft! Leuk dat je onmiddellijk voelde dat je anderen echt iets te bieden hebt met je hulp. Nog een simpele tip: als je verzoeken om hulp krijgt, zoals je in je bericht beschrijft, ga dan met deze mensen in gesprek i.p.v. ze naar je website te verwijzen. Die hebben ze waarschijnlijk al lang gelezen. Dan kun je ze via de telefoon uitleggen wat je voor hen kan betekenen. Als ze niet gelijk kunnen beslissen, vraag dan of je ze na een week of zo mag terugbellen. zo maak je het hen gemakkelijker een keuze te maken. Veel succes nog gewenst en natuurlijk veel plezier. Groeten, Annie

Renée Marianne
Door

Renée Marianne

op 21 May 2014

Hallo Ineke? Ik weet niet precies waar je woont? Heb een Tibetaanse Terrier een schat van een hond! Sinds afgelopen maandag een kale plek achterop zijn rug links van zijn staart ontdekt; zijn huid is ook wat geirriteerd... Nu loopt ie met een soort lampekap op... is ie niet ècht blij mee.. Er is e.e.a. in zijn leven veranderd; vroeger mocht hij altijd met mijn vriend mee naar zijn werk, een dagactiviteitencentrum waar mensen met een handicaps of beperkte middelen komen. Door e.e.a. mogen er nu geen honden meer komen. Hij gaat maandag naar een oppas, en is af en toe nu zo'n 5 uur alleen (dinsdag, vrijdag). Kan dit ermee te maken hebben? Hoe los ik dit op?

Joke Pel
Door

Joke Pel

op 22 May 2014

Hoi Renee Marianne, kijk eens op hondentapping.nl voor je hondje. warme groet, Joke

Annie
Door

Annie

op 24 May 2014

Hi Marianne, ik kan als je wilt Ineke vragen contact met je op te nemen m.b.t. de problemen van je hond. Gr, Annie

Suchita peeters
Door

Suchita peeters

op 24 Mar 2013

Hallo Annie, wat een goed voorbeeld, Frans Bauer, en wat herkenbaar is dit voor mij!. Ik ben als therapeut en coach met ruime ervaring in verslavingszorg, psychiatrie en traumabehandeling bezig om mijn bedrijf op poten te zetten: me in te laten huren door instanties (scholen, werkgevers, ziekenhuizen, etc.) om zeker 30 mensen per maand te kunnen helpen, terwijl het ziekenfonds dit vergoedt. En dit op Saba en St Eustatius. Jouw blog heeft me geholpen om dit in een ander daglicht te zien, ik maakte me zorgen om mijn inkomen omdat mensen hier vaak weinig verdienen; en nu is dit doel ingrijpend veranderd en veel passender geworden! Ik neem maandag meteen contact op met de ziektekostenverzekering en ga bespreken hoe ik mij hier kan laten vergoeden!! Dank je wel! Groet Suchita

Annie
Door

Annie

op 26 Mar 2013

Suchita, wat mooi dat jouw doelen na het lezen van mijn artikel ingrijpend veranderd zijn en nu beter bij je passen! Veel plezier op Saba en St. Eustatius (lijkt me helemaal niet verkeerd om daar te werken). Warme groeten, Annie

Klara van Zuijdam
Door

Klara van Zuijdam

op 24 Mar 2013

Zo waar wat je schrijft en zo goed verwoord. Ik bekommer me ook niet om financiële doelen en ik merk dat de juiste mensen gewoon op mijn pad komen. Wellicht omdat ik ook altijd vanuit deze intentie werk. Kwaliteit laat zich vertalen naar mond tot mond reclame en daarmee tevens succes in je werk.

Annie
Door

Annie

op 26 Mar 2013

Hallo Klara, goed om te horen dat de juiste mensen gewoon op je pad komen. Je intentie is daar zeker essentieel in. Naast intentie is het voor de meeste coaches en therapeuten echter ook nodig om aan marketing te doen, die moeten daar nog een aantal vaardigheden in ontwikkelen. Fijn dat het bij jou al als vanzelfsprekend gaat. Hartelijke groeten, Annie

Els Bohm
Door

Els Bohm

op 27 Oct 2013

Wat een fijn stuk om te lezen, vooral omdat ik mezelf hierin herken. En.... inmiddels de kriebels krijg van jan en alleman die het lijstje dat je opnoemt continu dwingend voorschrijven (vaak met vingertje en een diepe zucht...). Weer even terug naar de basis, terug naar waarom ik met dat mooie coachingsvak ben begonnen, terug naar mijn vertrouwen in mezelf...! En dan de juiste middelen inzetten. Bedankt!

Annie
Door

Annie

op 29 Oct 2013

Hi Els, fijn dat je weer terug bij je echte motivatie bent gekomen! Veel succes met het uitvoeren van de acties (maar nu vanuit je hart). Hartelijke groeten, Annie

Joke Pel
Door

Joke Pel

op 08 Apr 2014

Ik zal maar even reageren dacht ik het is al weer 5 mnd geleden dat er gereageerd is op je mail. Over Frans B, tja die man heeft volgens mij niet zelf iets hoeven te regelen behalve zingen vanuit zijn hart. Zou ik ook voor mezelf erg leuk vinden een PR time te hebben die dat voor me regelen. Of dat ik word ontdekt en beroemd word. Wellicht gaat het na de 6 mnd marketing zo goed dat ik voor mijn werk ook een PR team kan inhuren. hartelijk groetje,J.P

Annie
Door

Annie

op 10 Apr 2014

Ha, ha Joke, geen idee hoe Frans Bauer zijn marketing precies doet. Heb wel eens gelezen dat hij daar toch een flinke vinger in de pap heeft en zijn fans voorop stelt (dus niet uitmelken). Interessante gedachte, een PR team dat voor je werkt ;-). De eerste stap blijft toch (hoe je het wendt of keert): wat maakt jou bijzonder en uniek? Waar komen de mensen graag op af? We gaan het ontdekken! Warme groeten, Annie

