Gratis Boek 'De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf'

Heb je er een hekel aan om achter klanten aan te jagen en jezelf op te dringen? Ontdek hoe de klanten vanzelf naar jou toekomen door je intuïtie en sociale media in te zetten (pdf).
50%
Meld je aan voor mijn nieuwsbrief
en ontvang De 5 Geheimen Van Een Bloeiend Bedrijf als cadeau!
Gratis Download
19 juli 2016 
in Geld
2 min. leestijd

Ken je ze? Business coaches die zeggen dat een hoog financieel doel maakt dat je bedrijf groeit? Ze zeggen bijvoorbeeld: stel je jaaromzet op 100.000 euro (of hoger), bepaal welke acties je moet doen om die omzet te realiseren, verander je geldmindset, stap uit je comfortzone en je zal zien dat je die 100.000 of meer bereikt.

Je bent een succesvolle ondernemer en je hebt genoeg marketing ervaring. Je bent vaak genoeg uit je comfortzone gestapt en hebt de nodige enge acties gedaan. Je hebt meer dan eens bewezen dat je onmogelijk lijkende doelen kunt realiseren. Maar met bovenstaande aanpak gaat het fout: je praktijk stagneert en dat hoge inkomen bereik je niet.  

Het rare is dat je andere coaches en therapeuten wel die hoge omzetten ziet halen, terwijl ze precies dezelfde aanpak volgen. Dus waarom mislukt het dan bij jou?

De reden is dat er twee soorten ondernemers zijn: mensen die gemotiveerd worden door zaken voor hun eigen plezier zoals een groot huis, veel vrije tijd, een luxe levensstijl of frequente vakanties. De andere groep zijn mensen die gemotiveerd worden door hun hogere doel (ook wel missie genoemd), zoals anderen helpen, mensen healen of meer licht, geluk en vrede op de wereld brengen.*

Ondernemers die in de eerste categorie vallen komen in beweging als ze een hoog financieel doel stellen, omdat ze zich voorstellen welke dingen ze voor zichzelf kunnen veroorloven met dat geld. Daarom groeit hun praktijk en halen ze die jaaromzet van 100.000 euro of meer.

Mensen die gemotiveerd worden door hun hogere doel, zetten pas grote stappen als ze zien dat die stappen bijdragen aan hun missie. Dat is de reden waarom ze in het verleden onbereikbare doelen realiseerden: die doelen hadden te maken met hun missie en niet met een doel voor eigen plezier.

Natuurlijk hangt aan een hoger doel een financieel plaatje. De hoogte ervan wordt bepaald door de grootte van je hogere doel. Is het jouw missie om regionaal mensen van hun burnout af te helpen, dan is er minder geld nodig dan als je wereldwijd grote healing-centra in de natuur gaat oprichten.

Ook jij zult om dat financiële doel te behalen aan je geldmindset moeten werken, uit je comfortzone moeten komen en lastige acties doen. Alleen bij jou is het WAAROM je dat doet anders. Bij jou is jouw missie de drijvende kracht en niet je eigen plezier en je materiele wensen.

Herken jij je in dit artikel? Zo ja, wat is jouw missie of hogere doel? Hoeveel geld is daar voor nodig? Wat ga je doen om dat financiële doel te behalen en daarmee je missie werkelijkheid te laten worden? Laat een reactie achter, ik antwoord altijd!

Ik bedoel zeker niet dat je geen plezier voor jezelf zou mogen hebben! Over dat onderwerp schrijf ik binnenkort een ander artikel.

© 2016 – Hart en Ziel Marketing – Annie Massop – Alle rechten voorbehouden
Wil je dit artikel gebruiken in een nieuwsbrief, website of tijdschrift? Graag! MITS je de volgende informatie bij het artikel vermeldt met een werkende link naar de genoemde website:’Door Annie Massop van Hart en Ziel Marketing. Ga naar www.hartenzielmarketing.nl en vraag daar het gratis E-boekje ‘De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf‘ aan.

Over de schrijver
Marian
Door

Marian

op 20 Jul 2016

Hallo Annie, heel herkenbaar stuk. De afgelopen jaren draaide het in mijn praktijk alleen om mensen helpen en geld was ondergeschikt, maar leef van weduwe pensioen en de anw en het lukt zo precies, maar over 5 jaar valt er 900 Euro af en daar werk ik nu naartoe. Wil nml niet weer voor vast het onderwijs in en wel mijn praktijk uitbreiden. Ben druk doende geweest mijn geldstuk te transformeren: de overtuiging dat dit liefdesverklaring oudpapier is...naar de overtuiging dat wat ik doe en lever super kostbaar is en waardevol. Ga komend jaar leren online programma's te maken, ben nu bezig met mijn nieuwe website ( veel gehad aan je laatste webinar, dank daarvoor ) en weet dat ik die 900 Euro over 5 jaar makkelijk ga opvangen. .

