Gratis Boek 'De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf'

Heb je er een hekel aan om achter klanten aan te jagen en jezelf op te dringen? Ontdek hoe de klanten vanzelf naar jou toekomen door je intuïtie en sociale media in te zetten (pdf).
50%
Meld je aan voor mijn nieuwsbrief
en ontvang De 5 Geheimen Van Een Bloeiend Bedrijf als cadeau!
Gratis Download
03 december 2013 
5 min. leestijd

Herken je dit?

Je bent zelfstandig coach of therapeut. Je hebt een mooie website laten maken en overal folders verspreid. Je besteed veel tijd aan het bezoeken van netwerken. Iedereen in je omgeving weet inmiddels dat je bedrijf bestaat en wat je doet.

Ondanks dit alles komen er niet genoeg klanten op je af. Daar baal je van. Al die tijd en moeite lijken verspilde energie.

Bij het netwerken hoor je andere zelfstandigen wel eens over sociale media praten. Ze twitteren, ze zitten op Linkedin, ze worden vrienden op Facebook en vinden daar blijkbaar van alles leuk.

Als jij hen hoort praten duizelt het je al snel. Het klinkt ingewikkeld, alsof het een andere wereld is. Het klinkt ook onveilig, want waarom zou je heel je hebben en houwen op internet zetten? Daar waarschuwt iedereen toch juist ook voor? Bovendien klinkt het onzinnig. Je zucht al bij het idee te moeten gaan vertellen dat je de bloemen water hebt gegeven, een klant hebt gebeld of vanavond pannenkoeken eet. Wat een onzin. Je hebt wel wat beters te doen.

Misschien heb je al wel eens een profiel aangemaakt, maar kwam er zo veel op je af dat je alles weer snel hebt weggeklikt. Die sociale media, het lijkt je helemaal niks. Laat staan dat je begrijpt hoe je sociale media in jouw eigen praktijk inzet en er klanten door krijgt. Maar ja, je hoort ook steeds: je kunt niet meer zonder sociale media. Ergens bemerk je bij jezelf toch twijfels …

Geldt bovenstaande ook voor jou? Dan is dit artikel speciaal voor jou geschreven! Ik geef je 10 gouden tips hoe je met sociale media klanten aan kunt trekken. Maar eerst vertel ik waarom de sociale media wel degelijk heel interessant en helemaal niet ingewikkeld zijn.

Het grootste voordeel van sociale media is dat je in korte tijd met heel weinig kosten veel potentiële klanten bereikt. Als je weet wat werkt en wat niet, heb je één van de meeste krachtige acquisitiemiddelen in handen! Het inzetten van sociale media blijft eenvoudig en te overzien als je het volgende in gedachten houdt: het is en blijft een medium, dus een middel om iets aan een ander over te dragen. Ook is de techniek eenvoudiger dan je op eerste oog misschien denkt. Het is vooral een kwestie van over de drempel stappen, gewoon doen en ervaren.

Concentreer je op wat je graag aan je (potentiële) klanten wilt overdragen. Geef de klant inhoudelijk interessante informatie. Zo hou jij de regie en verspil je geen tijd aan onzin.

Mijn 10 tips voor benutten van sociale media en je website voor het aantrekken van meer klanten:

  1. Weet wie je klant is. Want hoe helderder jij je klant voor ogen hebt, hoe beter je je boodschap op de klant kan toespitsen en je de klant- maar de klant ook jou! – kan vinden.
  2. Onderzoek op welk sociaal medium jouw klant actief is. Is hij dat op meerdere media, begin dan zelf met één medium. Kies de tool die je het meeste aanspreekt. Heb je die in de vingers, ga dan pas naar het volgende medium. Daardoor besteed je jouw tijd heel effectief en kan je goed meten wat het effect is van je inspanningen.
  3. Geef waardevolle tips op het sociale medium, geef regelmatig nieuwsgierig makende stukjes van je oplossing weg.
  4. Promoot slechts spaarzaam je aanbod op het sociale medium. Teveel promoten schrikt je klanten eerder af dan dat ze op je afkomen.
  5. Let goed op waar jouw klanten op reageren. Zo leer je steeds meer waar zij behoefte aan hebben. Pas daar je aanbod of marketingteksten op aan.
  6. Neem actief deel aan discussies op het sociale medium in kwestie. Verwijs naar en reageer op een blog van anderen, reageer op tweets. Beantwoord vragen op LinkedIn. Geef comments op Facebook. Wees gewoon jezelf. Ze heten niet voor niets sociale media!
  7. Zorg voor een gratis cadeau (zoals een E-boekje of meditatie) met interessante inhoud op je website.  Neem ook een blog op met waardevolle tips voor je klanten. Dan kun je vanuit sociale media via een link naar je cadeau en blog verwijzen.
  8. Zorg dat bezoekers van je site het gratis cadeau eenvoudig kunnen aanvragen, maak het ze gemakkelijk!  Mail ze daarna regelmatig met waardevolle informatie, zo houdt je gemakkelijk en goedkoop contact met jouw potentiële klanten.
  9. Promoot je aanbod regelmatig in je nieuwsbrief. Neem daarin ook een link op naar de dienstenbeschrijving op je website.
  10. Zorg dat je dienstenbeschrijving herkenbaar is voor jouw klanten. Beschrijf concrete situaties, problemen waar jouw klanten mee worstelen en welke resultaten ze van jouw dienstverlening mogen verwachten.