Ans Rozendal
Door

Ans Rozendal

op 10 May 2014

Hallo Annie, Dat spreekt me erg aan; ik ben ook begonnen met Studio Sprankel vanuit mijn interne drive om hoog sensitieve kinderen te willen helpen; hen iets aanreiken wat ze nu nog niet weten of kunnen. Ik heb als rechtschapen onderwijskundige wel een SMART doel gesteld. En in de 3 maanden dat ik nu bezig ben (met maar heeeeeel weinig uren per week, want met een jong gezin gewoon niet meer tijd) al een kwart van mijn doelstelling gehaald voor dit jaar! Dat voelt heel goed en bevredigend. Al zou ik graag meer uren willen werken en meer willen doen. Ook een mooi om tussentijds even stil te staan om te kijken hoe het gaat. Ik ga gauw verder lezen op je site! Groet, Ans Rozendal www.studiosprankel.info

Annie
Door

Annie

op 15 May 2014

Sprankelende naam en sprankelend bedrijf heb je! Doelen stellen is ok, zolang je er jezelf goed bij voelt. Voor jou werken de SMART doelen blijkbaar goed, houden zo! Idd wel genieten en zien wat je inmiddels al bereikt hebt. Gr, Annie

Anneke
Door

Anneke

op 06 Jan 2015

Duidelijke taal, Annie. Ik ervaar letterlijk aan den lijve het verschil tussen gaan voor geld op mijn gevoel. Ik geen ondermeer begeleiding aan gehandicapten in hun thuissituatie. Normaal maak ik me niet zo druk over mijn inkomsten, ga er vanuit dat het wel goed komt. Maar na een te mager jaar zag ik me genoodzaakt een nieuw adres te zoeken en hoewel ik wel wist dat het voor mij niet klopte, ben ik er gestart vanwege de inkomsten. Mijn lijf blokkeert regelmatig juist als ik op bewust adres werk. Ik ben te trouw van aard om te stoppen, maar ik heb mezelf beloofd dat wanneer mijn massage praktijk binnenkort beter gaat lopen ik op dit adres mag minderen of zelfs stoppen. En dan heb ik alleen nog werk waar mijn hart bij ligt. En dat mijn praktijk binnenkort gaat lopen weet ik omdat ik de cursus intuïtief klanten werven volg. Na een half geen enkele klant, heb ik er morgen 2 achter elkaar.

Annie
Door

Annie

op 16 Jan 2015

Wat een fijn bericht Anneke. Soms moet je inderdaad even praktisch zijn en je inkomen veilig stellen. Zolang je maar weet wat je echt motiveert en waar je het echt voor doen. Succes en dat je nog meer klanten naar je hart mag krijgen!

Maurice Spapens
Door

Maurice Spapens

op 06 Jan 2015

Als kunstenaar designed kleermaker gevoelsmens, dank voor je stuk, inspirerend. Soms of vaak ligt het eenvoudige als een balk onder een berg voor je ogen. Dit stuk verheldert gelijk Dank Maurice

Annie
Door

Annie

op 16 Jan 2015

Graag gedaan Maurice! :-)

Linda
Door

Linda

op 06 Jan 2015

Hoi Annie, Wat mooi! Dit inspireert mij! Ik heb verschillende trainingen en workshops gevolgd voor marketing en kreeg toch een beetje de kriebels van die financiële doelen. Ik kreeg door steeds datzelfde perspectief het idee dat ik geen ondernemer in hart en nieren ben. Terwijl ik geen moeite heb met het schrijven van een factuur of de waarde van mijn product. Er werd zo op gehamerd. Dat ontmoedigde mij wel. Maar zo zie ik er wel een gat in! Dank! Hartelijke groet, Linda

Annie
Door

Annie

op 16 Jan 2015

Mooi Linda! Blijf vooral zoeken naar wat jou motiveert en wat bij je past. Er zijn meer wegen naar Rome!

Ilse
Door

Ilse

op 06 Jan 2015

Hallo Annie, ben het eens met mijn voorgangers...iets doen vanuit jezelf, jouw passie en overtuiging kan leiden tot een win win situatie. Dat kan je doel zijn...doen waar je goed in bent en waar je in gelooft is een krachtige energie die je uitstraalt. Het heeft de meest wonderlijke effecten op jezelf en op die ander. Dit zou ook kunnen leiden tot mond tot mond reclame. Vooral niet vergeten om zelfreflectie te doen... wat gaat goed en wat kan beter. Bedankt voor je inspirerende artikel. Groetjes Ilse

Annie
Door

Annie

op 16 Jan 2015

Graag gedaan Ilse!

Debora
Door

Debora

op 06 Jan 2015

Hi Annie, dank je wel voor je content. Afgelopen weekend zijn mijn partner en ik heel hard aan de slag gegaan om een productladder te maken. Uitgangspunt was dat wat wij onze klanten willen en kunnen bieden, inderdaad vanuit onze passie. Sterker nog.... we zijn er nog niet eens aan toegekomen om een prijskaartje aan de verschillende diensten te hangen ;-) Een aantal acties staat inmiddels gepland in 2015. Nu is het van belang dat we hier de juiste marketingstrategieën op los laten. Alle tips om meer klanten aan te trekken zijn welkom; fijn dat jij aangeeft dat dit dus ook vanuit je intuïtie kan! Hartelijke groet, Debora

Annie
Door

Annie

op 16 Jan 2015

Wow, dat klinkt goed Deborah! Succes en volg je intuitie.

Anne
Door

Anne

op 06 Jan 2015

Als net beginnende (nu een half jaar bezig) kindercoach is dit zooooo fijn en herkenbaar om te lezen. Ik doe alles op gevoel omdat ik me daar nu eenmaal goed bij voel! Zodra ik met mensen gesproken heb die het hebben over marges, financiën, meer klantjes binnen halen/lokken, heb ik altijd een rotgevoel en denk ik dat ik het niet goed doe. Ik heb tot nu toe dit half jaar constant klantjes gehad. Geen stille/lege periode/agenda gehad. Daar ben ik trots op! Natuurlijk kan ik er (nog) niet van leven maar een half jaar geleden had ik dit nooit durven hopen! Ik ga vanuit jouw oogpunt lekker verder: "Hoeveel mensen wil ik helpen?" en "Wat moet ik daarvoor doen?". Heel erg bedankt voor deze blog! Hartelijke groet, Anne Fermont, Kindercoachpraktijk P!NK (Middelburg)

Annie
Door

Annie

op 16 Jan 2015

Goed gedaan Anne, ook vanuit je gevoel kun je klanten krijgen. Zoals ik al eerder zei: er zijn meerdere wegen naar Rome........

