Gratis Boek 'De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf'

Heb je er een hekel aan om achter klanten aan te jagen en jezelf op te dringen? Ontdek hoe de klanten vanzelf naar jou toekomen door je intuïtie en sociale media in te zetten (pdf).
50%
Meld je aan voor mijn nieuwsbrief
en ontvang De 5 Geheimen Van Een Bloeiend Bedrijf als cadeau!
Gratis Download
17 juni 2014 
3 min. leestijd

Nee, ik ga het niet hebben over waar de kindertjes vandaan komen. En ook niet hoe ze gemaakt worden. Waarom ik het toch over de bloemetjes en de bijtjes wil hebben? Omdat bloemen ons kunnen leren op een vriendelijke manier klanten aan te trekken.

Bloemen kunnen niet van plaats veranderen. De bloem kan niet naar de bij gaan. De bloem heeft dus een manier nodig waarmee ze de bijen naar zich toe kan laten komen.

Hoe laten bloemen bijen naar zich toekomen? En hoe kan je dat vertalen naar klanten naar je toe laten komen? Laten we het eens aan de zonnebloem vragen. Dat is een bloem die graag door bijen bezocht wordt. De zonnebloem vertelt hoe zij bijen aantrekt. Ze geeft je ook tips om klanten naar je toe laat komen, zonder van je stoel te komen. Ik laat nu de zonnebloem aan het woord.

“Het eerste is dat ik me bewust ben welke bloem ik ben en door welk insect ik bestoven wil worden. Andere bloemen willen bijvoorbeeld liever door vlinders of door motten bestoven worden. Ik zelf wil door bijen bestoven worden. Ik heb me helemaal verdiept in waar bijen gevoelig voor zijn, waardoor ik precies weet hoe ik het aantrekkelijk voor ze maak mij te bezoeken.”FB Zonnebloem en bijen

Hoe jij dit kan doen.

Ken jezelf. Weet welk werk je het liefste doet. Weet welke klanten bij je passen. Durf te kiezen voor klanten waar je blij van wordt. Verdiep je in de klanten die je graag wilt aantrekken. Stem je af op je klant. Weet hoe je jezelf aantrekkelijk maakt voor jouw klanten.

“De volgende stap is dat ik mijn kleur aantrekkelijk voor bijen maak. Want ik weet dat bijen op grote afstand als eerste op de kleur van bloemen letten. Dus zorg ik ervoor dat ik een kleur heb die bijen mooi vinden én die opvalt tussen andere bloemen. Daardoor vliegen bijen in mijn richting.”

Mijn tip voor jou:
Maak jezelf aantrekkelijk voor je klanten. Weet dat klanten als eerste letten of een dienstverlener gespecialiseerd is in hun problematiek. Zorg ervoor dat je een specialisme hebt dat jouw klanten aantrekkelijk vinden en dat je jezelf onderscheidt van andere dienstverleners. Zorg zo dat je opvalt bij je potentiële klanten.

“Daarna verleid ik bijen dichterbij te komen, door steeds lekkere geuren te verspreiden. Dat zijn geuren die ruiken naar de nectar waar bijen naar zoeken. Omdat ik doorlopend lekker ruik, landen de bijen op mijn bloemblaadjes en komen ze ook steeds bij me terug.”

Hoe jij kunt zorgen dat klanten dichterbij komen en op je website landen?

Maak gebruik van sociale media. Geef op Twitter, Linkedin of Facebook kleine stukjes van je deskundigheid weg. Geef tips en waardevolle informatie. Neem een link op naar je website, zodat je klanten naar je website geleid worden. Vraag bezoekers van je website abonnee te worden van je nieuwsbrief. Stuur regelmatig een nieuwsbrief naar je klanten waarin je ook steeds tips en waardevolle informatie weggeeft. Vertel in je nieuwsbrief wat je aanbod is en neem in je nieuwsbrief ook een link naar je website op.

Op deze manier leren jouw klanten jou kennen en vertrouwen. Beide zijn nodig vóór klanten een dienst van je af gaan nemen.

Zó doen bloemen dat! Zonder van hun plaats te komen, maken ze zichzelf zo aantrekkelijk dat de bijen vanzelf naar ze toekomen.

Jij kunt dit ook. Zonder uit huis te gaan kun je klanten aantrekken. Door goed in te spelen op je klant en gebruik te maken van sociale media, komen klanten als vanzelfsprekend naar je toe. Natuurlijk is er iets voor nodig om dit te realiseren. Volg de tips van de zonnebloem en zoek hulp als je er niet alleen uitkomt. Lees ook mijn andere artikelen eens hier.

