Gratis Boek 'De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf'

Heb je er een hekel aan om achter klanten aan te jagen en jezelf op te dringen? Ontdek hoe de klanten vanzelf naar jou toekomen door je intuïtie en sociale media in te zetten (pdf).
50%
Meld je aan voor mijn nieuwsbrief
en ontvang De 5 Geheimen Van Een Bloeiend Bedrijf als cadeau!
Gratis Download
27 augustus 2013 
in Website
4 min. leestijd

Een relatietherapeut:
“Mijn website wordt niet gevonden!”

Een managementcoach:
“Ik ben heel actief op sociale media, maar het levert me geen klanten op.”

En een wandelcoach:
“Mijn website wordt heel goed bezocht, maar toch krijg ik er te weinig klanten door.”

Herken je jezelf in een van de bovenstaande opmerkingen? Wil je weten waardoor het komt? En wat je kunt doen om voldoende klanten aan te trekken via je website?

Lees dan snel verder! Hieronder geef ik je 5 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert en hoe je dat oplost.

1. Vage klant

Het is onduidelijk wie je klant is. Je richt je op niemand in het bijzonder of op veel te veel doelgroepen. In beide gevallen haken websitebezoekers af, want niemand voelt zich persoonlijk aangesproken. Voorbeeldtekst van een onduidelijke klant: ‘Ik kan alle mensen helpen’.

Oplossing: Richt je op een duidelijke klant.
Kies voor een specifieke doelgroep, dan lezen de bezoekers die in die doelgroep vallen graag verder. Voorbeeldtekst van een duidelijke klant: ‘ik help vrouwelijke leidinggevenden in de zorg’.

2. Hier zit niemand op te wachten

Je biedt iets aan wat heel breed en niet urgent is. Wederom verlaten de bezoekers je website, want ze zien niet dat je hún dringende probleem oplost. Voorbeeldtekst van een breed en niet-urgent probleem: ‘Voel je je niet oké?’.

Oplossing: bepaal een specifiek en urgent probleem.
Want als je een specifiek en urgent probleem oplost, worden de lezers die dat probleem hebben nieuwsgierig en willen ze meer weten. Voorbeeldtekst van een specifiek en urgent probleem: ‘Zit je ziek thuis met een burn-out?’.

 3. Je spreekt in raadselen

Je spreekt over je methode, je werkwijze en het proces. De websitebezoeker zit tot haar oren in de problemen en wil dáár iets over horen. Ze raakt gefrustreerd en surft verder. Voorbeeld van een raadselachtige tekst: ‘Via de oplossingsgerichte methodiek XYZ kom je tot de diepste kern van je overtuigingen waardoor je een enorme bewustzijnsverandering doormaakt.’

Oplossing: vertel wat de klant wil horen.
Beschrijf het probleem wat je voor jouw klanten oplost. Maak heel duidelijk wat jouw ondersteuning oplevert. Beschrijf dat alles in de taal die de mensen in jouw doelgroep zelf gebruiken. Op die manier zijn ze bereid serieus naar je dienstverlening te kijken en van je hulp gebruik te maken. Voorbeeldtekst met duidelijke taal: ‘In 2 maanden van je burn-out af en weer zingend aan het werk.’.

 4. Uit het oog, uit het hart

Klanten op internet kijken op meer websites. Vinden ze jouw site interessant, dan lezen ze verder. Maar… na een tijdje springen ze naar de volgende website en vergeten ze je.

Oplossing: maak het de bezoeker gemakkelijk terug te komen.
Geef geïnteresseerden een gemakkelijke manier om terug te komen op je website. Bied een cadeau aan op je website. Dat kan van alles zijn: een e-boekje, een MP3 met een meditatie, een zelftest. Geef als extra een abonnement op je nieuwsbrief, waarin je waardevolle tips opneemt. Stuur je abonnees regelmatig je nieuwsbrief toe (natuurlijk: mét links naar je website).

 5. Wereldberoemd in eigen omgeving

Mensen die jou al kennen – je bestaande klanten, familie en vrienden – waarderen je en weten je wel te vinden. Maar daar komen niet of nauwelijks nieuwe klanten uit voort.

Oplossing: een systeem om doorlopend nieuwe bezoekers naar je website te leiden.
Kies voor een beperkt aantal manieren (en hou die vol!) om onder de aandacht van nieuwe potentiële klanten te komen. Kies voor methodes waarbij je in weinig tijd en tegen weinig kosten veel mensen in je doelgroep bereikt. Sociale media zijn daar uitermate geschikt voor. Promoot telkens je gratis cadeau. Zo zorg je ervoor dat nieuwe potentiële klanten vanzelfsprekend naar je website geleid worden.

 

Loop je website eens kritisch na en bepaal welke van de bovenstaande oorzaken voor jouw website gelden. Gebruik de tips om je website en je acquisitie-methoden aan te passen. Zo wordt jouw website heel aantrekkelijk voor de mensen in jouw gekozen doelgroep, zullen er steeds nieuwe bezoekers naar je website komen en zullen een aantal daarvan zeker klant worden!

Waar schort het bij jouw website aan? Vertel het me hier op mijn blog, je krijgt altijd antwoord.