Karin den Oudsten
Door

Karin den Oudsten

op 06 Jan 2015

Annie, heb jij vandaag mijn gedachten soms gelezen? Wist jij soms dat ik nadacht om er een blog aan te gaan wijden dat ik de hele marketing-gedachte van 'veel verdienen' de prullenbak in wilde doen? En dat ik daar gisteren al een mail over geschreven had naar de persoon die mij wilde 'helpen' en nu niets meer van haar laat horen? Het enige antwoord wat ik daar voor mezelf vandaag voor had was dit: het past niet bij me. Heel simpel. Trucs om je onderbewuste te gaan aanspreken of fantastische dagen te gaan plannen waarbij je meteen een groepje klanten gaat uitnodigen om ze eens haarfijn uit te gaan leggen hoe ik ze verder kan helpen. Misschien is dat een goede strategie om mensen verder te helpen die worstelen met doelen voor hun bedrijf, maar dat is geen fijne opzet om kwetsbare mensen te helpen. Dus bedankt voor je eye-opener, ik ga er binnenkort een nieuwsbrief aan wijden. Groetjes, Karin den Oudsten - Psychecoach

Annie
Door

Annie

op 16 Jan 2015

Hi Karin, ik heb jouw gedachten niet specifiek gelezen ;-) Wel weet ik dat dit onderwerp voor veel coaches en therapeuten een struikelblok is. Ik wil graag manieren aanreiken waarop je ook klanten kunt krijgen, die meer bij gevoelsmatige mensen passen. Het is echt belangrijk dat je het op een manier doet die bij je past. anders werkt het averechts. Veel succes met je niewsbrief, hoop dat het veel mensen inspireren zal.

Jose van de laar
Door

Jose van de laar

op 07 Jan 2015

Dag Annie, Marketing is voor mij steeds de bottelnek, als ik in contact ben met mensen gaat het goed. En krijg ik cliënten van mond op mondreclame. Als biodynamisch massage therapeut heb ik vaak wel uit te leggen wat de behandeling inhoud. Het laten ervaren geeft vaak veel duidelijkheid. In jou stuk over doelen stellen werd het mij erg duidelijk waar voor mij de beweging zit. Als ik moet gaan vanuit het financieel plaatje voel ik de terugtrekking en als het gaat vanuit mijn passie doelen stellen ga ik stromen en hoor ik mijn buik in beweging komen. Goed stuk maakt weer veel duidelijk van wat ik eigenlijk wel weet, maar de norm en daar waar ik op aangesproken wordt zo anders is. Dank je wel hier kan ik weer mee vooruit. Hoop nog meer van je te lezen. Met vriendelijke Groet José

Annie
Door

Annie

op 16 Jan 2015

Fijn Jose, dat mijn stuk je geholpen heeft om vanuit je passie doelen te stellen. Leuk om te lezen dat je buik in beweging komt, goed anker om te voelen of je op de geode weg bent.

Janneke Douma
Door

Janneke Douma

op 07 Jan 2015

Hallo Annie, helemaal waar, dit stukje. Wist je trouwens dat onderzoek heeft aangetoond dat de motivatie voor de creatieve ondernemer juist helemaal onderuit gaat bij het idee van geldelijke beloning? Het argument: "Daar kun je je geld mee verdienen!" werkt dus ook voor mensen die creatief werken averechts. Ik heb het nooit begrepen van mezelf waarom ik meteen zo moe werd als iemand mij vertelde dat ik me vooral moest richten op "Meer! "zodat ik flink kon verdienen. Ik dacht dat het luiheid was.... Niet dus. Met vriendelijke groet Janneke Douma allround kleurconsulent.

Annie
Door

Annie

op 16 Jan 2015

Als er iemand niet lui is ben jij het wel Janneke! Je wordt moe omdat de geldelijke manier niet bij je past, het zuigt letterlijk energie uit je weg. Inderdaad, creatieve en intuitieve mensen hebben veel gemeen, vaak gaat creativiteit en intuitie ook samen. Dus voor beide geldt: vanuit je gevoel, vanuit je motivatie doelen stellen is essentieel.

Elvira van der Drift-Batenburg
Door

Elvira van der Drift-Batenburg

op 08 Jan 2015

Oh, heerlijk om te lezen. Klopt als een bus! Super.

Annie
Door

Annie

op 16 Jan 2015

:-) :-) :-)

Frido Affourtit
Door

Frido Affourtit

op 12 Jan 2015

Hoi Annie, Ik kan helemaal voelen wat je zegt en waar mijn meeste motivatie vandaan komt, ik wil graag mensen(in mijn geval "mannen") helpen. Gaaf dat je Frans Bauwer als voorbeelt neemt. Ik merk wel dat het nog moeilijk is te vertrouwen op voldoende inkomen. Want ondanks dat dat niet mijn motivatie is, speelt toch ook mee dat ik voldoende inkomen moet verwerven om mijn hypotheek te kunnen voldoen........ Dit gevoel kan ik moeilijk laten. Zou je daar iets over willen/kunnen zeggen? Vast dank voor je reactie. Hartegroet van Frido.

Annie
Door

Annie

op 16 Jan 2015

Hi Frido, ook bij Frans Bauer moet de schoorsteen roken, hij doet het niet gratis! Neem als uitgangspunt je echte motivatie en stel dan doelen. Hoeveeel mensen wil je helpen is dus het uitgangspunt. Daarna is het belangrijk te gaan rekenen. Welke dienst bied je aan, hoeveel vraag je ervoor, hoeveel heb je minimaal nodig. Marketing kan je helpen over te brengen hoeveel je dienst waard is, zodat mensen ook graag voor je dienst betalen. Ook belangrijk: wie is je klant, welk urgent prbleem los je voor hen op. Kijk eens op mijn website bij gratis tips of lees mijn E-boekje nog eens door. Blijf steeds contact houden met je motivatie, dan weet je waar je al die marketingacties voor deot.