Werkt dit echt zo? Jazeker! Veel van mijn klanten zijn via sociale media en mijn nieuwsbrief bij me gekomen. Ik kan je garanderen: het is een heerlijk gevoel als klanten jou bellen en vragen of ze klant mogen worden!

Hoe trek jij klanten aan? Met welke bloem voel jij je verwant? Je reactie is hieronder van harte welkom.

© 2015 – Hart en Ziel Marketing – Annie Massop – Alle rechten voorbehouden
Wil je dit artikel gebruiken in een nieuwsbrief, website of tijdschrift? Graag! MITS je de volgende informatie bij het artikel vermeldt met een werkende link naar de genoemde website:’Door Annie Massop van Hart en Ziel Marketing. Ga naar www.hartenzielmarketing.nl en vraag daar het gratis E-boekje ‘De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf’ aan.
Over de schrijver
Jacinta Kogelman
Door

Jacinta Kogelman

op 23 Oct 2012

Ik ben een saffraankrokus, met mijn mooi violette blaadjes en een kostbaar hart vol gouden kleurstof breng ik kleur, bezieling en inspiratie voor wie de verbinding met zichzelf in leven en werk mist. Lees er meer over mijn bloem en logo op mijn nieuwe site: www.kleurenreisnaarhartenziel/studio zafaran.nl/

Annie
Door

Annie

op 26 Oct 2012

Hallo Jacinta,Mooie bloem ben jij! Heb je website bekeken, ziet er kleurrijk uit. Leuk dat je ook hart en ziel in je bedrijfsnaam hebt.Hartelijke groeten, Annie

Cornélie Spijkerboer
Door

Cornélie Spijkerboer

op 23 Jul 2013

Ik vergelijk mij altijd met en oranje tropische bloem met een waaier van puntige oranje bloembladen. Ik vergeet altijd hoe de bloem heet maar ik associeer de bloem (en mezelf dus) met passie, tropisch. Nu je dit zo vraagt associeer ik verder en komt er in me op: puntig, fel, groot, breed, opvallend. Grappig, dit vind (oordeel) ik negatieve kenmerken en toch kies ik de bloem. Dus....... het wordt waarschijnlijk tijd mijzelf, ook in deze 'negatieve' aspecten te waarderen als bij mij horend, makend wie ik ben, deel uitmakend van mijn kracht. Ja, kracht, dat woord resoneert goed. Als ik de woorden fel, groot, breed en opvallend koppel aan het positieve van kracht, krijgen ze gelijk een andere betekenis. Tijd op (opnieuw) mijn oordelen te onderzoeken.....

Annie
Door

Annie

op 26 Jul 2013

Hallo Cornélie, wat mooi dat je al associerend van negatieve oordelen naar positieve oordelen komt. Idd, wat is er mis met puntig, fel, groot, breed en opvallend? Als je zo bent, ben je zo! Ikzelf kijk graag naar kleurige en opvallende bloemen en mensen. En velen met mij. Dus geen enkele reden om jezelf af te wijzen.Ik wens je veel plezier toe bij het onderzoeken van je oordelen en dat je jouw tropische passie aan iedereen durft te laten zien! Warme groeten, Annie

annemiek kinds
Door

annemiek kinds

op 09 Jun 2015

Ik zou een gerbera willen zijn. Mooi, opvallend, regelmatig en vooral trots. Mijn praktijk lijkt meer op een verlept bloempje dat zijn kopje laat hangen omdat het niet genoeg water heeft gekregen.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 09 Jun 2015

Waardoor zou die gerbera weer kunnen gaan bloeien? Waar staat het water symbool voor?

Kisha Hanssen
Door

Kisha Hanssen

op 08 Jul 2015

Zonnebloem Geel en Oranje sterk snel groeiend zelfstanig met vreugde en Pinkroze Tuinkers omdat die zich zo mooi verspreidt en door groeit ieder jaar op nieuw in de kleur van liefde de kleur van ons als Powerladies.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 09 Jul 2015

Zeer kleurig en krachtig, geweldig Kisha!

andre
Door

andre

op 03 Aug 2015

hoi annie,Ik ben dol op de fuchsia, omdat deze veel en lang bloemen geeft.de buitenste rokken moeten eerst open voordat de bloem toegankelijk is. daarna is het voor voornamelijk hommels mogelijk om diep tot de kern te komen.de hommel zijn haren zijn uitermate geschikt om stuifmeel af te geven. ga ik de link naar mijzelf leggen dan heb ik het nodig dat mijn clienten eerst de buitenste schillen zelf hebben geopend. zodat ik dieper naar binnen kan en hun talenten en evt verdere blokkades omhaag kan halen zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen.groet andre

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 05 Aug 2015

Mooi dat je zelf ontdekt hebt wat je belangrijk vind bij je klanten, Andre.

Reactie plaatsen