Door steeds waardevolle tips te geven, kunnen jouw aanstaande klanten stap voor stap ontdekken of ze een klik met je hebben én of ze jou kunnen vertrouwen. Beide aspecten zijn voorwaarden voor om van je te kopen. Want kopen is gunnen tenslotte.

Natuurlijk kost ook deze manier van klanten aantrekken tijd en moeite.

Het verschil met jouw huidige manier is dat je nu daadwerkelijk klanten krijgt. Ja, dat durf ik ‘zo maar’ te stellen. Want door het toepassen van bovenstaande tips krijg ik zelf het grootste gedeelte van mijn klanten! Verder doe ik allemaal leuke nieuwe en soms ook veelbelovende contacten op. Dat motiveert enorm, is goed voor je zelfvertrouwen en je inkomen.

Neem dus gerust van mij aan, het spenderen van tijd en moeite aan sociale media is goed bestede energie!

Wat zijn jouw twijfels met sociale media?
Laat je me dat weten, hier op mijn blog, dan krijg je altijd een reactie van mij. (Tip 11!)

Wil jij het naadje van de kous weten en leren hoe je meer klanten aantrekt met sociale media? Doe dan mee aan de Hart en Ziel Marketing Academie. Speciaal voor intuitieve coaches en therapeuten. Je leert hoe je je favoriete klant bepaalt, hoe je je website, blog en nieuwsbrief schrijft. Facebook en Linkedin hebben geen geheimen meer voor je. Bovendien leer je een webinar geven, een intakegesprek voeren en online trainingen ontwerpen. Alles op een intuitieve en praktische manier. Resultaat: volop klanten en plezier in je marketing!

Lees hier meer over de Hart en Ziel Marketing Academie

© 2015 – Hart en Ziel Marketing – Annie Massop – Alle rechten voorbehouden
Wil je dit artikel gebruiken in een nieuwsbrief, website of tijdschrift? Graag! MITS je de volgende informatie bij het artikel vermeldt met een werkende link naar de genoemde website:’Door Annie Massop van Hart en Ziel Marketing. Ga naar www.hartenzielmarketing.nl en vraag daar het gratis E-boekje ‘De 5 geheimen van een bloeiend bedrijf‘ aan.
Over de schrijver
Kipje
Door

Kipje

op 03 Dec 2013

Ik krijg wel veel bezoekers via social media, maar niet betalende klanten (heb een webshop) ze kijken en gaan weer weg..Ook heb ik het ide dat mijn tweets in het niets vallen, hoe meer volgers ik heb, hoe minder interactie er is en hoe minder bv RT-ed wordt

Cathérine
Door

Cathérine

op 21 Jan 2015

Ik heb sinds enkele jaren mijn facebook pagina maar heb daar tot nu toe nog niet 1 klant uit gehaald. Er zijn regelmatig likes maar weinig interactie.

Annie
Door

Annie

op 19 Feb 2015

Hallo Catherine, heb even je website en Facebook bekeken. Belangrijkste is (zoals ook in 10 gouden tips beschreven) dat je een duidelijke klant hebt en probleem wat je voor ze oplost. Die zie ik niet terug op je site/facebook. Kijk eens naar de video's die ik vorig jaar gegeven heb, zeer leerzaam. https://hartenzielmarketing.nl/gratis-website-advies/ https://hartenzielmarketing.nl/social-media-advies/ https://hartenzielmarketing.nl/social-media-advies-webinar/ Volg ook vooral de andere tips op uit het artikel, dan zullen de klanten wel komen!

Reactie plaatsen