Özgül Bulut-Eser
Door

Özgül Bulut-Eser

op 13 Jan 2015

Het lukt mij al maanden niet.. Al maanden niet om juist die klanten die wachten op mij, te vinden. Moedeloos word ik er van... Ik twijfel aan mezelf, trek me verder terug in mijn schulp, speel de ene keer paniekvoetbal en word de andere keer onverschillig en denk dat niemand dus op mij zit te wachten.. En ik lees je stuk en ik begrijp nu ineens dat ik me laat "motiveren" door de verkeerde mensen!! Ik krijg al maanden naar mijn hoofd geslingerd dat ik "een elevator pitch!" moet hebben, "pakkende teksten" moet schrijven, "goede acquisitie" moet plegen, etc. etc. enz.. En intussen zakt de moed mij in de schoenen en weet ik gewoon niet meer hoe ik mijn bedrijf leven moet inblazen, terwijl ik zo open minded, zo vanuit mijn gevoel en zo gelovend in mezelf ben gestart. Dankjewel voor dit stuk! Het heeft mij aan het denken gezet, en het maakt het zo duidelijk eigenlijk... Dit gaat mij helpen naar de basis terug te gaan; waarom ik heb gekozen voor dit prachtige coachingvak! Dankjewel! XXX

Annie
Door

Annie

op 16 Jan 2015

Wat fijn Ozgul dat mijn stuk je zo geholpen heeft! Blijf vooral uit je hart voelen waarom je dit mooie werk doet. En ga vandaaruit de nodige acties doen, doe je marketing met een smile, heb er plezier in en dan zul je zien dat je de marketingacties veel gemakkelijker oppakt....

Muriel
Door

Muriel

op 09 Jun 2015

Beste Özgül, Wat herkenbaar wat je schrijft, ik had het niet beter kunnen verwoorden! Precies de weerstand die ik ook voel bij alle webinars die ik al heb gevolgd, waardoor ook ik onverschillig en bijna apathisch wordt. Wij gaan ons hart volgen!!!!

antonique
Door

antonique

op 04 Jun 2015

Hallo Annie, Wat heerlijk om dit zo te lezen. Dat is n.l. precies wat me tegenhoudt. Ik heb het geld over een paar jaar echt nodig... maar ik vind het fantastisch om mee te maken dat ik mensen werkelijk iets levens-veranderd bied. Ik ben ervaringsdeskundige en ik wil heel graag met mijn hart en ziel werken! Ik mis alleen nog de bekendheid. Dus daarom ben ik heel erg blij met jouw aanpak! Het sluit naadloos aan als ik het zo lees. Ik ben heel benieuwd wat deze cursus me kan helpen brengen! Ik heb er zin in! Dank je wel dat je dit doet. Liefs en Licht, Antonique

saskia
Door

saskia

op 05 Jun 2015

Beste Antonique, Wat doe je als ervaringsdeskundige? Wil je hier je werk van maken? Ik ben erg geïnteresseerd (ook ervaringsdeskundige)

antonique
Door

antonique

op 06 Jun 2015

Hallo Saskia, Wat leuk dat je dat wilt weten. Mijn leven is totaal positief veranderd doordat ik nu dagelijks "de bewuste ademhaling" toepas. Ik maak daarmee contact met "mijn ziel/mijn onderbewustzijn/mijn ware zelf. Daardoor weet ik veel beter wat ik wil en kan ik veel beter de juiste beslissingen nemen. Ik ben eindelijk echt van mezelf gaan houden! Waardoor ik nu geen last meer heb van de enorme stemmingswisselingen die ik vanaf mijn jeugd heb gehad. (Ik ben nu 51) Ik heb zelfs de diagnose 'borderline' gehad in het verleden. Maar ik ben nu een echte levensgenieter geworden! Je kunt ook even op mijn website kijken die je kunt bereiken door op mijn naam te klikken. Daar staat nog veel meer op. Het is zo eenvoudig, maar na jarenlange therapieën is dit eindelijk iets wat echt werkt! En ja.. ik hoop hier echt mijn werk van te gaan maken. Want door mijn "ziekte" werk ik dus al bijna 30 jaar niet meer. Waar ben jij ervaringsdeskundige in?

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 06 Jun 2015

Graag gedaan Antonique! Hou het bij jezelf, weet waarom je iets doet en doe wat nodig is, dan komt het vroeg of laat helemaal goed. Veel plezier met de cursus.

Marianne van der Veen
Door

Marianne van der Veen

op 05 Jun 2015

wat maakt mij bijzonder en uniek zodat mensen naar mij komen en niet naar een ander... ben ik nog verbaasd over, zit nog niet in mij zelf geklonken. een vrouw zei mij pas: ik kan van iedereen brei les krijgen maar ik wil het van jou omdat jij bent wat je maakt. Ik ben dus een wol vrouwtje, wat werkt met natuurlijk materiaal. van boom tot schapenwol. het hele verwerkingsproces. Ik heb een sterk en eigen levensstijl wat je terugziet in mijn werken. Daar zijn mijn doelen ook op gebaseerd. zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met natuurlijk materiaal, hen laten ervaren, zien en voelen hoe duurzaam het is. Jouw stuk helpt mij dieper inzicht te krijgen hoe ik mensen kan benaderen, vanuit welk stuk in mij. Het stuk 'geld' er voor vragen vind ik lastig maar zoals ik het nu begrijp is het de vraag: hoeveel vind IK dat wat ik maak en doe waard is.... als ik dit kan beantwoorden kan ik het ook vragen aan anderen. Dank je wel.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 06 Jun 2015

Prachtige motivatie, fijn dat je dat nu nog dieper je motivatie voelt! Geld ervoor vragen komt in de cursus nog verder aan bod, heeft er zeker te maken dat je ziet hoeveel waarde je voor de ander hebt (en dat is meer dan je zelf denkt!)

Victor Mennen
Door

Victor Mennen

op 06 Jun 2015

Dank je wel voor de bevestiging dat dienstverlening (en echt contact met de client) het gene is naar succes. Mijn cliënten staan in het middelpunt van een behandeling, en al na gelang hetgeen ze nodig hebben en mijn professionele achtergrond slaan we een behandeltraject in met echte aandacht voor hetgeen ze naar me toe komen. Op mijn website www.victormennen.nl zie je welke competenties ik in mijn rugzak heb en tevens nog een scala aan externe experts die me bijstaan als ik er niet uitkom. Zo ontstaat een netwerk van specialisten rondom de client. De client betaald ook per behandeling en de duur kan variëren en is niet van belang, al na gelang hetgeen we tegen komen.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 06 Jun 2015

Geweldig netwerk heb je om je heen verzameld Victor! Als ik je website zie, krijg je vanzelf al zin om te bewegen!

Bibi
Door

Bibi

op 06 Jun 2015

Nu snap ik weer beter waarom sommige projecten zoveel moeite kostten of mislukten, terwijl anderen vanzelf gingen. Doelstellingen uit het hoofd of uit het hart, dat is het verschil. Ja, ik wil graag mensen helpen en de vorm waarin ik dat doe, is bepalend voor het prijskaartje en dus voor mijn omzet. Maar het gaat om de mensen. Weer inzicht gekregen, dank je

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 06 Jun 2015

Ik had het niet beter kunnen verwoorden, Bibi, het gaat om de mensen altijd!

