Gratis Boek 'De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf'

Heb je er een hekel aan om achter klanten aan te jagen en jezelf op te dringen? Ontdek hoe de klanten vanzelf naar jou toekomen door je intuïtie en sociale media in te zetten (pdf).
50%
Meld je aan voor mijn nieuwsbrief
en ontvang De 5 Geheimen Van Een Bloeiend Bedrijf als cadeau!
Gratis Download
06 mei 2014 
3 min. leestijd

Zet jij Twitter zakelijk in? Dan weet je: hoe meer volgers, hoe meer kans op klanten. De realiteit is dat veel therapeuten en coaches te weinig volgers op Twitter hebben. Het vervelende is dat ze geen idee hebben waar dat aan ligt en hoe ze dat kunnen veranderen. Onbewust maken ze een aantal fouten, waardoor potentiële klanten hen niet volgen of afhaken.

Hieronder benoem ik 7 fouten waardoor je niet meer Twittervolgers krijgt.Twittervolger300bij222

1. Geen kleur bekennen.

Je blijft op de vlakte, je zegt iedereen te willen helpen of je praat alleen over je werkwijze. Voor potentiële klanten val je helemaal niet op tussen de anderen die langskomen op Twitter. Ze gaan je zeker niet volgen! Beken dus kleur. Laat zien wie je helpt en waarmee. Durf jouw uniekheid naar voren te brengen, zorg dat je heel herkenbaar en onderscheidend bent. Vermeld dat in je bio en in je tweets, dan ben je voor jouw mogelijke klanten heel aantrekkelijk om te volgen.

 2. Alleen maar promoten.

Niemand, jij ook niet, houdt ervan om constant lastig gevallen te worden met promotietweets. Mensen zitten op Twitter om geïnspireerd te worden, nieuwe invalshoeken te krijgen, gelijkgestemden te ontmoeten en op de hoogte te blijven. Niet om te kopen! Hoe je dan wel je aanbod onder de aandacht van je volgers brengt, kun je hier lezen.

3. Oninteressante informatie over jezelf delen.

Natuurlijk is het OK als je soms iets deelt over wat je zelf heel interessant vind, maar niet de hele tijd. Je aanstaande klanten zijn totaal niet geïnteresseerd in wat je vandaag gegeten hebt of waar je gisteren naar de film bent geweest. Wel willen ze graag deskundige tips, inspiratie, oplossingen, waardevolle inzichten of bemoediging krijgen. Durf je daarbij kwetsbaar op te stellen, laat zien dat je zelf ook je worstelingen kent. Dat maakt je een gewoon mens en ook op Twitter willen mensen met gewone mensen contact hebben.

4. Onregelmatig tweeten.

Je volgers vinden het leuk als je regelmatig iets van je laat horen (én ze veel interessante informatie geeft). Dat geeft ze een gevoel van betrouwbaarheid. Het zorgt er ook voor dat ze steeds weer aan je herinnerd worden.

5. Anderen niet volgen.

Een van de grootse fouten die je kunt maken op Twitter! Als je zelf geen mensen volgt, zullen ze jou ook niet terug volgen. Voor je marketing is het belangrijk steeds onder de aandacht van nieuwe potentiële klanten te komen. Als je weet wie je klant is, weet je ook waar je ze kunt vinden. Maak er dus een gewoonte van om regelmatig nieuwe mogelijke klanten te volgen. Volg ook jouw volgers terug, dat is wel zo aardig en sociaal!

6. Niemand retweeten.

Net zoals in het gewone leven gelden op Twitter de normale sociale gedragsregels. Als jij nooit iemand retweet, zal jij ook heel weinig geretweet worden. Dat is zonde, want zo minimaliseer je de kans op een sneeuwbaleffect van die ene wel heel erg interessante tweet van jou. Dus deel tweets waarvan jij denkt die interessant zijn voor je volgers ruimhartig en gul!

7. Tweeten als je volgers offline zijn.

Als je alleen maar tweet op momenten dat het jou uitkomt, maar het merendeel van jouw volgers op dat moment offline is, zullen ze veel van jouw tweets nooit zien. Zorg er dus voor dat je inzicht hebt wanneer jouw volgers online zijn. Er zijn verschillende tools om daar achter te komen, zoals www.socialbro.com of www.tweriod.com.

Kortom: durf kleur te bekennen, weet wie je klanten zijn en waar je ze kunt vinden, tweet over wat ze interessant vinden, ga niet verkopen, tweet regelmatig, volg steeds nieuwe mensen, retweet anderen en tweet als jouw volgers online zijn. Dan zul je zien dat je volgerslijst met sprongen groeit!

