Gratis Boek 'De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf'

Heb je er een hekel aan om achter klanten aan te jagen en jezelf op te dringen? Ontdek hoe de klanten vanzelf naar jou toekomen door je intuïtie en sociale media in te zetten (pdf).
50%
Meld je aan voor mijn nieuwsbrief
en ontvang De 5 Geheimen Van Een Bloeiend Bedrijf als cadeau!
Gratis Download
22 april 2014 
3 min. leestijd

Herken je dit?
Je bent zelfstandig therapeut en coach. Zodra je met je klanten werkt, gaat alles soepel en gemakkelijk. Je voelt je als een vis in het water. Maar wanneer je aan acquisitie doet, je planning maakt of met je financiën bezig bent, verstar je. Het gaat moeizaam, je stelt het uit, je hebt er een hekel aan, je wordt er doodmoe van.

Hoe kan dat nou?
Je hebt toch voor het ondernemerschap gekozen omdat je dan helemaal je eigen ding kan doen? En de vrijheid hebt om alles zelf te beslissen? Onbewust hebben veel coaches en therapeuten een beeld van ondernemen in hun hoofd dat mannelijk georiënteerd is. Het beeld van een succesvolle ondernemer ziet er voor hen uit als een man die een product aan de man (!) brengt. Dat beeld associëren ze met kracht, status en geld.

Vaak wordt dit beeld gesymboliseerd door een berg. Het doel is om bovenop de berg te komen. Kracht en doorzettingsvermogen zijn de kwaliteiten die je daarbij nodig hebt. In dit beeld is de natuur je vijand, die moet je bevechten en overwinnen.

Maar jijzelf bent een intuïtief ingestelde coach of therapeut.
Jij verkoopt geen product maar levert een dienst. Jouw werk draait om een relatie opbouwen met je klant en de ander helpen een beter leven te krijgen. Allemaal vrouwelijk georiënteerde beelden. Als je je dan toch (onbewust) laat leiden door een mannelijk beeld van ondernemen, gaat het inwendig bij je schuren en knagen. Je voelt dat je iets mist, maar je hebt geen idee wat het is. Het kost je energie en werkplezier.

Wat nog erger is: het doet je praktijk geen goed. Je hebt een onnatuurlijke uitstraling, waardoor potentiële klanten je niet aantrekkelijk vinden. Je verspilt kostbare tijd omdat je – door niet in contact met je eigenheid te zijn – de verkeerde zakelijke beslissingen neemt. Je bent een cirkel, maar probeert uit alle macht een vierkant te zijn.

Hoe los je dit op?
Ben je een cirkel, onderneem dan ook als een cirkel! Begin om een ondersteunend beeld van vrouwelijk ondernemen voor ogen te nemen.

Stel je eens een rivier voor. Het water in de rivier stroomt naar de zee en komt uiteindelijk in de oceaan terecht. Het water verdampt, het worden wolken, de wolken worden regen en die regen valt weer in de rivier. Een kringloop dus.

Stel je nu eens voor dat je bedrijfsdoel beneden in de oceaan ligt. Je komt daar door te stromen. Loslaten is de belangrijkste kwaliteit die je nodig hebt om naar beneden te stromen. Eerst om te durven in de stroom te stappen, daarna om obstakels in jezelf los te laten die het stromen verhinderen. In deze metafoor ben je onderdeel van de natuur, werk je samen met de natuur en weet je wanneer je mee moet geven of wanneer je bij kan sturen.

Dat voelt heel anders hè?
Je intuïtie is het belangrijkste praktische instrument om op een vrouwelijke manier te ondernemen. Net zoals je jouw intuïtie gericht inzet om je klanten te helpen, kun je je intuïtie ook richten op het ondernemen. Wanneer je als een rivier onderneemt en je intuïtie daarbij gebruikt, wordt ondernemen net zo leuk als therapie geven of coachen. Het gaat vloeiend, het klopt, je krijgt er energie van. Het is goed voor je praktijk, want door je natuurlijke uitstraling trek je meer klanten aan. Je werkt in flow en besteedt je tijd heel productief. Ook op een vrouwelijke manier kun je dus een succesvol ondernemer zijn. Het belangrijkste is dat je gewoon jezelf bent. Durf een cirkel te zijn en je zult zien dat het gaat stromen!

Hoe onderneem jij? Durf jij op je intuïtie te vertrouwen in je bedrijf? Laat het me weten op mijn blog, je krijgt altijd antwoord.