Ingrid
Door

Ingrid

op 07 Jun 2015

Ik ben heel eerlijk nu. Als ik voel hoeveel mensen ik wil helpen, komt er naar boven dat ik eerst en vooral mezelf moet helpen nu. Want als ik niet meer vertrouwen in mezelf krijg en me niet genoeg open stel om meer mensen in mijn yogalessen te krijgen (dit uitstralen naar buiten), gebeurt dit ook nooit. Ik moet vooral eerst iets bij mezelf veranderen, voordat ik kan voelen hoeveel mensen ik wil helpen. Honderden waarschijnlijk. Dat iets bij mezelf veranderen houdt praktisch in dat ik overal eerlijk ben (ook op mijn werk) over het feit dat ik wil leven van mijn yogapraktijk en dat ik veel meer dan nu mijn lessen mag promoten. Mij mag laten zien in datgene wat ik het liefst doe. Niet alleen op de plekken waarvan ik denk mensen dat van mij verwachten. Maar overal waar dat zo uitkomt.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 09 Jun 2015

Hi Ingrid, prima inzicht dat je voelt dat je eerst jezelf moet helpen. Klanten voelen zich veilig bij iemand met zelfvertrouwen en die kiest voor haar passie! Dus je helpt je toekomstige klanten juist heel goed als je eerst voor jezelf zorgt.

Monique
Door

Monique

op 08 Jun 2015

Dag Annie, het doel dat ik momenteel heb is om mensen in mijn omgeving en ver daarbuiten misschien ook wel, kennis te laten maken met het proces van bewustwording. Zelfrealisatie. Om liefdevol, warm geïnteresseerd en positief nieuwsgierig te gaan onderzoeken wat mensen belemmert om hun hoogste potentieel te be-leven. De Coach4All opleiding die ik momenteel volg bied mij alle mogelijkheden om dit te realiseren. Na een zeer bewogen leven ben ik ervan overtuigd dat ik een, voor mij, specifieke doelgroep écht ontzettend goed kan ondersteunen. Weet ik, dat ik van mijn diepste pijn mijn grootste kwaliteit maak. Probeer ik nu eerst middels facebook op mijn site Never Ending Inspiration volgers te krijgen. Maar de intentie die ik heb is mijn meest belangrijke marketing middel dat ik tot op heden bezit. Ik weet wat ik wil. Ik zie helder voor me hoeveel mensen ik straks wil gaan begeleiden in hun proces naar vrijheid, zichzelf zijn, zelfliefde, passie. Alleen speelt dit beeld zich nu nog in mijn hoofd af en laat ik de Wet van de Aantrekking zijn werk doen. Ik moet zeggen dat o.a. de juiste intentie, gedachtenkracht, visualisatie al een heleboel in werking zet. Ik zou alleen wel graag op korte termijn meer mensen willen bereiken met mijn fb-site! En daar ben ik nou juist weer niet zo'n heldin in....maar wat niet is kan nog komen natuurlijk If you can dream it....You're halfway there!

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 09 Jun 2015

Wacht maar op de volgende opdracht Monique, daar komen je dreams helemaal aan bod!

Muriel
Door

Muriel

op 09 Jun 2015

Wat een verademing, voor mij geen "meer klanten, meer inkomen" webinars meer, ik werd er alleen maar opstandig en ongelukkig van omdat het zó niet bij mij past. Hier kan ik leren vanuit mijn hart en gevoel te werken, dat voelt zoveel beter. Ik ben heel benieuwd wat ik allemaal ga leren. Kom maar op, ik ben er klaar voor ;-)!

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 09 Jun 2015

Hi Muriel, je mag helemaal vanuit je hart werken, het gaat altijd om de mensen! Daarbij leer je toch ook bij mij hoe je klanten krijgt, daar geef ik ook webinars over. Maar dan natuurlijk op een intuitieve manier en passend bij wie jij bent.

Karine
Door

Karine

op 09 Jun 2015

Beste Annie, Mijn doel als Lazili coach is ,om mensen in hun eigen kracht te laten komen, dit doe ik door veel vragen te stellen. De cliënt krijgt inzicht in patronen die voordien niet duidelijk waren.Ik ga er van uit dat de cliënt de oplossing in zichzelf zal vinden, alleen kan hij of zij er op een bepaald moment niet bij geraken. Ik heb zelf veel inzichten gekregen door de opleiding te volgen. Daar wil ik nu mee aan de slag. Op 1 juli begin ik een eigen coachings praktijk. Het is heel spannend en nieuw !

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 09 Jun 2015

Klinkt als een zeer krachtige methode Lazili coach! Succes met de opstart van je praktijk, je bent nu al goed bezig met deze cursus!

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 09 Jun 2015

Dag Annie, Ik merk dat ik heen en weer geslingerd word. Na 8 jaar hard proberen, netwerken. workshops geven voor professionals, werken met kinderen, volwassenen etc. sta ik echt op een kruispunt: welke kant kies ik uit? Stoppen, jouw cursus volgen (mee bezig en dat brengt nu juist verwarring). Mijn registratie als therapeut loopt eind 2015 af en ik weet niet meer wat ik doen zal. Mijn hart (!) zegt stoppen. Mijn verstand zegt: slapjanus, niet opgeven. Dóór moet je dóór! Ik krijg enorm veel energie van het geven van mijn workshops, deelnemers vinden het leuk. Mijn therapie helpt en werkt, alleen: er komt geen vervolg. Ik vis in dezelfde vijver als zovele anderen, ik ben 56 en geen aanwinst voor de arbeidsmarkt. Ik geef vrijwillige begeleiding, heb op vrijwillige basis een kunstles voor kinderen gegeven op een (arme) basisschool. Stilgezeten heb ik niet, de rek is er zo langzamerhand wel uit.....Terwijl mijn symbool een boom met vruchten is!

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 09 Jun 2015

Paar vragen die bij me opkomen: * Sta je jezelf toe om de vruchten van de boom te plukken? * Waarom zou je niet mogen stoppen als je hart je dat ingeeft? * Van wie moet je doorgaan, ook als je het niet wilt?