Nieuwe volgers krijgen kan heel snel gaan. Pas deze tips de komende week eens toe en laat me weten hoeveel volgers je erbij hebt gekregen. Laat je reactie achter hier op mijn blog, je krijgt altijd antwoord.

 

© 2015 – Hart en Ziel Marketing – Annie Massop – Alle rechten voorbehouden
Wil je dit artikel gebruiken in een nieuwsbrief, website of tijdschrift? Graag! MITS je de volgende informatie bij het artikel vermeldt met een werkende link naar de genoemde website:’Door Annie Massop van Hart en Ziel Marketing. Ga naar www.hartenzielmarketing.nl en vraag daar het gratis E-boekje ‘De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf’ aan.
Over de schrijver
Nathan
Door

Nathan

op 23 Oct 2013

Een aantal goede tips. Waar ik echter niet in mee wil gaan is het "terugvolgen". Ik heb liever volgers die werkelijk geïnteresseerd zijn in wat ik te bieden heb en die dus ook echt mijn tweets willen lezen, dan mensen die volgen omdat ik hen volg. Zoiets is wat mij betreft een wassen neus. Andersom werkt het ook niet. Wat heb ik aan het "volgen" van honderden, of zelfs duizenden accounts, als ik dan het gros van de tweets niet eens lees? Ik verkies kwaliteit over kwantiteit, zowel qua volgen als qua volgers.

Annie
Door

Annie

op 29 Oct 2013

Hallo Nathan, Dank voor je complimenten. Graag reageer ik op je opmerkingen over kwaliteit ipv kwantiteit. Ben het helemaal met je eens dat je het beste geinteresseerde volgers kan hebben. Maar het is echt heel belangrijk zoveel mogelijk van die geinteresseerde volgers te hebben, tenminste als je Twitter zakelijk inzet. Niet iedere volger wordt een klant, dus heb je veel volgers nodig om genoeg klanten aan te trekken. Ik raad je ten sterkste af alle tweets te lezen van de mensen die je volgt. Dat gaat je uren tijd kosten! Twitter is niet een boek of een tijdschrift, die je helemaal uitspelt. Het is een vluchtig medium met een onafgebroken stroom berichten van allerlei kwaliteit. Het beste is om heel selectief de tweets te lezen en de interessante tweets eruit te halen en daar op te reageren. Jouw volgers doen precies hetzelfde, die gaan ook niet al jouw tweets lezen! Twitter vergt dus een hele andere manier van lezen dan je gewend bent. Een hele goede tool om Twitter overzichtelijk te houden is www.hootsuite.com, waarmee je heel gericht bepaalde mensen en tweets kunt volgen. Veel succes met Twitter. Hartelijke groeten, Annie

Ester van Aalst
Door

Ester van Aalst

op 24 Nov 2013

Terugvolgen is zo belangrijk. Mensen zie op die manier dat je ook interesse in hun hebt en nee dat is niet altijd heel persoonlijk. Ikzelf volg accounts die nagenoeg niemand volgen meestal niet. Zit er in in mijn ogen onverschillig uit. Vooral het woord social is erg belangrijk bij social media. Interactie dus, niet alleen zenden. Gebeurt nog veel te veel. Mijn account heeft op een haar na 9000 volgers. Ik volg over het algemeen alleen "echte mensen" terug. Bij coaches kijk ik naar de stijl van de tweets. Bij veel zenden en geen interactie volg ik niet terug. Met vriendelijke groeten Ester van Aalst, @Boerenfluitjes

Annie
Door

Annie

op 26 Nov 2013

Hallo Ester, Leuk dat je reageert op deze blog. Idd, terugvolgen is wel zo aardig. Ben het met je eens dat het wel tweerichtingverkeer mag zijn (zover je daar op Twitter van kan spreken). Dus het contact voor beiden iets te bieden heeft. Ik hou er zelf ook van op anderen te reageren, het gesprek aan te gaan. Zie je weer op Twitter! Hartelijke groeten, Annie

wesp333
Door

wesp333

op 22 Jan 2014

Leuk artikel, ga het is uittesten op mijn eigen Twitter account . Doei wesp333

Annie
Door

Annie

op 30 Jan 2014

Hi wesp333, succes ermee. Volg je nu op Twitter.

jolanda
Door

jolanda

op 08 May 2014

Hoi Annie, Fijne tips maar weer. Twitter wil maar niet in mijn systeem komen, in tegenstelling tot Facebook en LinkedIn bijvoorbeeld. Ik ga je tips eens uitproberen en kijken wat het oplevert. Groetjes, Jolanda

Annie
Door

Annie

op 15 May 2014

Hi Jolanda, ben benieuwd of ik je door mijn tips ga tegenkomen op Twitter ;-)! Gr, Annie

Reactie plaatsen