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 20 Jul 2016

Goed bezig Marian! Om goed voor een ander te kunnen zorgen en je missie te kunnen waarmaken, is het belangrijk dat je ook goed voor jezelf zorgt. Als je in de overlevingsmodus zit, put je jezelf uit. Leuk dat je zoveel aan mijn laatste webinar hebt gehad.

Elma deBruijn
Door

Elma deBruijn

op 20 Jul 2016

Zo waar als een koe-) Het gaat allemaal om intenties en hoe concreter je het maakt hoe beter het met je gaat. Soms maak je het concreet in geld of cijfers. Soms met beelden en gevoelens. Soms met beide. Ofschoon ik dagelijks met (geld)cijfers bezig ben, weet ik dat: doelen zijn zo eindig. Wat als je het bereikt hebt (of niet)? Begin je dan weer opnieuw? Intenties bereik je sneller en het is meestal terugkerend. Zo vaak in mijn leven heb ik doelen gesteld en opeens was het er zonder dat ik het in de gaten had. Het zag er namelijk anders uit. De intentie achter het doel had ik bereikt:-) Ik lach dan altijd weer om mezelf.Goed stuk, Annie!

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 20 Jul 2016

Dank je Elma! Ha, ha, altijd goed om jezelf door te vragen wat er achter een doel schuilt, dan kom je achter je ware motivatie! En inderdaad, wat je graag wilt kan zich soms in een hele andere vorm voordoen dan als je jezelf had voorgesteld.

Hilde Termote
Door

Hilde Termote

op 20 Jul 2016

Goeie morgen Het is voor mij heel herkenbaar. Ik ben naar het buitenland getrokken om van daaruit uit stages te organiseren waar mensen gedurende een paar dagen alleen maar tijd nemen voor zichzelf. Mijn site en facebook zijn blijkbaar niet genoeg om in de kijker te lopen en mensen over de streep te halen om de stap te zetten en te boeken. Ik besef dat ik zal dienen te investeren in advertentie en marketingdiensten. 5000 Euro investering lijkt mij een realistisch cijfer.Groeten

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 20 Jul 2016

Hallo Hilde, mooie missie en dienst heb je. Het lijkt me dat er zeker behoefte is om even te onthaasten/ontstressen/tijd voor jezelf te krijgen. Met het budget wat jij in gedachten hebt, kom je zeker al een heel eind met marketingtraining. Ga op zoek naar iemand die bij je past, dat is wel heel belangrijk.

loes
Door

loes

op 20 Jul 2016

Interessant onderwerp. Wat als je je doelgroep hebt bereikt en je werkt met passie en liefde. Je draagt je missie uit. Nu is dat vrouwen begeleiden die doorgaans alleenstaand zijn en tussen de 30 en 65 jaar zijn. Mooi werk. Blije klanten. Maar deze doelgroep heeft het niet breed. Vergoeding krijgen ze niet. Ze komen twee keer en dan houdt het op. Je werkt met hart en ziel maar zelf verdien je veel te weinig. Op den duur is dat niet leuk meer. Wat doe je dan? Doelgroep veranderen? Maar je werkt zo graag met deze mensen. Hoe leer je zo creatief en groter te denken dat het wel lukt?

Annie Massop
Nancy Peeters
Door

Nancy Peeters

op 20 Jul 2016

Ah! Ga direct mijn doelen omschrijven naar hoeveel mensen ik gemakkelijk gelukkiger wil maken. Veel interessanter dan euro's omrekenen naar mensen brrrrr. Dankjewel voor je eye-opener!

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 20 Jul 2016

Wow, goed plan Nancy! Leuk dat je ogen geopend zijn ;-)!

Linda
Door

Linda

op 03 Oct 2016

Mijn hoger doel is om mensen te helpen met gezonde voeding en ze ook te laten genieten van mijn creativiteit mijn kunst,nl kunst maken met een spirituele boodschap.Geld is in de mate belangrijk voor mij om een goed leven te hebben en af en toe spirituele reizen te maken, eens een cursus te volgen voor persoonlijke groei mijn rekeningen te kunnen betalen zodat ik niet in de problemen kom.Ik heb niet zo een hoge eisen,gewoon rustig kunnen leven. Bedankt dat ik dit mocht neerschrijven.

Annie Massop
Door

Annie Massop

op 03 Oct 2016

Dank je Linda, voor je antwoorden. Duidelijk wat je wilt bijdragen aan de wereld en aan anderen. Je geeft mensen dus gezonde voeding voor het lichaam en voor de ziel (het laatste met je kunst). Beiden zijn belangrijk! Liefs van Annie

Reactie plaatsen