Wilma
Door

Wilma

op 10 Jun 2015

Mijn echte motivatie is Doen waar ik van houd, en dat is mensen helpen om liefdevoller en moeitelozer te leven, eigenlijk: hen helpen zo te leven dat ze blij worden (op een diep niveau, blij met zichzelf eigenlijk, en blij met hun leven). Daar word ik blij van, als ik zie dat een ander blijer wordt. Ik wil dingen maken waar mensen blij van worden, alleen of samen met hen. En dat voor zoveel mogelijk mensen. Maar als het er voorlopig slechts een paar zijn, is dat al een mooi begin. Tot nu toe keek ik steeds naar hoeveel ik nog te weinig verdien, maar kijken naar hoeveel mensen ik al blijer heb kunnen maken (al is het maar omdat ze mijn post op Facebook hebben gelezen), is een veel positievere manier van kijken. Daar word ik weer blij van, en dat motiveert meer. Dank je wel voor de vragen in deze blog!

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 13 Jun 2015

Graag gedaan Wilma!

Els van Tol
Door

Els van Tol

op 10 Jun 2015

Ik word er niet blij van als ik heel veel uren moet stoppen in marketing. Ik ben niet goed in mijzelf verkopen. Ik ben wél goed in mijn vak: voetreflextherapeute, samen op pad gaan. Mijn doel in die trajecten is om mensen zich weer thuis te laten voelen in hun lichaam. Maar als mensen niet weten wat ik doe, weten ze ook niet dat ik ze kan helpen. Ik hoop, dat je mij tips kunt geven hoe ik de marketing ook op een zachte manier kan doen, dat meer bij mij past.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 13 Jun 2015

Die tips ga je tijdens deze cursus volop krijgen, Els!

Lilian
Door

Lilian

op 11 Jun 2015

Wat ik het allerliefste zou willen is mensen laten ervaren hoe heerlijk het is om lekker te tekenen en te schilderen. En dat je niet "goed" hoeft te zijn. Maar dat je je heerlijk kan verliezen in verf, een tekening, een bouwwerk van stenen. Zoals kinderen dat kunnen. Het werkt therapeutisch, of je er nou wel of niet het woord therapie aan hangt. Kinderen krijgen die ruimte steeds minder en ook daar zou ik zo graag iets in willen doen. Scholen, volwassenen bewust maken van het belang van expressie. Heb al menig traject, workshop en event gevolgd. Maar ik blijf hangen en inkomsten blijven uit. Marketingstrategie niet goed? Mijn aanbod niet? Doelgroep niet helder? Probleem/oplossing niet duidelijk? En is er wel een probleem/markt? Twijfel alom. En ondertussen voelt het alsof ik een ei aan het uitbroeden ben dat maar niet uit wil komen. :-)

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 13 Jun 2015

Je hebt al een mooie globale richting, Lilian! In de volgende opdrachten ga je meer over doelgroep bepalen leren en hoe je onderzoekt waar je beoogde doelgroep graag voor betaalt.

Jolanda Brouwer
Door

Jolanda Brouwer

op 12 Jun 2015

Mijn doel van de facebook cursus; beter te leren omgaan met facebook. Bekendheid te geven aan Ornatrix Haarwerken. Mensen laten zien dat wij kennis, vertrouwd en goed zijn. De kracht is dat ik meer energie krijg uit een tevreden cliënt(e), blij ben iemand geholpen te hebben, open staan voor anderen, leer van de verschil van mensen. Mensen begeleiden in het traject van haarverlies, niet alleen met haar. Maar ook ogen en oren heb voor de aspecten welke bij haarverlies komt kijken. Het leren van elkaar. Breder worden in mijn manier van denken en kijken. Mijn doel van de facebook cursus.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 13 Jun 2015

Mooi en helder doel, Jolanda.

petra vermeer
Door

petra vermeer

op 12 Jun 2015

Hallo gemma, Mooi om de verhalen te lezen. Mijn grootste motivatie is om mijn passie uit te kunnen voeren. Door het openen van mijn eigen praktijk hoop ik mijn droom waar te kunnen maken. maar wellicht heb ik nog wel een steuntje in de rug nodig wat betreft een stukje marktering. Ik kijk uit naar jouw tips. groeten Petra

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 13 Jun 2015

Ja, prachtige verhalen van iedereen, ik wordt er erg blij van. Marketing is een vak, dus daar valt een hoop over te leren. Je krijgt je steuntje in je rug met deze cursus!

Irene
Door

Irene

op 13 Jun 2015

Beste Annie, Dank weer voor deze mooie oefening. Er kwam meteen op hoeveel mensen ik per week wil helpen, bedrag kwam niet op, gaf ook alleen maar stress.... De doelgroep schuift in mijn hoofd nog wat, wat ik merk is dat ik de vrouwen die bij mij in de praktijk komen vooral help om stevig gegrond in het leven te gaan staan en te luisteren naar hun gevoel. Iets waar ik zelf ook hard en gewerkt heb en wat me veel heeft gebracht. Van de resultaten van die sessies wordt ik zelf steeds heel blij. Daarnaast kan ik ook kinderen met leerproblemen helpen. De afgelopen weken heb ik in de klassen van mijn zoontjes korte lessen gegeven over kinesiologie en veel oefeningen met de kinderen gedaan. Een jongetje dat al jaren stoeit met lezen, riep daarna heel blij uit dat het lezen veel makkelijker ging. Hier werd ik zo blij van dat ik overweeg om een subdomein op mijn website te gaan maken voor kinderen. hartelijke groet, Irene

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 16 Jun 2015

Mooi om je ontwikkeling te zien. Het kan wel even een proces zijn voor je doelgroep helder is, zie het als een zaadje dat zich langzamerhand tot bloem ontplooit. Die maakt ook allerlei stadia door. x Annie

monica
Door

monica

op 13 Jun 2015

ik heb een prive profiel op fb,2 pagina's the-healing-game en bewust sterven ook een groep healen bewust leven en sterven. iK BEN ERVARINGSDESKUNDIGE,PALLIATIEF MEDEWERKSTER EN HEAL OP AFSTAND + COACHING maar ik weet gewoon niet hoe ik klanten kan aantrekken,ik wil wel bloggen en z maar heb ook nog een halftijdse job als vpk en een gezin en volg opleidingen zie mijn website http://the- healing-game.webnode.be of http://the-healing-game.123website.be