Op zoek naar tips hoe je jouw intuïtie concreet kan inzetten bij het ondernemen? Lees dan deze artikelen:

 

© 2015 – Hart en Ziel Marketing – Annie Massop – Alle rechten voorbehouden
Wil je dit artikel gebruiken in een nieuwsbrief, website of tijdschrift? Graag! MITS je de volgende informatie bij het artikel vermeldt met een werkende link naar de genoemde website:’Door Annie Massop van Hart en Ziel Marketing. Ga naar www.hartenzielmarketing.nl en vraag daar het gratis E-boekje ‘De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf’ aan.
Over de schrijver
Annet
Door

Annet

op 22 Apr 2014

Ja ik probeer steeds meer intuitief te ondernemen. Mijn droom is het volgende: Sociaal pedagogisch coach. Coachng op het gebied van o.a. voeding en beweging, ontstressen en mediation. Onderdeel kan gebruikmaking zijn van mijn bed en breakfast. Ook logeeropvang voor kinderen mogelijk.

Annie
Door

Annie

op 25 Apr 2014

Hi Annet, wat een mooie plannen heb je! Leuk dat je steeds meer intuitief onderneemt, past heel goed bij ontstressen :-)

Marlou Elsen
Door

Marlou Elsen

op 23 Apr 2014

Wat een prachtig herkenbare metafoor. Ik herken de verwarring waar ik regelmatig in zit als ik me met marketing bezig houd. Ik raak de ruimte in mijn hoofd kwijt. Het is dan nodig los te laten. Een rit met mijn paard in het bos doet wonderen. Dank voor je inspirerend verhaal. Marlou

Annie
Door

Annie

op 25 Apr 2014

Dank je Marlou voor je complimenten. Dat is ook mijn ervaring: afstand nemen door in de natuur zijn geeft betere antwoorden dan erover nadenken. Ook voor mijn marketing werkt het zo! Veel succes met nog meer loslaten, gr, Annie

Noor Verheul
Door

Noor Verheul

op 23 Apr 2014

Gedurende de 14 jaar dat ik mijn bedrijf heb, heb ik regelmatig stappen durven zetten die intuitief waren. Mijn graadmeter is dan vermoeidheid, somber gevoel, onrust, een verlangen... en over dat laatste gaat het. Dat volgen, een nee zeggen tegen....of liever een ja zeggen voor je verlangen. Achteraf bleek dan dat ik oud werk kwijt raakte en met het nieuwe kon ik verder, werd dat mijn hoofdinkomen. Zo verschuifde zich mijn werk, nooit echt een vetpot, maar wel voldoende. Clienten en studenten zeggen over mij dat ik mijzelf vernieuw. Nu sta ik weer voor een sprong... oeps... dank voor je bemoedigende tekst Annie.

Annie
Door

Annie

op 25 Apr 2014

Hoi Noor, je intuitie volgen kan soms heel eng zijn, juist als je verlangen groot is en je niet weet of je verlangen realiteit gaat worden. Verlangen voelen is een teken van je ziel, dus essentieel om gehoor aan te geven. Natuurlijk heb je met aardse wetten te maken, iedereen heeft een dak boven het hoofd nodig en brood op de plank. Realiseer je dat je verlangen in verschillende vormen realiteit kan worden, dus ook in een vorm die je genoeg inkomen verschaft. Durf te kiezen, vertrouw erop dat je verlangen realiteit wordt en sta open voor onverwachte vormen waarin je verlangen waarheid wordt. Veel moed toegewenst bij de sprong. Liefs, Annie

Ellen
Door

Ellen

op 22 May 2015

Wat een treffend beeld Annie. Het kost zo veel moeite en energie om die berg te beklimmen.....Ik had laatst een visualisatie van een stromende rivier met op een gegeven moment een waterval. Die ging ik voorbij en kwam bij rotsen. Het water ging heel langzaam in kleine stroompjes naar beneden en kwam uit in de zee. Met de golven liet ik mij meevoeren naar het strand waar mijn doel lag. Sindsdien kan ik meer loslaten omdat ik het gevoel heb dat ik met kleine stapjes toch mijn doel bereik i.p.v. heel hard werken vanuit mijn wilskracht. De tijd productief besteden is nog wel een dingetje maar daar werk ik aan. Bedankt weer voor dit artikel.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 29 May 2015

Nou, een beter voorbeeld om dit artikel te illustreren is er niet! Dank je Ellen! Stromen betekent ook dat er verandering mag zijn, dus dat productief werken nog aandacht behoeft is prima! Go with the flow!

Reactie plaatsen