 

Meer ondersteuning nodig bij het schrijven van je website?  Doe dan mee aan de Hart en Ziel Marketing Academie. Je leert niet alleen je website schrijven, maar ook hoe je je favoriete klant bepaalt, hoe je je nieuwsbrief, gratis cadeau en blog schrijft. Facebook en Linkedin hebben geen geheimen meer voor je. Bovendien leer je een webinar geven, een intakegesprek voeren en online trainingen ontwerpen. Alles op een intuitieve en praktische manier. Resultaat: volop klanten en plezier in je marketing! 

Lees hier meer over de Hart en Ziel Marketing Academie

© 2015 – Hart en Ziel Marketing – Annie Massop – Alle rechten voorbehouden
Wil je dit artikel gebruiken in een nieuwsbrief, website of tijdschrift? Graag! MITS je de volgende informatie bij het artikel vermeldt met een werkende link naar de genoemde website:’Door Annie Massop van Hart en Ziel Marketing. Ga naar www.hartenzielmarketing.nl en vraag daar het gratis E-boekje ‘De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf’ aan.
Over de schrijver
Stefaan Luyckx
Door

Stefaan Luyckx

op 20 May 2014

Hallo Annie Ik heb begrepen wat je bedoelt met focussen op de oplossing en niet de methode. Echter, teksten als "in 3 weken van uw opvliegers af" of "nooit meer opstaan met rugpijn" zijn naar mijn idee van die sloganeske reclameboodschappen. Daar heb ik zelf een gruwelijke hekel aan omdat ze voorbij gaan aan elke nuance. Alsof je iedereen met rugpijn zou kunnen helpen. Dat geeft een gevoel van een marktkramer die zijn collega's overschreeuwt. Wat is je idee hierbij? Warme groet, Stefaan

Annie
Door

Annie

op 24 May 2014

Hallo Stefaan, ik begrijp je gevoel dat je hebt bij zoals je dat zo mooi zegt 'sloganeske reclameboodschappen'. Vanuit therapeuten oogpunt kunnen zulke boodschappen erg ongenuanceerd overkomen. Het punt is dat een potentiele klant heel anders naar een website (en dus ook naar jouw website) kijkt. Realiseer je dat iemand die op internet surft een zeer korte aandachtsboog heeft. In 3 (!) seconden wordt jouw website beoordeeld: is de eerste indruk interessant genoeg om door te lezen? Zo niet, dan gaat de bezoeker weg en vergeet jouw website weer. Dus mag je in je boodschap een zeer interessante belofte doen, die de nieuwsgierigheid wekt en uitnodigt om door te lezen. Verderop in je tekst onderbouw je of nuanceer je jouw boodschap. Realiseer je verder ook dat als je jezelf specialiseert je ook steeds beter wordt in dat probleem oplossen en dus ook meer mag beloven. En als laatste: jouw klanten hebben een eigen verantwoordelijkheid bij het oplossen van hun problemen. Je zult vast wel eens meegemaakt hebben dat jij alles eraan deed om je klant te helpen, maar de klant niet voldoende inzet toonde, waardoor positieve resultaten uitbleven. Dus 100% positieve resultaten bij al je klanten zul je nooit behalen. Mijn mening is dat je een sterke belofte mag doen als je bij het merendeel van je klanten positieve resultaten behaalt. Dus ik nodig je uit om je in je (potentiele) klant te verplaatsen en eens met zijn of haar ogen naar je website te kijken. Kijk ook eens als een leek naar zo'n sloganeske boodschap en voel hoe je dat als leek aanspreekt. Veel succes met dat experiment! Hartelijke groeten, Annie

Moniek Vet -Anneveldt
Door

Moniek Vet -Anneveldt

op 18 Jul 2014

Hallo Annie, Ik ben al hard aan de slag met je tips. wat ik zo prettig vindt dat je ze heel helder en eenvoudig uitlegt. Ik heb de aanpassingen al gedaan op mijn facebook pagina en ga met mijn internet pagina aan de slag. Ik vraag regelmatig mensen om naar mijn pagina te kijken en wat ze ervan vinden. Iedereen is altijd onder de indruk en zegt ziet er heel mooi uit. Dat geloof ik wel maar ik zoek naar een kritisch oog. Nu ik dit van jou lees denk ik dat ik te breed ben. en teveel uitleg wat ik doe. Wat een leuke en handige tip om je doelgroep te vinden. Dit geeft wel veel duidelijkheid. Ik ben weer een stukje dichter bij gekomen hoe ik mezelf kan laten zien. Bedankt daarvoor! vrolijke groet Moniek

Annie
Door

Annie

op 23 Jul 2014

Hi Moniek, dank! Probeer idd altijd de stof zo begrijpelijk mogelijk uit te leggen. Fijn dat je zoveel aan de tips hebt, zo te horen ben je al goed op weg. Groeten, Annie

Maurits
Door

Maurits

op 11 Jul 2015

Er staan goede tips bij, ik hoop dat het werkt bedankt voor je tips. Ik merk dat ik ook best veel kan leren en toepassen om meer bezoekers te krijgen.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 13 Jul 2015

Hi Maurits, leuk dat je veel van mijn tips leert. Veel succes toegewenst.

Reactie plaatsen