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 16 Jun 2015

Hi Monica, dan zul je veel aan deze cursus hebben. Je krijgt genoeg aangereikt om mee verder te gaan. Gr. Annie

diana
Door

diana

op 14 Jun 2015

Mijn doel is om eerst facebook beter te leren kennen En een mooie website te gaan maken voor mijn producten die ik wil gaan geven aan de mensen die het nodig hebben ik wil stap gewijs steeds meer doen in reiki en zovoort en ook leren hoe ik meer mensen kan bereiken fijne dag liefs diana

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 16 Jun 2015

Duidelijk Diana! Dit alles komt aan bod. Gr, Annie

Carla
Door

Carla

op 14 Jun 2015

Hoi Annie, Ook de opdrachten over de doelstellingen brengen mij meer duidelijkheid. André en ik doen apart van elkaar deze cursus, maar onze antwoorden komen vrijwel overeen. Het draait bij ons om het doorgeven van kennis en uiteindelijk willen we gewoon de kosten en onze eigen ontwikkeling kunnen betalen, zodat we door kunnen blijven gaan met het doorgeven van de opgedane kennis aan zoveel mogelijk mensen.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 16 Jun 2015

Ha, da's mooi! Ik raad ook altijd aan apart de oefeningen te doen en dan op elkaar af te stemmen. Fijn dat jullie antwoorden overeenkomen, dan zit je op het hoogste niveau in je praktijk op dezelfde golflengte. In de uitwerking mogen er natuurlijk verschillen zijn tussen jullie, dan vul je elkaar mooi aan.

Surya Bron
Door

Surya Bron

op 22 Jun 2015

Annie, reactie vanuit Curaçao. Idd goed om stil te blijven staan bij het doel dat ik oorspronkelijk stelde: 1) mensen op weg helpen de verantwoordelijkheid en de regie over hun leven te nemen en te ontdekken wat hún gelukkig maakt en 2) te doen waar ik me zelf goed en zeker bij voel. Deze doelen kunnen nogal eens overschaduwd worden door mijn financiële wensen en daarom vind ik het goed dat ik bij wijze van spreken af en toe (ook nu) teruggefloten word. Surya

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 24 Jun 2015

Ha, ha, Surya, gebeurt iedereen wel eens! Fijn dat ik je heb mogen herinneren aan wat je in je hart al wist. Gr, annie

Esther
Door

Esther

op 09 Jul 2015

Mijn visie is om veel mensen te helpen met opruimproblemen. Mensen die chaos ervaren te leren keuzes te maken over hun spullen zodat ze weer kunnen ontspannen en genieten van de dingen die echt belangrijk zijn in het leven. Daarnaast zie ik graag dat kinderen in een rustige, prikkelarme omgeving opgroeien en dat de ouders het belang zien van een opgeruimde leefomgeving. Zo kunnen deze kinderen dit later weer aan hun kinderen doorgeven. Aangezien ik nu niet genoeg verdien om mijn financiële verplichtingen te kunnen nakomen, raak ik wel eens in de stress. Dit is weer niet goed voor de juiste flow... Daarom hoop ik op tips en trucs om snel mensen te vinden die ik mag helpen om meer eenvoud en structuur te krijgen in hun leven.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 13 Jul 2015

Mooie missie Esther! Opgeruimd huis, opgeruimd hoofd zeg ik altijd!

Carla
Door

Carla

op 27 Jul 2015

Hallo Annie, Het is inderdaad een andere beleving hoe je je doelen stelt. Ik vind het fijn om er zo mee bezig te zijn. Het helpt me om stappen te zetten. Ik loop war achter met je cursus maar dit stimuleert me om verder te gaan. Heel veel dank. Carla

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 28 Jul 2015

Goed om te horen Carla! Ga zo door!

Tamara
Door

Tamara

op 31 Aug 2015

Mooi om er op een andere manier naar te kijken, vanuit het hart kijken naar hoeveel mensen je wil helpen en wat je financiën daarbij zijn, maakt het veel helderder, minder weerstand dan het vanuit puur financieel opzicht te moeten bekijken. Eigen bedrijfje immers opgezet om zoveel mogelijk kinderen te helpen. Bedankt! :)

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 02 Sep 2015

Fijn zo, dat maakt alles een stuk gemakkelijker inderdaad.

Annette Schutte
Door

Annette Schutte

op 12 Oct 2015

Woh, dit was wel een heel bevrijdende aanpak. Dit spreekt mij aan, omzet zegt mij idd niets. Bij deze benadering kreeg ik direct een vrij concreet beeld. Een dagdeel open praktijk houden, een dagdeel voor een workshop en daarnaast 3-5 cliënten voor een 1:1 sessie. Het voelt voor mij motiverend om op deze verschillende manieren te werken. Zo zou ik op verschillende manieren bezig zijn en kan ik me op verschillende manieren verdiepen in mijn vak. Ben benieuwd naar je reactie. Hartelijke groet, Annette

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 14 Oct 2015

Idd heel concreet hoe je jouw tijd wilt indelen, natuurlijk heel goed mogelijk! Wel raad ik je aan om je te specialiseren en je op 1 doelgroep en 1 probleem dat je voor hen oplost te richten. Dan wordt je namelijk veel aantrekkelijker voor je klanten en is je marketing veel gemakkelijker. In mijn E-boek heb ik daar al veel over geschreven.https://hartenzielmarketing.nl/5-geheimen-bloeiend-bedrijf/" rel="nofollow">

Diana
Door

Diana

op 02 Feb 2016

Hallo Annie, Leuke vraag, ik kreeg het antwoord: 1000den mensen wil ik helpen. Oeps....en ja ik wil dit wel serieus nemen en gaan onderzoeken hoe ik dit kan gaan bereiken. Ik wil me meer op de buhne gaan profileren met datgene wat ik te bieden heb. Mn hart weet het wel, nu mag de vorm nog meer duidelijk worden. Een enorme uitdaging. Dank je wel Annie voor de FB cursus. Warme groet van Diana

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 03 Feb 2016

Hallo Diana, Ha, ha, dat is soms even schrikken van je eigen dromen! Maar beslist goed mogelijk! Ben heel benieuwd waar je uitkomt met deze Facebookcursus, daar krijg je genoeg handreikingen om je droom waar te maken. Groet, Annie

Petra Wols
Door

Petra Wols

op 06 Feb 2016

Annie, Met interesse heb ik 'de vijf geheimen van een bloeiend bedrijf' gelezen en gebruik ik deze carnavalsvakantie om één en ander te onderzoeken en een pas op de plaats te maken. Een jaar geleden ben ik naar de andere kant van Nederland verhuisd en een half jaar geleden ben ik vrij onverwacht, doch zeer enthousiast gestart als zelfstandige. Het starten van mijn eigen Kinderwerkplaats geeft veel energie en voelt goed. Wat niet prettig voelt is het 'trekken' aan klanten. Dit brengt mij aan het twijfelen en levert negatieve gedachten op, als 'niemand kent mij hier' (wat klopt) en 'wie zit er op mij te wachten?' (klopt ws niet). De 'vijf geheimen' hebben mij een andere visie gegeven. Ik profileer mij (met oog op klanten) breed inzetbaar en hoop mijn focus opnieuw helder te krijgen. Vriendelijke groet, Petra www.rotskinderwerkplaats.nl

Petra Wols
Door

Petra Wols

op 06 Feb 2016

Rectificatie: Ik ben pas 3 maanden geleden gestart. Heb in deze periode wel mijn 'ongeduld' ontdekt ;)

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 10 Feb 2016

Ha, ha, Petra, je bent niet de enige! Het kost tijd om een klantenkring op te bouwen. Als je een goed specialisme hebt, dan gaat het echt het allersnelst. Dus goed als je daar mee begint.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 10 Feb 2016

OK, Petra, hoop dat de carnavalsvakantie je focus oplevert. Dus breed inzetbaar niet doen, maar specialiseren! Ben benieuwd waar je op uitkomt. Succes, Annie

Coby de Jong
Door

Coby de Jong

op 02 May 2016

hallo Annie, mijn echte geluksgevoel ligt in het lesgeven aan ouders en opvoeders over spirituele pedagogiek . Dit is een onderwerp wat mij zeer na aan het hart ligt . Door de oorsprong van mens zijn te belichten en bij jezelf af te vragen waarom je geboren bent, waarom je deze ouders gekozen hebt, hoe jij als ouder de kinderen die bij jou geboren zijn het beste kunt begeleiden kom je bij de essentie van het leven. Als je bij de essentie van het leven bent, de bron, ben je bij de bron van jezelf gekomen en vanuit deze bron kun je gaan leven, dan wordt alles duidelijk. Ook vind ik het heel fijn om zwangeren te begeleiden met massage en yoga oefeningen. Ook samen met hun partner. Ik vind het ontroerend om het proces te begeleiden naar moederschap - vaderschap - ouderschap en wat mensen daar in tegenkomen: de cirkel van het leven: all round.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 04 May 2016

Wat een mooi beroep heb jij! Het raakt echt aan de essentie van je leven hier op aarde en ja, dan zijn kinderen wel de grootste leermeesters en leermeesteressen!

Monique van Dam
Door

Monique van Dam

op 07 Dec 2016

Bedankt voor dit zetje weer, Annie. Natuurlijk wil ik graag een financieel gezond bedrijf hebben. Maar het voelt heel prettig om dat vanuit mijn drijfveer te bekijken. En in 2017 jaar te streven naar het helpen van minimaal 500 vrouwelijke ondernemers om beter zichtbaar te worden in Google. Om te beginnen met gezellige en leerzame SEO introductietrainingen voor vrouwelijke ondernemers. Kennis delen met elkaar en gelijk ook netwerken. Ik heb er heel veel zin in.

Nettie Schlomer
Door

Nettie Schlomer

op 07 Dec 2016

Wat was ik blij dit te lezen. Ik loop al een poosje te hoop tegen dat gehamer van doelen stellen en focus. Ik werk nu een paar jaar samen met een groep mensen via netwerkmarketing nu in de internetmarketing. Daarnaast mijn prakrijk als kunstzinnig therapeut. In de groep waar ik inzit wordt ook maar steeds gehamerd op doelen stellen en hoe meer daar op gehamerd wordt hoe meer weerstand ik voel. Het gaat steeds over het neerzetten van prestaties. Ik merk dat dit niet voor mij werkt. Het moet van binnenuit komen. Ben dus heel blij met dit onderwerp in je blog. Dank voor de bevestiging van mijn gevoel. Heb ik af en toe nodig 😀

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 08 Dec 2016

Mooi Nettie! Er zijn mensen die gemotiveerd worden door financiële doelen en mensen die gemotiveerd worden doordat ze het leven van anderen beter maken. Goed om van jezelf te weten in welke categorie je valt.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 08 Dec 2016

Hi Monique, Wow, 500 vrouwelijke ondernemers helpen zichtbaar te worden in Google! Heel mooi doel en heeft ook weer een olievlekwerking (zij maken hun klanten ook weer blij). Snap dat je er veel zin in hebt...

Jeanette H. Reitsma
Door

Jeanette H. Reitsma

op 07 Dec 2016

Hoi Annie, ja!!! Dit helpt me weer. Ik zie mezelf staan voor een zaal met 40 stellen die verdieping in hun relatie willen en ze vervolgens liefdevol met hun kindertjes omgaan. Vergeet alleen telkens dit weer voor me te zien. Maar met het 'einddoel' voor ogen is het toch ook wel lastig om de verschillende stappen voor me te zien op weer daar naartoe. Ik ga meer visualiseren ;-)

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 08 Dec 2016

Fijn, Jeanette! Als het lastig is je doel van 40 stellen voor je te blijven zien: maak er een tekening, collage of altaartje van dat je ergens neerzet/neerhangt waar je het vaak ziet. Ook structureel tijd inplannen om stappen te plannen voor je doel werkt ook goed.

Anneke A. Schram
Door

Anneke A. Schram

op 07 Dec 2016

Hoi Annie, dank je hartelijk voor dit artikel! Hoe eenvoudig en goed verwoord om Frans Bauer als voorbeeld te nemen. Ik kreeg de indruk dat je het kort geleden hebt geschreven en nu lees ik de reactie van Gemma van 15 maart 2013...grappig!!! Eenvoud en warm lopen zijn inderdaad de drijfveren voor een spiritueel therapeut en coach. Dan geeft doelen stellen een heel ander gevoel en gaat mijn hart open. Bij al die andere was het net of er weer een deurtje 'dicht' ging. Natuurlijk ook door mijn eigen verborgen angsten enz. :) Hartelijk dank Annie

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 08 Dec 2016

Ha, ha, Anneke. Ik heb dit artikel inderdaad al een tijdje geleden geschreven, maar de inhoud is nog steeds actueel. Echt heel belangrijk je eigen drijfveren te kennen en daar de bijpassende methodes/mensen bij te zoeken, dan worden je doelen ook waargemaakt.

Reactie plaatsen